Arkadaslar merhaba, bugun maalesef cok üzücü bi olay yasadim ve yarin aracimi servise gondermek uzere cekici gelicek ancak sizden ne olabilecegi hakkinda fikir almak istedim.
2013 model mercedes a180 modelinde aracim var 100 bin km decbugun Sakarya lstanbul arasi otobanda yolculuk yaptim, bogaz koprusunden ciktiktan sonra Beşiktaş sapagina dogru saptim. Yolculugum ortlama 130 km surmustu ve hicbir sorun, sikinti vs ne hissettim ne gordum. Daha sonra besiktasa dogru inerken 60-70 gibi bi hizla giderken bir anda sag on tekerin ordan bir patlama sesi gibi birsey geldi ve motor ariza sigi sari renkte yaniyordu. Once cukura girdim sandim, ancak biraz daha gidince farkettim ki aracin sag onunden vuruntu sesi gelmeye devam ediyor. Lastik patladi sandigim icin hemen araci saga cekip lastigi kontrol ettim ancak lastikte hicbisey yoktu. Daha sonra arabayi tekrar calistirip yavas yavas gitmeye basladim ancak, 20-30 la bile giderken araba stop edecekmis gibi vuruntulu çalışmaya başladı ve motor ariza isigi sari renkli olan yanar halde duruyordu. Olaydan sorna gaza azicik bassam bile araba sanki cakil tasli yolda gidermis gibi sarsiliyor ve sag onden vurunty sesi geliyor motorun ordan. Bazıları aks kirilmis olabilir diyor ama ozaman motor isigi neden yanıyor? Allahtan besiktasta oturduğum icin bu olay nerdeyse evimin onunde oldu ve otoparka kadar sorunsuz gelebildim ve yarin cekici gelicek goturucez. Bu sorun nedir ve neden olmus olabilir arkadaslar? Şimdiden tesekkurler.
Değerli arkadas, abiler ve kardeslerim bugun sizden bir akil veya dost tavsiyesi ve destek almak uzere bu konuyu acma geregi hissettim. Nerdeyse 30 yasindayim ve ilk kez kendime ait bir aracim oldu. arac 2013 model 1.5 dizel motora sahip. aldigimda 101.000 km deydi ve debriyaj balatalari hic değişmemiş.
Istanbul da yasayanlar bilir besiktasta barboros bulvarinin oralarda oturuorum ve heryer bayir kayniyor. Cogu turk genci gibi babam kendi arabasimi bu yasima kadar max 3-4 kere vermistir dolayisi ile sürüş tecrubem pek yok ozellikle bayirda.
Iki gun once gezerken klasik olarak yildiz yokusundaki bayirda trafik oldu ve dur kalka dondu, inanilmaz bagirtmadigim halde yarim debriyajla cikarken uc dort dakka sonra balatalardan bi koku gelmeye basladi, duman filan cikmadi ama ben daha da devam edince koku artmaya basladi ve sonra inanilmaz bi yanik kokusu geldi. Hemen saga çektim ve beklemeye aldim. o ara stres yaptigim icin araci arkadasima verdim ve eve kadar sag saglim gelip otoparka koydum.
Aradan iki gun gecti, yasadigim travma sebebiyle araca binmeye korkar hale geldim ve bayir gorunce sahadet getiresim geliyor. Derken aklima bi fikir geldi ve aracin icindd bulundugu katli otoparktaki en alt kalta indirdim ve katlar arasi cikis icin egim oluyor ya dedim burda bayir calisayim bari bi bes on dk o egimli cikis alanlarindada itoparkin icinde in cik yaparken gene hafiften koku gelmeye baslayinca araci direk durdurdum ve zorlamadim.
Muhtemelen yarin araci servise goturcez peder beyle ve moraller bozuk. oda her turk babasi oldugu gibi araba kullanmayi ogretirken acaio agresif oldugu icin yardim icin sormuyorum bile ondan kendim bi sekilde ogrenmem lazim ama boylede debriyaji bitirdik galba. ama belkide arac acaba 101k km de oldugu icinde bitmrsine yakindi da bende acemi sofor olarak zorladim diyemi boyle oldu.
Moralmen cidden cokugum aekadaslar, bu istanbul trafiğinde normal dur kalklarda sikonti yok ama bayir gorunce midem bulaniyor ve ter basiyor bu korkumu baski balataui tekrardan bitirmeden nasil gecebilirim? El freni ile dur kalkida calistim gecen ama gene ayni bi sekilde koku geldi aractan ilk günkü zorlamadan sonra.
sizlerinde basiniza böyle şeyler geldimi acemilikte normal mi bunlar? nasil ustesinden gelebilirim, acikcasi babadanda destek alamayinca evde de tek ehkiyet sahibi o ve yalniz kalincada stres yapıyorum. simdiden cok tesekkurler
Arkadas merhaba, kusura bakmayin rahatsiz ediyorum.
4 senedir yurtdisinda(Almanya) yasiyorum ve araclarla ilgili cok fikrim yok ondan bilgili olan sizlerin fikrini almak istedim. Kendi bütceme göre biriktirdigim bir miktar para ile alabilecegim araclara baktim. Daha önce Türkiyede iken hic aracim vs olmadi(27 yasindayim) ve simdi hayatimda ilk kez arac alicam ondan ne alirsam alayim zaten bana limuzin gibi gelicek. :)
Bu arada lütfen yanlis anlasilmasin Almanyada hayat cok pahali muhabbeti filan yapmiyorum, tam tersine araclar cok ucuz ama benim bütcem belli dedigim gibi kendimi garantiye almak icin.
Neyse, sormak istedigim su kiymetli arkadaslar sahip oldugum bütce ile aslinda 2011 premium c segment arac modellerden 2016-17 premium olmayan b segment araclara kadar genis bi skala tercih yapma sansim var ancak tecrübem olmadigi icin hata yapmak istemiyorum. Kafamdaki sorular söyle umarim yardimci olursunuz
Bu bütceyle
1) 2011-12 Audi A3
2) 2013 Golf yada leon
3) 2016 modele kadar polo yada fiesta
4) 2016 Model yeni model honda jazz
Lardan birini tercih edebiliyorum, ancak su yukaridaki ilk 2 secenek tarzindaki 11-13 modellerin kilometreleri genelde 90 bine filanyakin , ancak 2016 model honda jazzlarinda km si max 40 binde filan oluyor. Polo veya fiyastada almak istemiyorum cunku en son nesilleri olmuyor benim butceme. Neyse kafamdaki soru su arkadaslar, 2011-12 model audi a3 tabiki ic kalitesi honda jazzdan iyi olur ancak arada sonucta nerdeyse 6 yillik model farki var audi a3 bana cok sorun cikartirmi uzun donemde kilometresi 100k ya yakin olcagi icin? OTe yandan honda jazz cok yeni ancak b segmnti bi arac ayni kalite hissini yakalayamacagim acik.
Sormak istedigim soru, premium bi araca binmek icin 8 yillik bi araca binmeyi riske almak degermi sizce? Tecrubeleriniz nedir? Yoksa yeni arac alip keyfine mi bak diyorsunuz
Saygilarimla :)
Ahmet
Arabalarda segment farki ve yalitim
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.372 (Bu ay: 47)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası