Bilgisayarım kendini kapatıyor...
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarımda herhangi bir fps vs. sorun olmadığı halde oyunlarda bazı efectleri yiyince PC direkt kendini kapatıyor. PC kapandıktan ise tuşa bastığımda açılmıyor. Powersupply arkasındaki anahtardan kapa-aç işlemi yapmam gerekiyor ondan sonra tuşa bastığımda açılıyor.
Sorunla ilk karşılaştığımda ısıdan olabileceğini düşündüm. Değerler PC kapatacak kadar yüksek olmasa da gereğinden yüksekti. Çünkü üstünde Dark'ın dandik bir fanı vardı. 240 mm. MSI coreliqued sıvı soğutucu aldım.
Ekran kartım zaten trio 3 fanlı ve sıvı soğutmadan sonra da hem CPU hem GPU hem anakart sıcaklıkları çok düşük oldu ama sorun geçmedi.
Sorun yine geçmeyince bu sefer anakart acaba elektriği mi dağıtamıyor dedim. İşlemcim R7 5800X olduğundan üstündeki B450 anakartın yetişemediğini düşündüm. Onu da MSI B550-A Pro ile güncelledim. BIOS driver vs. her şey en güncel ama yine sorun geçmedi :(
Ram'in oturmamış olması vs. gibi bir şey kesinlikle mümkün değil zaten bu parçaları takarken de bunların haricinde de kaç kere sök tak yaptım PC'ye. Sorunun ne olduğunu bir türlü anlayamadım.
Powersuplly 850 watt kasa ile bütün bir supp tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama 850 watt her şeye yeter diye düşünüyorum.
PUBG oynarken sisin içine girdiğimde ya da aracı ağaca bir yere çarptığımda anında kesinlikle bahsettiğim gibi PC kapanıyor. Mavi ekran vs. değil kapanıyor ve arkadaki anahtardan kapa-aç yapmam gerekiyor. Yardımınızı rica ediyorum...
Şu anki donanım
MSI trio 3070 ti
MSI 240 mm sıvı soğutucu
Ryzen 7 5800X
MSI B550-A PRO
16 GB tek Ram
KASA TOPLAMA YARDIM LÜTFEN
Merhaba arkadaşlar,
Ne kadar yanlış bir zaman olsa da kasa toplamaya karar verdim ama bu konuda çok iyi değilim yardımlarınızı bekliyorum. Şu gereksiz olmuş şunu ekle şunun yerine şu daha iyi derseniz sevinirim. Bütçe max 20bin. 2.el bi parça düşünmüyorum.
anakart
ASUS ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI 5333(OC)MHz DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI DP ATX
işlemci
INTEL Core i5 10600K 4.10GHz 12MB Önbellek 6 Çekirdek 1200 14nm ( 11. Nesil beklemeli miyim çok fiyat yada performans farkı olur mu ? Oc için i7 yerine k serisi i5 yazdım)
ekran kartı
rtx 2060 rtx 2060 super rtx 3060 gibi en çok kararsız kaldığım konu burası ekran kartı önerisi çok iyi olur
ram
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance RGB PRO Siyah 4000MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram
Soğutma
CORSAIR iCUE H115i RGB PRO XT 280mm İşlemci Sıvı Soğutucu
kasa modeli ne seçmeliyim ve enerji kaç wtt olmalı ayrıca
Yardımlarınızı bekliyorum
Otomatik Polo mu Manuel Golf mü ?
Merhaba arkadaşlar, acil fikirlerinize ihtiyacım var. Sorum şu, 2016 allstar dsg polo mu mantıklı yoksa 2015 comfort düz golf mü ? Aşırı kararsız kaldım. Teşekkürler şimdiden
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 80
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.882 (Bu ay: 72)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 242 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası