Merhaba arkadaşlar, Bilgisayarımda herhangi bir fps vs. sorun olmadığı halde oyunlarda bazı efectleri yiyince PC direkt kendini kapatıyor. PC kapandıktan ise tuşa bastığımda açılmıyor. Powersupply arkasındaki anahtardan kapa-aç işlemi yapmam gerekiyor ondan sonra tuşa bastığımda açılıyor. Sorunla ilk karşılaştığımda ısıdan olabileceğini düşündüm. Değerler PC kapatacak kadar yüksek olmasa da gereğinden yüksekti. Çünkü üstünde Dark'ın dandik bir fanı vardı. 240 mm. MSI coreliqued sıvı soğutucu aldım. Ekran kartım zaten trio 3 fanlı ve sıvı soğutmadan sonra da hem CPU hem GPU hem anakart sıcaklıkları çok düşük oldu ama sorun geçmedi. Sorun yine geçmeyince bu sefer anakart acaba elektriği mi dağıtamıyor dedim. İşlemcim R7 5800X olduğundan üstündeki B450 anakartın yetişemediğini düşündüm. Onu da MSI B550-A Pro ile güncelledim. BIOS driver vs. her şey en güncel ama yine sorun geçmedi :( Ram'in oturmamış olması vs. gibi bir şey kesinlikle mümkün değil zaten bu parçaları takarken de bunların haricinde de kaç kere sök tak yaptım PC'ye. Sorunun ne olduğunu bir türlü anlayamadım. Powersuplly 850 watt kasa ile bütün bir supp tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama 850 watt her şeye yeter diye düşünüyorum. PUBG oynarken sisin içine girdiğimde ya da aracı ağaca bir yere çarptığımda anında kesinlikle bahsettiğim gibi PC kapanıyor. Mavi ekran vs. değil kapanıyor ve arkadaki anahtardan kapa-aç yapmam gerekiyor. Yardımınızı rica ediyorum... Şu anki donanım MSI trio 3070 ti MSI 240 mm sıvı soğutucu Ryzen 7 5800X MSI B550-A PRO 16 GB tek Ram |
Bildirim