Şimdi Ara

Bilgisayarım oyunlarda kilitleniyor ve restart atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Şimdi soruna gelelim

Arkadaşlar bundan 4-5 ay önce bir bilgisayar topladım bilgisayrımın kısaca özellikleri şöyle:

Core 2 duo e 6400 2.13ghz 1066mhz fsb 2mb l2 cache
    saphire x1900xt
    2 gb ram(twinmos pc2-5300 ddr2 2*1gb)
    Asus p5b series intel p965

oyunların çoğunda bir 5-10 dakika içinde restart atıyor onun dışında nette iken bir problem yok

Arkadaşlar benim bu konularda pek fazla bilgi ve tecrübem olmadığı için ayrıntılı bir cevap yazabilirseniz
    çok sevineceğim

• tek ram ile denedinmi...???...
  • hayırda ram ile bi alakasaı olabileceiğini sanmıyorum ha bide bu arada kasam feel tornado f5 güç kaynağı 460 w.
  • işlemci veya ekra kartı ısınması saırım senın sorunun
  • peki ne yapmam lazım kardeş ben bu konulara biras fransızım acıkcası biraz yardım edebilirseniz sevincem mesala kasanın için fln temizlesem yada anakartının driver güncellesem birşeyler değişebilirmi?
  • oncelıkle işlemcı ve e.kartı fanını bır kontrol et temizle sonra everest veya speed fan programlarından ısılarını kontrol et buraya yaz muhtemelen ekran kartının fanı %100 çalişmıyor yada işlemci macunun işlevini tam yapmıyor veya ekran kartının menusunde vpu power dı sanırım yuksek sıcaklıkta durdurma olayı var catalyst control center da onu ıptal et ama yınede sıcaklık degerlerın yuksekse atı tool programını ındır kur program hakkında gereklı detayları yıne formdan bulabılırsın // atıtooll programı eger fanın %100 çalişmıyorsa bunu saglamak için gereklıdır
  • yardımın için çok teşekkür ederim ısıları verdiğin programları kullanarak ölçüp buraya yazacam bide bu ısıların normalde kaç olması lazım mesala oyun oynarken
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oyunlarda 70-80 e kadar çıkabılır sorunsuz çalişir gerçi bu kişiden kişiye ve sıstemden sısteme degişiyor
  • kardeş ben forumlarda araştırdım bu gibi sorunları bios güncellersen düzelir fln dediler bu biosu nası güncelleyebilirim
  • çift ram çakışması ile iglili sornular ile karşılaşabiliyoruz bazen
    aslında normal çalışma performansında herhangi bir sorunları yok fakat yüke girdiklerinde sorun çıkartabiliyorlar...fakat arkadaşımın söylediğide çok mantıklı bir yaklaşım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: digichaos
    kardeş ben forumlarda araştırdım bu gibi sorunları bios güncellersen düzelir fln dediler bu biosu nası güncelleyebilirim

Elinizde anakartın kutusunda gelen başlangıç disketi varsa Q-Flash dosyasını çalıştırarak BIOS güncelleyebilirsin. Aşağıdaki döküman belki daha çok işine yarar;

http://www.pclabs.gen.tr/yazi.asp?doc=82
  • Bios update filan yapayım deme, başına iş alırsın!..

Ramleri tek tek dene ve ekran kartının sıcaklığını kontrol et...
    Bazen kablolar bile fana takılıp fanın dönmesini engelleyebiliyor...
  • 18 yıl olmuş rüya gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.