2000-3000 TL ile....
Arkadaşlar iyi günler. Yeni bir telefon almak istiyorum. Eski telefonum Samsung Galaxy J7 Core idi. Kendisini 4 sene kulladım fakat artık yetersiz gelmeye başladı.
Öncelikle şunu söyleyeyim: Telefonla oyun oynama gibi bir amacım yok.
Önemli olan 3 husus var: Hafıza , kamera ve ekran boyutu
Hafızası en az 64 , mümkünse 128 GB olmalı. Kameraya gelecek olursam da önceki telefonumun 13 MP kamerası vardı. Mümkünse en az bunun kadar kamerası olmalı.
Ekran boyutuna gelecek olursam, önceki telefonumun 5.5 inç ekran boyutu mevcuttu. Mümkünse en az bunun kadar ekran boyutuna sahip olmalı.
Önerileriniz varsa bekliyorum. Teşekkürler.
Greencard Başvurusu Yaptım, Ancak...
Arkadaşlar iyi günler. Greencard programına 2022 için başvuruda bulunmuştum. Telefonumu düşürdüğümden ötürü, confirmation number ve kaydolurken girdiğim e-mail adresini kaybetmiş durumdayım. Confirmation Number ' ı yine de öğrenme imkanım var mı , yoksa başvurum yandı diyebilir miyiz?
24mbps hızlı internet ile....
Herkese iyi günler. Bu aralar internet paketlerini inceliyorum (TT'nin) ve 24mbps hızda karar kıldım.
Yapmak istediklerim:
1- Youtube / Netflix platformlarında 1080p / 720p (Tercihen 1080p ama 720p de olabilir.) video vs. izlemek
2- Çok oyun oynayan biri değilim fakat nadiren de olsa arkadaşlarımla birlikte LoL ve Valorant oynuyorum. Bu oyunları akıcı bir şekilde oynamak
3- Render almak ( Daha çok WonderShare programını kullanıyorum.)
Bu 3 maddeyi, 24mbps hızda yapabilir miyim? Yoksa bir üst paket olan 35mbps hızlı internete mi geçmeliyim?
İyi forumlar. ( Konuyu yanlış seçti isem özür dilerim, nereye açacağımı tam olarak bilemediğim için konu dışı kısmına açmayı tercih ettim.)
İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ İLE ALAKALI SORULARIM
Öncelikle iyi günler. Ben Burdur MAKÜ İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazandım(15528 sıralama ve 400 puan).Ben aslında lisede Sayısal kökenli bir öğrenciydim fakat,Sayısal kısmının bana uymadığını düşündüğüm için mezuna kaldım ve 1 sene boyunca sınavlara hazırlandım.
Biraz fazla atıyor gibi görünebilirim ama,hayalim,inşallah bir gün İngilizce Eğitim alanında akademisyen olmak.Fakat,ben bu akademisyenliği,yüksek lisans dan başlayarak yurtdışında sürdürmek istiyorum(yüksek lisans ve doktorayı yurtdışında yapmak istiyorum.)TOEFL-IELTS sınavlarından gerekli puanı aldıktan sonra başvurduğunuz üniversite sizi mülakat gibi bir şeye çağırıyormuş yanlış bilmiyorsam.
Sorularıma gelecek olursam:
1-Anadil olarak İngilizce dışında bir dile sahip olan ülkelerde(Fransa,Almanya vb.),bu dilleri bilmeden de orada Yüksek Lisans yapabilir miyim?
2-TOEFL-IELTS sınavlarından birine girip gerekli puanı aldığımızı varsayalım.Yine de,mülakatta atıyorum bir İsviçre vatandaşı ile aynı puanı aldığımda ''Bu Türk,bunu eleyelim.''gibi bir ırkçı tavır mümkün olabilir mi?
3-Avrupa'da hangi ülkelerde Yüksek Lisans ücretsiz?
4-Bu mevzuları araştırırken bu durumun ülkemiz versiyonuna da göz attım.Ne yazık ki,ALES denen sınav bence benim alanımdakiler için saçma(Tıpkı dil öğrencisinin üniversite sınavında TYT'den sorumlu tutulması gibi.)Siz ne düşünüyorsunuz ALES hakkında?
5-Bu mevzularda ülkemizde çok fazla torpil döndüğünü duyuyorum,doğru mudur?
Okuduğunuz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.İyi forumlar.
Arkadaşlar iyi forumlar.150-160 TL ye kadar çıkabilecek bir Bluetooth kulaklık bütçem mevcut ve Haylou GT1 Plus ile Redmi Airdots S arasında kaldım.
Youtube'da böyle bir video buldum.Fakat bu videoyu izledikten sonra bile arada kaldım.Çünkü,https://www.hepsiburada.com/haylou-gt1-plus-tws-kablosuz-bluetooth-kulaklik-qualcomm-aptx-siyah-p-hbv00000qgtua bu linkteki değerlendirmelerden bazıları,GT1 PLUS kulaklığın kutusunun malzeme kalitesinin kötü olduğundan (Kulaklığın kutusunun kapağı biraz dandik gibi elde kalacak gibi hissettiriyor.)bunun gibi.Bir başka GT1 PLUS değerlendirmesi ise şu şekilde:''Aptx desteği daha verimli bir bağlantı kurulmasını sağlıyor. Telefonunuzun da desteklemesi lazım, çok eski bir model değilse destekliyor olması yüksek ihtimal. Desteklemese bile ses kalitesi yine de sizi tatmin edecektir. Ses yüksekliği az gelebilir ama ben şahsen en üst düzeyin bir altında dinliyorum ve yeterli geliyor.''.Telefonum Samsung Galaxy j7 Core ve telefonumun Aptx desteği bulunmuyor(Kaynak olarak:https://www.devicespecifications.com/tr/model/05194664 bu siteye girip bul kısmına aptx yazdım ve çıkmadı.)Bir başka değerlendirme de şu şekilde:''Airdots S kullanıcısıyım, bunu da kardeşime aldım. İkisini karşılaştırırsam şöyle diyebilirim, ses kalitesi ve netliği Airdots'tan bir tık daha iyi ama ses seviyesi olarak yaklaşık %15-20 daha düşük. Şarkıdan şarkıya kalite değişiyor, kimi şarkıda bu, kimi şarkıda Airdots daha öne çıkıyor.
Açıkçası Airdots kullanan birinin durduk yere buna geçmesine gerek yok, aynı şey tersi içinde geçerli. Ses yüksekliği tam sınırda, çoğu kişiyi tatmin eder ama yüksek ses seveni üzebilir. Ek olarak kutusu Airdots'tan daha kibar fakat ben yenilenmiş Airdots S versiyonunu tercih ederim açıkçası.
Özet olarak;
GT 1 Plus'ın artıları;
* Biraz tık daha kaliteli ses.
* Daha kibar kutu ve şarj kablosu.
* Dokunmatik kontroller.
Airdots S'in artıları;
* Oyun modu.
* Daha düşük gecikme.
* Daha yüksek ses şiddeti(db).''
Son olarak,başka bir değerlendirme daha var:''Şarj konusu biraz sıkıntılı. Hangi taraftan bağlantı yaparsanız o kulaklığın şarjı yaklaşık 3, 3buçuk saat gidiyor, bağlantı yapılmayan kulaklık ise yaklaşık 5 saat gidiyor. Böylelikle her zaman bi tarafın şarjı tam bitmeden kutuya konmuş oluyor. Dengelemek için bi sağdan bi soldan bağlantı yapmak gerekiyor. Çok saçma bir durum qualcomm'dan dolayı böyle yani 5 saat gidiyor diye bir şey yok.''
Bu eleştiriler,benim GT1 PLUS modelinden korkmama neden oldu.
Bu kısım da, REDMİ AİRDOTS S modeli hakkında olacak.(Link:https://www.hepsiburada.com/xiaomi-redmi-airdots-s-tws-bluetooth-5-0-kulaklik-p-HBV00000UNUYU)
Değerlendirme 1:''Ürünü 1 haftadır kullanıyorum, sesi abartılacak gibi değil fakat fiyatının bir tık üstü ses kalitesi var mikrofon kapalı alanda yeterlidir, normal kullanımda müzik dinlerken hiçbir sıkıntı yok ama oyun modunu aktif hale getirince 1 dakikada ortalama 3 defa ses bağlantısı kopuyor ve parazit giriyor Kronik bir problem midir bilmiyorum ama ben bu ürünü müzik dinlemek için aldım Benim için Dert değil fakat dizi izlemek istiyorsanız benim satın aldığım üründe böyle bir problem var, Bir de arkada sürekli çalan dikkatli dinleyince rahatsız eden bi ''fıs'' sesi geliyor.''
Değerlendirme 2:''Merhaba okuyan kişilere tek bir bilgi vericem. Ürün gt1 kutusuna konulmuş gt1pro nun sürekli oyun modu açıkmışcasına çalışan fakat şarjı bitmeyen bir kulaklık. Kısacası pro yerine tavsiye ederim. Tek seferde 5 saatten fazla kesintisiz görüşme yaptım ve şarjı bitmedi.''
Değerlendirme 3:''iki kulaklığı eşleştirebilmek için 5 kere reset attım.. sonunda oldu, sonrasinda arama yaptım karşı tarafın sesi kesik kesik geliyor bilmiyorum telefonum kaynaklı olabilir (j3 pro) muzik dinlemek için aldığımdan dolayı sorun etmiyorum bunu.. ses kalitesi idare eder bazı uygulamalarda ses az, bazılarında yüksek. dokunmatikleri sinir bozacak kadar hassas..''
Değerlendirme 4:''Kulaklık genel olarak gayet güzel sesi gerçekten iphone kablolu kulaklıkla yarışır derecede iyi veriyor. Telefonla görüşme yaparken de iyi denilebilir. Ancak sol kulaklıkta hafif cızırtı var, net bişey göremedim internette bununla ilgili. Sorun mu yoksa herkeste mi var bilemiyorum, biraz rahatsız ediyor.''
Değerlendirme 5:''Cızırtılar geliyor ara sıra fiyat performans açısından iyi, 10 metre menzilde çekiyor denmiş fakat 5 metreden sonrası ses bulanıklaşıyor.''
FİNAL
Öncelikle şunu söyleyeyim,ben kulaklığı sadece müzik/video/dizi/film dinlemek için alacağım.Oyun oynama gibi bir önceliğim yok.Alacakken iyisini almak istiyorum,dolayısı ile bu kadar araştırmamın sebebi de bu.Sizce hangisi tercih edilmeli veya başka model önerileriniz varsa lütfen belirtin.Kusurum varsa affola,iyi forumlar.
PC TOPLAMAMA YARDIM EDİN
Herkese iyi forumlar.4500-5000 TL bandında bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum.Monitörüm var,monitöre para harcamayacağım.Yeni boş kasa da almak durumundayım onu da söyleyeyim.Sizce nasıl bir şey toplamalıyım?
Kategoride bilgisayar toplama olarak birşey göremediğim için bu konudan açtım(Forumda yeniyim de).
DİL ÖĞRENCİSİ OLMAK....
Öncelikle herkese iyi forumlar.Yaklaşık 5-6 aydır üyelik açmadan takip ettiğim bu forumda ilk konumu açıyorum.Başlayalım...
Şunu söyleyeyim,eğitim çarkında olsun olmasın,herkesin eğitim hakkında şikayet ettiği kısımlar mevcut.Ben de bu yazımda bu şikayet edilen kısımlardan birini ele almaya çalışacağım.(Yazımda daha çok İngilizce bazında konuşacağım.)
DİL ÖĞRENCİSİ OLMAK
BÖLÜM 1
İlk olarak,ülkemizin ana dili veya dillerinden biri İngilizce olmadığından,dil öğrenmenin önemli aşamalarından biri olarak gördüğüm etkileşim kısmı biraz sıkıntılı (Bu,ana dili İngilizce olmayıp eğitim seviyesi yüksek ülkeler için geçerli değil.) .Yani kelime biliyorsunuz,grammer kurallarını ezberlediniz fakat konuşacak kimse yok.Elbette bunu İnternet'in gücü ile bir nebze de olsa atlatabiliriz,ancak yurtdışındaki gibi verimli olabileceğini düşünmüyorum.Yani,bir bakkala bile girerken İngilizce konuşmak durumunda kalmak,senin dil bilgini ister istemez ilerletecektir.Neyse,konumuza geri dönelim.
Bence,dil öğrenimi küçük yaştan başlamalı.Doğru veya yanlış,bir kişi küçüklükten beri İngilizce konuşursa,onun için büyük faydası olacaktır.Dil bilincinin yanında kitap okumayı sevdirme bilinci de önemli.Fakat,bu kısımlar ülkemizde çoğunlukla pas geçiliyor.
BÖLÜM 2
Çocuklar okula başladığında,ülkemizde yabancı dil eğitimi 2.sınıfta başlıyor.
2.sınıf/Haftada 2 saat
3.sınıf/Haftada 2 saat
4.sınıf/Haftada 2 saat
5-6.sınıflar/Haftada 3 saat
7-8.sınıflar/Haftada 4 saat
KAYNAK:https://yeni-kimlik.com/ilkokul-ortaokul-haftalik-ders-cizelgesi-ders-programlari.html
Ders saatleri olarak İngilizce'ye verilen ağırlık çok az.Çocukların yabancı dillerini oturtmaları için,bu saatlerin arttırılması lazım.Fakat bundan daha büyük bir sorun var ki o da öğretmenlerin bilgisizliği.Bir kişinin dili sevip sevmemesi,dile ne kadar yatkın olduğu,bu gibi kriterlerin hepsinde o zamana kadar gördüğü İngilizce derslerinin hocalarıyla mutlaka alakası vardır.Genelde İngilizce öğretmeni seçerken zaten yanlış bir sınav sisteminin süzgecinden geçiriyoruz.İyi seçemediğimiz bu öğretmenlerden,verimli bir şekilde çocuklara İngilizce öğretmelerini de beklemek saçmalık olur.Yani dil kısmı biraz şansa kalmış oluyor.
BÖLÜM 3
Geldik liseye...Lisede dil bölümünü seçeceksiniz,fakat bir probleminiz var.3 harfli desem?Cevap tabiki TYT.Bu sistem,dilciler açısından kesinlikle yanlıştır.Dilcilerin,TYT yerine başka bir sınava girmeleri gerekmektedir.Speaking-Writing-Listening-Reading kısımlarından Listening kısmı seçilerek bir sınav oluşturulabilir.Listening kısmını seçmemin sebebi,bu zamana kadar öğretmenleri yanlış seçtiğimizden,Speaking-Reading kısımlarını hocaların layığı ile puanlayıp puanlayamayacağı konusunda ciddi endişelerim mevcut.Writing kısmını da benim gibi yazısı kötü arkadaşlar için elediğimizde geriye kalan Listening oluyor.12.sınıfta,19 Haziran tarihine kadar 4 tane Listening sınavı yapılmalı.Yani,19 Haziran'a kadar 4 adet,her biri 10'ar sorudan oluşan metinler seçilmeli.Öğrenci metinleri dinleyip,sonrasında karşısına çıkan 10 soruyu yapmalı.Bu 4 sınavın her biri yüzde 25 ağırlıklı olmak üzere ortalama not oluşturulup bu notu TYT gibi işleme alabilirler.Yani bir not bu sınav sisteminden(Adı da DAS olabilir dinleme-anlama sınavı gibisinden),diğer not da YDT den olmalı.Fakat,tüm bunlar için,dil bölümü seçecek öğrencileri 9.sınıftan itibaren ayırıp,onlara ayrı ders programları hazırlanmalı.Yani,TYT'ye girecek bölümler gibi Matematik vesaire görmemeliler.Bunların ağırlıkları ise yine yüzde 40 DAS/yüzde 60 YDT,veya yüzde 30 DAS/yüzde 70 YDT şeklinde olabilir.
BÖLÜM 4:İKİNCİ SENARYO
DAS fikrinin dışında,aklımda başka bir plan daha var.O da planladığım DAS sınavı yerine ikinci yabancı dil sınavı.Tabiki İngilizce'deki YDT kadar kapsamlı olmasın(Çünkü öğrenciler ingilizceye 10 eğitim sezonu boyunca okulda maruz kalıyorlar,fakat aynı süre Almanca veya diğer yabancı dil için geçerli olmayacak.).Bu plan için,yine dil seçecek öğrencilerin 9 dan itibaren ayrılıp,İngilizce-Almanca dersleri veya İngilizce-2.yabancı dil(Fransızca olabilir,İspanyolca olabilir)şeklinde ders görmeleri gerekiyor.Ardından,YDT'den daha az kapsamlı olacak şekilde ikinci yabancı dilin sınavı,ve YDT sınavı.Bunların ağırlıkları da DAS'da planladığım gibi olabilir.
BÖLÜM 5:SAÇMALIK
Dil bölümü okumayan öğrenci,şansını denemek için YDT'den de sınava giriyor(genelde bu öğrenci sayısalcı oluyor.),ardından yüksek TYT puanları sayesinde daha düşük TYT puanı alıp ondan daha yüksek YDT puanı alan öğrencileri eliyor.Bu durum,dilci öğrenciye büyük bir haksızlık olarak yansımaktadır.Çünkü,burada temel mevzu İngilizce.Temel ölçüt de İngilizce olmalı,fakat ne yazık ki öyle olmuyor.Bu durum acilen düzeltilmeli.
Benden şimdilik bu kadar,15528 sıralama ile ben Burdur'da İngilizce Öğretmenliği kazandım.Yatay geçiş yapacağım inşallah.
Başka fikirleri olan varsa lütfen saygı çerçevesinde belirtsin,herkese iyi forumlar diliyorum...
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 99
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.681 (Bu ay: 46)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 43 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic