2022 ye giderken
2022 ye gireceğiz. Halen ellerinde tuttukları 2020 sıfır araçları ne yapmayı düşünüyorlar acaba?
Şu anda araba fiyatları bir ev fiyatına ve maşaallah devlet vergi üstüne vergi koydukça, insanlar daha bir iştahlanıyor. Kuyruk, sıra, hangi arabayı alsam derken, araba bırakmadık piyasada, ikinci el fiyatları sıfırdan farksız ya da daha fazla. Önceki dönemlerde de böyle zamanlar yaşanmış ve ev, arsa alanın aldığı yer kaç kat değerlenmiş iken, o kıymetli arabalar şimdi çöp olmuş. Piyasa dönmeden, ben aldım, kullandım ve hemen sattım derseniz, kendinizi kurtarmış olursunuz ama birilerinin elinde patlayacak o fiyatlar... Dolar düşüyor ama düşmese dahi, bu şekilde devam etme imkanı yok. Doların düşmesi, süreci hızlandıracak sadece.
Araç Kiralama Hakkında
Arkadaşlar 26 günlük araç kiralama yaptım. İki sorum olacak
1) pandemi dolayısıyla hafta sonları sokağa çıkma yasağı geldi. Bundan dolayı oluşan hak kaybı, bu kayıp günlerin bitiş tarihine eklenmesi sureti ile telafi edilir mi sizce?
2) hgs den geçtim. Bunların ödemesi nasıl olacak? Arabayı teslim ederken mi benden bunu isteyecekler?
Çok da tınn dediler
Gün geçmesin ki ikinci elle alakalı onlarca konu açılmasın ve iyi niyetli arkadaşlar da iktidarın dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu saçma durumunun bizde de olmaması yönünde adım atacağı ile alakalı bir konu açmasın. Zaten yıl bitti, pandemi için aşılar çıktı ve iktidar kısaca çok da tın dedi. Milletin sorunu ile parası olanların sorununu ayırt etmek lazım.
Fluence ~ Accent Blue
Arkadaşlar 2015 üstü otomatik fluence (tocuh) mi daha mantıklı yoksa Accent Blue (mode plus / prime) mu?
Benim param çok diyenleri bir kenara bırakarak sormak istiyorum. Yüzde 50 den 80 lik dilime giren bir araç sırf bundan dolayı en az 50 bin tl daha fiyat biniyor üstüne. Yukarı doğru da çıkıyor. İleride satınca nasıl olsa bu farkı geri alacağız diye bir düşünce olabilir ama döviz kuruna göre, 50 ile 80 lik dilimler arasında oynak bir araç 80 lik dilimde ise neden alınır ki. Döviz düşecek olsa, en az 50 bin tl zarar vergi diliminden. Yine en garantisi 50 lik olandan almak gibi.
Medeni bir ülkede, araçlar yüzde otuz-kırk filan zam yemiş olsa, hükümet hemen devreye girer ve milletin lehine olacak şekilde tekrar bir düzenleme yapılırdı. Türkiye'de yüzde 30 değil, 50 olsa; değil yüzde 100 olsa; yetmez yüzde 500 de olsa, kimsenin umurunda değil. Hatta daha da kötüleştirecek adımlar atılıyor olması ve milletin bunu yadırgamak yerine burası Türkiye deyip, normal karşılaması çok acı değil mi? Arada bir kendi medyalarından birine bir yazı yaz da milletin gazını al, bekleyedursunlar deniliyor.
Kimse milletin hakkını üç beş galericiye, yandaşa, müteahhite yedirmez medeni ülkelerde vesselam..
Araç fiyatları neden düşecek
Pandemi var, kışın artacak, fiyatlar yükselir mi?
Hastalıktan dolayı araba almak isteyen aldı zaten. Hastalık dün mü çıktı da, yeni bir durum oluşsun. Yani geçen sene pandemi başladı ve araca talep arttı, fiyatlar yükseldi. Alan aldı satan sattı bu süreçte. Beklenmedik bir olay yok şu an için. Yine belli idi kışın yükselecek sayı. Dikkat eden, imkanı olan, zaten aldı aracını.
Evvela bazı araçlar yüzde 80 vergi diliminden çıkarak, 50~60 bin zaten indirim görecek. Buradan büyük bir düşüş olacak. Sonra kışa giriyoruz talep azalacak. İki üç aydır yeni araçlar gelmeye başladı ve geliyor halen.
Parası olan artık araç değil, risk görüp, faize gidecek. Yani araç fiyatları az çok, çoka yakın düşecek
Fiyatlara hemen alışan kitle
Bir de böyleleri var. Fiyatlara hemen alışıyorlar ve paraları da varsa, hiçbir şey olmamış gibi alıma devam ediyorlar.
Şu otomobil çıkmış, 500 bin diyor, sonra kendi aralarında, ama şu 450 bin, bunu almak daha mantıklı diyorlar. Zanndersin on yıldır piyasa bu şekilde. Böyle olunca her şey çok güzel diyen hükümet ile aracı olduğundan daha pahalı satan galericiler, size her şey müstehak diyor.
Bu idarecilerden hayır ummak!
Evet, böyle bir çıkmaz içerisindeyiz maalesef. Ülkeyi bitirenlerden mecburen yine hayır ummak zorundayız. İkinci eli rahatlatmak için araba ithal edebilirler diye gazetecilikten uzak bazı gazetelerde haberler çıktı. Ama bakıyorsunuz, o kadar ciddiyetsiz, umursamaz bir durum var ki, o kadar ağırdan alıyorlar ki, duruma göre bakarız diyorlar halen. Yani bizi oy olarak etkileyecek bir tepki yok olarak bakıyorlar herhalde duruma. Bakalım ortam bu kadar kötü iken, ne kadar zaman sonra bir adım atmayı düşünüyorlar.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 104
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.490 (Bu ay: 206)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 151 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası