Herkese merhaba,
Tekirdağ'da internet aboneliği başvurusunda bulundum 12/01/2021'de. Altyapı Türk Telekom olduğu için süreçler daha hızlı ve rahatça ilerler diye de Türk Telekom'dan başvuru yaptım (Telefon direği evimin hemen köşesinde). 16/01/2021'de internet altyapısı tahsisi ve ev içi kurulumu için ekip geldiğinde ise evimin önüne gelip bu bölgede port kalmadı birkaç kişi de başvurmuştu bağlayamayız dediler, ben de hocam bir saha dolabına bakalım yine de dememe rağmen dolu olduğunu İl Planlama Müdürlüğüne aktarılacağını söyledi.
Ekipten biri şunu da söyledi:
-Bizi şimdi şikayet ediyorlar bağlamadı vs. diye genel müdürlüklere onlar da soruyor niye diye ?
-Ben de port yok diyorum yani iş bize bağlı biz ne söylersek onu kabul ederler biz yeni port talebi söyledik diyerekten gittiler.
Hemen gittikten sonra sms geldi teknik işlemlerden dolayı işleminizi tamamlayamıyoruz diye. ben de tt müşteri hizmetlerini aradım port yok diye not düşülmüş planlamaya aktarıldı isterseniz gidin dilekçe verin dediler.
Açıkçası gidip vakit kaybı yaşamak istemedim çünkü orada da çok işlerin hızlandığı söylenemez..
Sizlere danışmak istediğim 2 soru var:
1- Türknet,Netspeed,Gıbırnet,Ekstranet gibi altyapı sorgulama sitelerinde port var yazması saha ekibinin yok demesi durumunda hangisi doğrudur? Sanki port var da tahsis edilmiyor tarafıma diye bir düşünce oluştu bende.
2-Bazı forum yazılarında böyle durumla karşılaşan birkaç kişi ev telefonu bağlatmışlar, birkaç gün sonra da internet bağlatabilmişler (bir kısmı adsl, bir kısmı vdsl)
böyle bir çözüm yolu gerçekten var mıdır?
SAHA DOLABIM:Tip-7 Saha Dolabı (ALU-GÜRSAŞ) 2019
Bina içi internet kablolamasını yenileme
Herkese merhaba,
16Mbps ADSL2+ kullanıyorum ama internet hızım 8-9Mbps arasında değişiyor bu yüzden internet hızımın düşüklüğü hakkında Türk Telekom'a arıza kaydı bırakmıştım. Bugün bir ekip geldi ve bina içindeki ankastre üzerinden binaya gelen internet hızıma baktı 27Mbps geliyor şu anda dedi. Birkaç değişiklik yaptı ankastre üzerinde ve eğer hızın yükselirse tamamdır ama değilse biraz kablolarda oksitlenme var ve evine giden kabloları değiştirmen gerekiyor dedi. (Daireme kadar gelen kablo bildiğimiz telefon kablosu ve 10-15 yıllık neredeyse)
Modem ara yüzünden değerlerime baktığımda ve internet hızımı ölçtüğümde yine aynı sonuç hiç bir şey değişmemiş :(
Ayrıca gelen görevli burası 80Mbps'ye kadar VDSL altyapısında modemin uyumluysa kablolamanı değiştir VDSL'e geçmeyi talep et 24-35'lik paket var sana uyabilen onlardan birini seçersin 1 saate geçirirler seni dedi.
Daireme kadarki kabloları değiştirme kararı aldım ve kablolama konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
VDSL ve ADSL2+ için hangi tür kablo almamı önerirsiniz? Evin dışından direkt modem bulunan odaya kablo çekilmesi mantıklı mı yoksa apartman içinden biraz uzatarak mı çekmek daha iyi?
Son zamanlarda yaptıran varsa ortalama kaç tl tutuyor kablo ve elektrikçinin işçilik maliyeti bilgisi olan aydınlatırsa çok mutlu olurum.
Öncelikle herkese merhaba,
Uzun zamandır Türk Telekom İnternet kullanıyorum ve bulunduğum altyapı da Türk Telekom'a ait. 16Mbps ADSL2+ kullanıyorum ama hızım hep 8-9 Mbps arası. Sorun bende diye düşünüp VDSL destekli yeni bir modem aldım ama aynı hızda takıldım kaldım.
Daha sonrasında da Türk Telekom'u arayıp hızımın düşük olduğunu söyledim arıza kaydı oluşturdular üstünden 2 gün geçti ama tarafıma hala geri dönüş yapılmadı.
Daha sonra merak ederek modem arayüzüne girdim ama birçok değer yazıyor ve değerlerin ne anlama geldiğini bilmiyorum.
Altyapı sorgulaması yaptım VDSL altyapısı varmış ve 80Mbps'ye kadar destekliyormuş.
Sizce hızı düşük almamın sebebi nedir ve Türk Telekomdan ayrılmadan VDSL'e geçiş şansım var mı?
Nasıl VDSL'e geçerim türk telekom pandemiden dolayı işi uzatıp internet kesintisi yaşatır mı?
Not:Apartmanda 2 daire aktif olarak internet kullanmakta ve 10-15 yıl önce Telekom binaya bakır kablo çekmiş.
Binadan dairelere giden kablolama da telefon kablosu üzerinden. Dairedeki içindeki kabloları da 5 yıl önce yenilemişler. VDSL'e geçersem Telekom binaya kadar yeni kablo çekecek mi veya ben bina içinden daireme kadar yeni kablo çekecek miyim?
Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 32
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.306 (Bu ay: 24)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İnternet Servis Sağlayıcılar