Aradığım Eski Bilgisayar Oyunu
Merhabalar, çocukluğumda oynadığım ve çok keyifli bir oyunu arıyorum. Bulana çok minnettar olacağım. Oyunun tarihi 2003-2008 arası olmalı. Oyunla ilgili bilgiler şöyle:
Oyunda ayakları olan sarı yumurtaları yönetiyordunuz. Sarı yumurtalar, çiçekler toplar laboratuvara götürürdü. orada hazırladıkları ilaçlarla hasta olan yumurtaları iyileştiridi. Yine ormana girer ağaçları sular, meyveler yetiştirirdi. Oyunda zehirli bitkiler vardı, oradan topladığı bitkilerle ilaç yapardı.
Bu sarı yumurtaların en büyük düşmanları dozerlerdi. Bu yumurtaları ezer ve yaptıkları binaları, yetiştirdikleri çiçekleri yıkarlardı.
Oyunu hatırladığım kadarıyla pcnet dergisinin hediye olarak verdiği aylık cd'lerinden yüklemiştim. oyunu bulan arkadaş olursa çok minnettar olacağım. bunun dışında bir bilgi hatırlamıyorum. ismini "frubbies" "blubbies" bu tarz bir şey olduğunu hatırlıyorum, yanlış da olabilir.
8/5 Masabaşı İşimden Memnun Değilim
Memurum, Masabaşı 8/5 Çalışıyorum. .
İşim her gün kendinizi yenilemeniz gereken, her gün yeni şeylerle karşılaştığınız, sorumluluğunuzun fazla olduğu bir sektör.
Tabi memnun olmamamın asıl nedeni bu değil, 8/5 masabaşı işin beni mutlu etmediğini fark ettim.
Hafta içi her gün sabahın 8inde kalkmak, akşam 5'e kadar çalışmak(mesaiye kalınca 7'e kadar) beni çok yoruyor. hayatım yok olduğunu hissediyorum resmen.
Düşünsenize eve akşam 6'da geliyorsunuz. gününüz için harcayabileceğiniz 4-5 saatiniz var yalnızca. o yorgunlukla bu 4-5 saatte ne yapabilirsiniz ki ? hayatınızı nasıl yaşayabilirsiniz ?
hafta sonu olarak sadece cumartesim var. pazarı saymıyorum. neden mi ? pazar günü zaten psikolojik olarak işe hazır hale geliyorsunuz. nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.
bu döngünün böyle devam etmesi, bu döngünün içinde yer almak beni bu hayattan koparıyor adeta.
ömrüm boyunca 8'de kalkıp 6'a kadar çalışmak ardından bana kalan o 3-4 saatle yetinmek istemiyorum.
asıl problem 8/5 arası çalışıyor olmak da değil, sevmediğim bir işte çalışıyor olmam. sevdiğim bir iş olsa 7-12 bile çalışmayı göze alabilirim.
ama düzenli olarak 8/5 arası çalışıyor olmak, tüm günümü buna feda ediyor olmak benim hayatımı cehenneme çeviriyor.
tabii ki asgari ücretlileri, işi olmayanları örnek vereceksiniz belki işimin kıymetini bilmem için. ama yaptığım iş beni sadece biyolojik olarak doyuruyorsa, bu işi yaparken yaşadığımı hissetmiyorsam çalışmamın hatta yaşıyor olmamın ne anlamı var ki ?
Kimseye karşı sorumluluğumun olmadığı, saatlerini kendimin belirlediği bir işte çalışsam seve seve 7/12 arası bile çalışırdım.
İmkan bulursam kendi işletmemi kurmak istiyorum. Sizinde görüşlerinizi almak istiyorum bu konuyla ilgili.
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 15
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 549 (Bu ay: 18)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic