Memurum, Masabaşı 8/5 Çalışıyorum. . İşim her gün kendinizi yenilemeniz gereken, her gün yeni şeylerle karşılaştığınız, sorumluluğunuzun fazla olduğu bir sektör. Tabi memnun olmamamın asıl nedeni bu değil, 8/5 masabaşı işin beni mutlu etmediğini fark ettim. Hafta içi her gün sabahın 8inde kalkmak, akşam 5'e kadar çalışmak(mesaiye kalınca 7'e kadar) beni çok yoruyor. hayatım yok olduğunu hissediyorum resmen. Düşünsenize eve akşam 6'da geliyorsunuz. gününüz için harcayabileceğiniz 4-5 saatiniz var yalnızca. o yorgunlukla bu 4-5 saatte ne yapabilirsiniz ki ? hayatınızı nasıl yaşayabilirsiniz ? hafta sonu olarak sadece cumartesim var. pazarı saymıyorum. neden mi ? pazar günü zaten psikolojik olarak işe hazır hale geliyorsunuz. nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. bu döngünün böyle devam etmesi, bu döngünün içinde yer almak beni bu hayattan koparıyor adeta. ömrüm boyunca 8'de kalkıp 6'a kadar çalışmak ardından bana kalan o 3-4 saatle yetinmek istemiyorum. asıl problem 8/5 arası çalışıyor olmak da değil, sevmediğim bir işte çalışıyor olmam. sevdiğim bir iş olsa 7-12 bile çalışmayı göze alabilirim. ama düzenli olarak 8/5 arası çalışıyor olmak, tüm günümü buna feda ediyor olmak benim hayatımı cehenneme çeviriyor. tabii ki asgari ücretlileri, işi olmayanları örnek vereceksiniz belki işimin kıymetini bilmem için. ama yaptığım iş beni sadece biyolojik olarak doyuruyorsa, bu işi yaparken yaşadığımı hissetmiyorsam çalışmamın hatta yaşıyor olmamın ne anlamı var ki ? Kimseye karşı sorumluluğumun olmadığı, saatlerini kendimin belirlediği bir işte çalışsam seve seve 7/12 arası bile çalışırdım. İmkan bulursam kendi işletmemi kurmak istiyorum. Sizinde görüşlerinizi almak istiyorum bu konuyla ilgili. |
8/5 Masabaşı İşimden Memnun Değilim
-
-
Arkadaşım şaka yapıyorsun değil mi ? Bende 7 sene senin gibi masa başa çalıştım ve kovuldım ve şimdilerde marketlerde sürünüyorum, unutma ALLAH şükretmediğin işi elinden alır
-
saf olma millet sabah 9dan akşam 10a kadar çalışıyor asgari ücret için.
Memurluk küçük lordlukdur.
Türkiyede girişimcilik %99 ihtimalle batmayla sonuçlanır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 23 Ekim 2020; 12:49:53 > -
Muhasebecilik yapıyorsunuz galiba?
-
Yol da insanı cok yoruyor önerim eve gelince hemen yatmak sabah kitap okumak spor yapmak gibi etkinlikler genel olarak boş bi yer dünya söylediklerinize katılıyorum -
ironi yapıyor herhalde yoksa diyecek bir şey yok yani şu konuya.
-
Nimete şükretmeyen böyle insanlara genellikle ALLAH'tan belanımı istiyorsun denir -
Başarısız CSB, İlle macera isteyen buyursun özel sektöre.
-
8 yıldır home office çalışıyorum, çalışma saatlerimi kendim belirliyorum.
sabahın köründe kalkıp işe giden herkese acıyorum valla, öyle bir yaşama biçimi kölelik gibi geliyor, istediğin kadar maaş al fark etmez çünkü zaman senin değil, sana günde 3-5 saat kalıyor, onda da ne yapabilirsin...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Freakk8 yıldır home office çalışıyorum, çalışma saatlerimi kendim belirliyorum.
sabahın köründe kalkıp işe giden herkese acıyorum valla, öyle bir yaşama biçimi kölelik gibi geliyor, istediğin kadar maaş al fark etmez çünkü zaman senin değil, sana günde 3-5 saat kalıyor, onda da ne yapabilirsin...
kesinlikle öyle. konuya bir sürü kişi yorum atmış, kimi inanmamış kimi de işimin kıymetini bilmemekle suçlamış. bu kişileri de anlıyorum hepsinin geçim derdi var, bakmakla yükümlü olduğu aileleri var. ama hayatta böyle geçmez diye düşünüyorum. belki çok klişe olacak ama sistemin kölesi olmak istemiyorum. bu hayata her sabahın köründe kalkıp akşama kadar çalışmaya gelmedik, hayatım 30 yılının 8/5 arasını sevmediğim bir işe vermek istemiyorum. köle gibi çalışmak istemiyorum. geçenlerde intihar eden çocuğun sözleri geldi aklıma "bir araba, bir ev uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum"
saatlerini kendimin belirleyeceği, çalışma şartlarını kendimin belirleyeceği, kimseye karşı sorumlu olmayacağım bir iş beni daha mutlu edecek. hayatıma anlam katacak. hem maddi yönden hem sosyal yönden imkan bulduğum an bunu gerçekleştireceğim. ben köle değilim...
-
Ben hiç işe gitmeden 3000 maaş alıyorum ama gelir yetmiyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: Freakk8 yıldır home office çalışıyorum, çalışma saatlerimi kendim belirliyorum.
hayalimdeki çalışma şeklini yaşıyorsunuz.
inşallah ben de bir gün kendi çalışma saatlerimi kendim belirlerim.
-
Kardeş söylemenizde mahsur yoksa ne iş yapıyorsunuz ? -
quote:
Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77
Kardeş söylemenizde mahsur yoksa ne iş yapıyorsunuz ?soru banaysa bilgisayar mühendisiyim, yazılım işleri...
-
Hayır kardeş bu soruyu konu sahibine sormuştum ama sizde mesleğinizi söylemenizde bir mahsur yok -
Özel sektörde görüşmeye gittiğim bir çok yer sabah 8 akşam 6 cumartesi de tam gün çalışma istemişti. Bence haline şükret. Çok iyi bir işin var. Adam diyor ki mesaiye kalırsan 8-9 a kadar. Haftasonu bir pazar günüm olacaktı. Piyasada şartlar bu. İş kanunlarından bihaber şirketlerin çoğu. Çalışanlar da köle.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X