Eğitim Sisteminin En Büyük Sorunu
Türkiye'de herkes her derse giriyor.
Mimar olacak felsefe dersinden geçmek zorunda,
Edebiyatçı olacak Matematikten geçmek zorunda,
Bu ülkede bir alanda iyi olman bir şey ifade etmiyor, işine yaramayacak dersleri alıp, kafanı yıllarca gereksiz bilgilerle doldurmak zorundasın. İhtiyacın olmasa bile o derse saatlerce çalışmak şart.
Diğer bir sorun, Eğitim Sistemi sizin "Zeka"nızı değil, "Hafıza"nızı ölçüyor.
Öğretmenin tahtaya yazdıklarını ezberlemek, sınav sonrasında da unutmanız isteniyor. Size bilgiyi veriyorlar, o bilgiyle ne yapacağınızı değil. Düşünmeniz zaman kaybı olarak görülüyor, her bilgiyi önünüze koyarak ezberlemeniz isteniyor. Analiz yeteneğiniz, yaratıcı ve radikal düşünceniz hiçbir boka yaramaz, size verilenleri aklınızda tutun deniyor.
Bunun sonucunda üreten, düşünen, inovatif değil, yerinde sayan, elindekilerle yetinen bir topluluğa dönüşüyoruz.
Bu yüzyılda hâlâ "Durumumuz çok iyi" diyerek kendini avutan, gelişmiş ülkeleri görmezden gelmeye çalışanlar oldukça yerimizde sayacağız. Mevcut durumu inkar etmeyi bırakın, sorgulayın.
Kynseed Yama [İstek]
Oyunun Steam Linki : https://store.steampowered.com/app/758870/Kynseed/
"Kynseed", Stardew Valley Benzeri, daha Beta aşamasında olan, Agriculture, RPG, Simulation türündeki Piksel bazlı 2D bir oyun. Oyunda derin bir hikaye olduğu için diyalogları anlamak son derece önemli. Her ne kadar ingilizce bilip metinleri anlasam da, Türkçe'si gibi hızlı ve zevkli olmuyor. Oyun çevirisi işinde deneyimim olmadığı için aranızda Türkçe Yama yapabilecek veya hâli hazırda var olan yamayı paylaşabilecek biri arıyorum.
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 793 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun