"Legendary Craft" Mantıklı Olan Ne ?
Merhaba, ilk legendarymi craftlayacağım, 2600 SoulAsheim var ama bu AH'de ki fiyatlar cok kafamı karıştırdı. Mantıklı olan hangisi bilmiyorum o yüzden fikirlerinizi almak istedim.
Craftlayacağım legendary vesselini aldıktan sonra upgrade etmek istersem sanırım o ilk aldığıma giden para çöp oluyormuş? Her upgrade'de yeni bir vessel almak gerekiyormuş? Ve sanırım aldığın vessel'in ileveline göre soulashe ile ilgili bir tasarruf söz konusu değilmiş hep aynı kalıyormuş. Bu durumlar göze alındığında sizce 225 ilevel alsam bana ne kadar süre yeter? Çünkü 225 ilevel leather vessel ler 50k ve ben belli kısa sürelerde bir, tekrar böyle yüksek miktarda paralar vermek istemiyorum. Ayrıca eğer 225 ile daha düsük ileveller arasında o paraya değmeyecek kadar az farklar oluyorsa ve 50k sadece bir vessel'e vermemi önermiyorsaniz o konu hakkında düşüncelerinizi de öğrenmek isterim zira benim hiçbir fikrim yok. Tek legendary ile oynamayacağım multispec de oynuyorum ve bu tarz paraları vermek bana çok acımasız bir sistem gibi geliyor. Genel olarak bu konuda ki tavsiyeleriniz nelerdir?
Teşekkür ederim.
RAM Tavsiyesi
Merhabalar, var olan 8 gb RAM'ime bir 8 daha eklemek istiyorum ama hangi RAM almam gerektiğinden pek emin değilim.
Sanırım ddr4l 266 mhz RAM almam gerekiyor uyumlu olması için ?
Kasım sonu indirimlerinden faydalanmak istiyorum ama çok da pahalı olmasa güzel olur. Fiyat performans olarak yada kendi tecrübelerinizden tavsiyelerinizi bekliyorum.
Shadowlands Meslekler
Merhaba, genelde insanların söylediklerine göre yeni bir expansion çıktığı zaman en çok para getiren meslek gathering üstüne oluyormuş tamamen materyal toplama. Peki ben karakterimle sizce yeni haritada quest&dungeon yaparken hangi mesleklerle ilerlemeliyim? Casual pvp-pve yapacağım, meslekler asıl odağım olmayacak(çok fazla zaman alan bir meslek olsun istemiyorum). Ben Herb gathering'i düşündüm ama 2. olarak neyi seçmem gerektiğinden pek emin olamadım. Expansion başında olacağımızdan, az da olsa bir gelir etmek istiyorum materyaller değerliyken. Tavsiyelerinizi bekliyorum :)
Not: yeni çıkacak expansion da tek karakter oynayabileceğim ilerde alt kasmayı düşünmüyorum. Karakterim: Tauren Druid.
Wow da performans sorunum.
Herkese merhabalar, doğru yere konu açıp açmadığımdan çok emin değilim, bu forum da çok yeniyim ama belki burada açarsam wow oyuncularının kendi sistemleri üzerinden kıyaslamalarıyla bir yere varabilirim diye düşündüm. Çok uzatmadan hemen sistem bilgilerimi paylaşıp sorunuma değinmek isterim.
I7-9750H CPU @2.60Hz 2.60GHz > 4.5GHz
RAM : 8 GB
GTX 1650 Ekran Kartı
256GB SSD
Windows 10 Home 64 Bit
Şimdi ben bu ayarlara sahip laptopumla wow oynadığım zamanlar ; kalabalık alanlarda - dungeon yaparken - battlegroundlarda - çok moblu bir yerde farm yaparken yani kısacası oyunun hareketlendiği combat anlarında fps im 60'ın altına düşüyor. Bu düşüş addonlar tamamen kaldırılmışken de aynı bu arada. Yani bana çok garip gelen bir durum. Bu durum sadece bir yöntemle olmuyor o da; Graphic base settings ayarlarını 1 e kadar düşürmek. Ama ben bu kadar para verip aldığım laptopumda 1. base settings de oynamak istemiyorum. Oyunun önerilen ayarı 7 ve ben 1 kere 7in üstüne çekmedim o ayarı, hatta 7'nin altında da 6-5-4-3 de de aynı fps drop sorunu devam ediyor. Biliyorum bunun kaynaklanabileceği bir sürü şey var ama inanın çok şeyi kontrol ettim. Laptopumu geçen ay serviste yıllık bakımına gönderdim ve sorunlarımdan bahsettim, komple sistemime format atip geri aldim ve ilk olarak sadece bu fps dropu yaşadığım oyunlari yükleyip denedim ve yine değişen bir şey olmadı. Wowun kendi forumunda da sorunumu dile getirmiştim ve bir kişi RAM imin işlemcime göre çok düşük olduğunu, işlemcimin bu rami yediğini sorunun bundan dolayı kaynaklanabileceğini söylemişti ne kadar doğru bilmiyorum. Fps düşüşlerini yaşadığım an eş zamanlı olarak gördüğüm sistemsel değerleri de paylaşmak isterim : Bellek %80-88 arası oynuyor, işlemcim %30-40 ve ekran kartım %35-45.
Evet sorunum wow dan ziyade biraz daha sistemsel bir sorun gibi duruyor ama oynadığım 2 oyundan 1i wow ve başta da belirttiğim gibi bu sisteme benzer bir sistemle oynayan birileri belki vardır ve tecrübelerini aktarabilirler. Yada genel olarak hem wow oynayıp hem de bu tarz durumlardan anlayan biri olabilir.
Sanırım burda 3 farklı ihtimal var, ya sistem gereksinimlerim wowu karşılamıyor ki buna hiç ihtimal veremiyorum , ya Ram'imi yükseltmem lazım yada laptopun modeliyle alakalı sistemsel bir sorun var. Sadece bu belirsizlikten kurtulup neyin ne olduğu netleşsin istiyorum.
Buraya kadar okuyup ilgilendiyseniz şimdiden teşekkür ederim. Bu sorunuma başka bir yerde çözüm aramamı önerirseniz de, önerilerinize açığım.
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 1.429 (Bu ay: 11)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Çok kişili online RPG Oyunları