El Yapımı Logitech G29
Beyler Bayanlar Konuyu Bulamadım Snopy mx v19 Almıştım 1 hafta Oynadım Oyun Zevk vermemeye başladı Bende Bi Kaç Araştırma yaptım yıllardır bununla ilgili konu açılmamış bunu yapmak isteyenlere güncel bi konu açmak istedim Öncelikle Direksiyon setiniz varsa Onun parçaları nı kullanarak yapacağız arduino veya joystick ile yapacaksanız onun içinde ayrı konu açıp yardımcı olurum.
gerekli malzemeler
- istediğiniz gibi tahta kendiniz de boyutlandıra bilirsiniz
- h vites için bir fare
- 10 k çok turlu pot
- debriyaj için yaylı kapı kilidi (isteğe göre)
- araba direksiyonu marka fark etmiyor (isteğe göre kendi direksiyonu da olur)
- 2 adet saplama
- çekme yayı ve ip
Dediğim gibi Eski Direksiyon setiniz Varsa Onun parçaları nı bir bir sökün marke model vs. farketmiyor
direksiyon setinin içinde 1 ve 2 olmak üzere 2 adet devre bulunuyor bunları ayırın tuşları vs koparmamaya dikkat edin içinde 2 adet dc motor bulunmakta bunları kesin bir işinize yaramayacak ben + olarak h vites yapacağım onun için kullanacağım titreşim etkisi için
bunları ayırın ve bir köşeye ayırın şimdi ise 180 derece potumuzu sökelim onun yerine aldığımız 10 k çok turlu potumuzu bağlayalım
araba direksiyonu ile yapacaksanız direksiyondaki tuşları sökelim bunları nede olsa kullanamayacağız direksiyon üzerinde bu tuşlardan bir tanesini debriyaj olarak kullanacağız diğerlerini istediğiniz şeye ataya bilirsiniz sağ sol sinyal far korna vs şimdi aldığımız direksiyonumuza saplama sabiyleyin dikkat ! sabitlemeden önce eski potun bağlı olduğu geri sarma yayı tarzı bişey var adını bilmiyorum potun bağlı olduğu şeyi aldığımız direksiyona sabitlemeye çalışırsanız daha iyi olur saplamayı direksiyona geçirin veya o plastik parçayı 900 derece dönmesi lazım şimdi o tuşları uzatmamız lazım kabloya ek yapın nereye uzatacaksanız size bağla uygun bir şekilde ek yapın şimdi size kutunun şemasını vereceğim en sonda ona bakarak içini düzenleye bilirsiniz dostlar bunun hakkında anlamadığınız bir konu olursa yardımcı olurum
h vitese gelelim
lazım olacaklar 1 adet saplama
12 cm 4 tane kontra plak veya istediğiniz başka bir tahta
1 adet fare devresi
2 adet mandal
2 adet L demir tarzı bişey tahta da olur
yapılışına gelelim
mause devresine ben ek olarak titreşim eklicem direksiyon setinden çıkan motor lardan 1 tanesini alıyoruz fare nin usb sinden gelen + ve eksi kutupları genelde kırmızı + siyah - olarak kullanılır bu kablolar ı motora bağlıcaz istediğimiz zaman açıp kapatmak için 1 tane anahtar
bebim farem de 6 tane tuş var 5 ileri 1 geri olarka yapacağım
siz üstündeki buton ları çıkarıp h vitesin boşluklarına koya bilir siniz ben pul ile yapacağım
buton nun üstüne 3 adet bacak vardır 2 tanesini kullanıcağız biz hepsinin aynı bacaklarını birbirine bağlayın son kabloyu uzatıp saplamaya lehimleyin diğer bacakları ise pul un üzerine ayrı ayrı lehimleyin burası önemli
vitesin geldiği yerlere pul ları yapıştırın saplama ile pul temas ettiği zaman buton basmış gibi görünecek vitesiniz hazır
şimdi ise tahda dan vitesin kabinini yapın kabinin içine sistemi yerleştirin ve hazır
debriyaj yapımına geçelim en basiti bu
direksiyonun üstündeki düğmelerden 1 tanesi ni iptal edin diğer düğmelerden sağ sol sinyal vesaire yapa bilirsiniz
ihtiyacımız olan 1 adet iletken parça demir vs
ve yaylı kapı kilidi
pedalı istediğiniz herşeyden yapa bilirsiniz
+ veya eksilerden bir tanesini demire lehimleyin
diğerini yaylı kapı kilidine lehimleyin
birbirine temas ettiği zaman debriyaj görevi görecektir
o tuşu oyundan debriyaj olarka tanıtın ve hazır
anlamadığınız bir konu olursa seve seve yardımcı olurum .
linkler
Direksiyon
https://www.hizliresim.com/VmqlTm
h vites
https://www.hizliresim.com/knxpAM + https://www.hizliresim.com/VTfAAI
debriyajı çizmedim basit oldığunu düşündüğüm için.
İlgi Alanları: Elektrik Ve Elektronik Ve Şarkı
AALİTRD |
Elektirikten Ve Elektronik'ten + Olarak Şarkıdan Yüksek Derecede Anlıyorum sormak istediğiniz şeyleri seve seve Cevaplarım... |
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 132 (Bu ay: 0)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Türkçe Yamalar