Şimdi Ara

El Yapımı Logitech G29

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler Bayanlar Konuyu Bulamadım Snopy mx v19 Almıştım 1 hafta Oynadım Oyun Zevk vermemeye başladı Bende Bi Kaç Araştırma yaptım yıllardır bununla ilgili konu açılmamış bunu yapmak isteyenlere güncel bi konu açmak istedim Öncelikle Direksiyon setiniz varsa Onun parçaları nı kullanarak yapacağız arduino veya joystick ile yapacaksanız onun içinde ayrı konu açıp yardımcı olurum.

gerekli malzemeler

• istediğiniz gibi tahta kendiniz de boyutlandıra bilirsiniz
    • h vites için bir fare
    • 10 k çok turlu pot
    • debriyaj için yaylı kapı kilidi (isteğe göre)
    • araba direksiyonu marka fark etmiyor (isteğe göre kendi direksiyonu da olur)
    • 2 adet saplama
    • çekme yayı ve ip

Dediğim gibi Eski Direksiyon setiniz Varsa Onun parçaları nı bir bir sökün marke model vs. farketmiyor

direksiyon setinin içinde 1 ve 2 olmak üzere 2 adet devre bulunuyor bunları ayırın tuşları vs koparmamaya dikkat edin içinde 2 adet dc motor bulunmakta bunları kesin bir işinize yaramayacak ben + olarak h vites yapacağım onun için kullanacağım titreşim etkisi için

bunları ayırın ve bir köşeye ayırın şimdi ise 180 derece potumuzu sökelim onun yerine aldığımız 10 k çok turlu potumuzu bağlayalım

araba direksiyonu ile yapacaksanız direksiyondaki tuşları sökelim bunları nede olsa kullanamayacağız direksiyon üzerinde bu tuşlardan bir tanesini debriyaj olarak kullanacağız diğerlerini istediğiniz şeye ataya bilirsiniz sağ sol sinyal far korna vs şimdi aldığımız direksiyonumuza saplama sabiyleyin dikkat ! sabitlemeden önce eski potun bağlı olduğu geri sarma yayı tarzı bişey var adını bilmiyorum potun bağlı olduğu şeyi aldığımız direksiyona sabitlemeye çalışırsanız daha iyi olur saplamayı direksiyona geçirin veya o plastik parçayı 900 derece dönmesi lazım şimdi o tuşları uzatmamız lazım kabloya ek yapın nereye uzatacaksanız size bağla uygun bir şekilde ek yapın şimdi size kutunun şemasını vereceğim en sonda ona bakarak içini düzenleye bilirsiniz dostlar bunun hakkında anlamadığınız bir konu olursa yardımcı olurum 

h vitese gelelim 

lazım olacaklar 1 adet saplama

12 cm 4 tane kontra plak veya istediğiniz başka bir tahta

1 adet fare devresi 

2 adet mandal 

2 adet L demir tarzı bişey tahta da olur 

yapılışına gelelim 

mause devresine ben ek olarak titreşim eklicem direksiyon setinden çıkan motor lardan 1 tanesini alıyoruz fare nin usb sinden gelen + ve eksi kutupları genelde kırmızı + siyah - olarak kullanılır bu kablolar ı motora bağlıcaz istediğimiz zaman açıp kapatmak için 1 tane anahtar 

bebim farem de 6 tane tuş var 5 ileri 1 geri olarka yapacağım 

siz üstündeki buton ları çıkarıp h vitesin boşluklarına koya bilir siniz ben pul ile yapacağım 

buton nun üstüne 3 adet bacak vardır 2 tanesini kullanıcağız biz hepsinin aynı bacaklarını birbirine bağlayın son kabloyu uzatıp saplamaya lehimleyin diğer bacakları ise pul un üzerine ayrı ayrı lehimleyin burası önemli 

vitesin geldiği yerlere pul ları yapıştırın saplama ile pul temas ettiği zaman buton basmış gibi görünecek vitesiniz hazır 

şimdi ise tahda dan vitesin kabinini yapın kabinin içine sistemi yerleştirin ve hazır

debriyaj yapımına geçelim en basiti bu 

direksiyonun üstündeki düğmelerden 1 tanesi ni iptal edin diğer düğmelerden sağ sol sinyal vesaire yapa bilirsiniz 

ihtiyacımız olan 1 adet iletken parça demir vs 

ve yaylı kapı kilidi  

pedalı istediğiniz herşeyden yapa bilirsiniz

+ veya eksilerden bir tanesini demire lehimleyin

diğerini yaylı kapı kilidine lehimleyin 

birbirine temas ettiği zaman debriyaj görevi görecektir 

o tuşu oyundan debriyaj olarka tanıtın ve hazır 

anlamadığınız bir konu olursa seve seve yardımcı olurum .

linkler

Direksiyon

https://www.hizliresim.com/VmqlTm

h vites

https://www.hizliresim.com/knxpAM + https://www.hizliresim.com/VTfAAI

debriyajı çizmedim basit oldığunu düşündüğüm için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.