Arkadaşlar selam, Hp bir laptopum var (garantisi bitti) ama hafızası 32 gb olduğundan doğru düzgün program kuramıyorum. 240 GB'lık bir Sandisk SSD var elimde. Acaba 32'lığı söküp yerine 240 gb'lık ssd'mi taksam çalışır mı? HP müşteri hizmetleri çalışmaz dedi ama sonradan düşündüm, acaba onlar laptopun sistemi kendi içinde olduğundan mı öyle dediler diye. Yani sonuçta kurulum dosyaları ve orginal win 8.1 yazılımı kendi içinde ssd'de saklı olduğundan laptopuma bişey olduğunda direkt kurabiliyorum. Eğer olmaz dediği buysa benim için sorun olmaz. İçindeki sistem silinebilir, Ben yeni sistemi dışardan bulup kurarım. Yeter ki alet çalışır mı onu bileyim? Ne dersiniz? Aklıma şu geliyor, acaba laptopumun içindeki 32 gb ssd ve elimdeki 240 gb ssd boyutları aynı mı? Yani ikisi de 2,5 inç mi ve kalınlıkları aynı mı? Ya da 32 çıktığında 240 onun yerine oturacak mı? Bir de bu karıştırıyor kafamı...Ve şayet bu bahsettiğim şey mümkünse, bunu kendim yapabilir miyim? Hayatımda hiç laptop içi açmadım. Kasa açtım rem filan değiştirdim ama laptopla hiç haşır neşir olmadım. Nasıl yapabilirim şayet olursa? Yardımcı olabilecek var mı?
Laptopum şu:
HP STREAM 13-C000NT
https://support.hp.com/tr-tr/drivers/selfservice/hp-stream-13-c000-notebook-pc/7372147/model/7639743
Takmak istediğim SSD de şu:
SanDisk SSD Plus 240 gb
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 206 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware