Arkadaşlar selam, Hp bir laptopum var (garantisi bitti) ama hafızası 32 gb olduğundan doğru düzgün program kuramıyorum. 240 GB'lık bir Sandisk SSD var elimde. Acaba 32'lığı söküp yerine 240 gb'lık ssd'mi taksam çalışır mı? HP müşteri hizmetleri çalışmaz dedi ama sonradan düşündüm, acaba onlar laptopun sistemi kendi içinde olduğundan mı öyle dediler diye. Yani sonuçta kurulum dosyaları ve orginal win 8.1 yazılımı kendi içinde ssd'de saklı olduğundan laptopuma bişey olduğunda direkt kurabiliyorum. Eğer olmaz dediği buysa benim için sorun olmaz. İçindeki sistem silinebilir, Ben yeni sistemi dışardan bulup kurarım. Yeter ki alet çalışır mı onu bileyim? Ne dersiniz? Aklıma şu geliyor, acaba laptopumun içindeki 32 gb ssd ve elimdeki 240 gb ssd boyutları aynı mı? Yani ikisi de 2,5 inç mi ve kalınlıkları aynı mı? Ya da 32 çıktığında 240 onun yerine oturacak mı? Bir de bu karıştırıyor kafamı...Ve şayet bu bahsettiğim şey mümkünse, bunu kendim yapabilir miyim? Hayatımda hiç laptop içi açmadım. Kasa açtım rem filan değiştirdim ama laptopla hiç haşır neşir olmadım. Nasıl yapabilirim şayet olursa? Yardımcı olabilecek var mı? Laptopum şu: HP STREAM 13-C000NT https://support.hp.com/tr-tr/drivers/selfservice/hp-stream-13-c000-notebook-pc/7372147/model/7639743 Takmak istediğim SSD de şu: SanDisk SSD Plus 240 gb |
32 gb'lık SSD'li laptopa 240 gb'lık SSD takılabilir mi?
-
-
Kullanmış olduğunuz cihazda msata ssd yer almaktadır.
Msatayı sataya çeviren çeviricilerle belki yapılabilir ama bu seferde tasarım olarak sata ssd koyabileceğiniz yer yok.
Msata ssd almanız gerek.
-
Alt kapağı açıp fotosunu buraya atın. Ssd yeri yoktur diye tahmin ediyorum ama bir bakalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
içini açıp çektim bi bakabilir misiniz gerçekten yer yok mu? Eğer yer yoksa durumu düzeltince bi msata ssd alacağım ama gerçekten 32 çıkarılıp 240 msata ssd takılabilir mi bu laptop’a?? Müşteri hizmetleri hafıza artırılamaz demişti. Alıp elimde kalmasın sonra? Eminsiniz değil mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu siyah şey ne onu çözemedim. Ssd boyutları gibi ama değil gibi.ngff olarak wifi var başka bişi göremedim.
Metal plakanın altında da olabilir. Bişi diyemiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 15 Kasım 2020; 22:1:23 >
Dvd sürücüsü çıkartılıp elinizdeki ssd'yi, ssd kızağı satın alarak takabilirsiniz. Satın alırken boyutlara dikkat edin
www.google.com.trssd kızağı - Google'da Arahttps://www.google.com.tr/search?q=ssd+k%C4%B1za%C4%9F%C4%B1&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=tr-tr&client=safari
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustang2007 -- 15 Kasım 2020; 22:42:57 >
dvd sürücüsü yok ki laptopun. ancak msata sığar sanıyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Emmc hafıza mevcut ve yükseltmek zor. 64gb takılabilir eğer emmc değişebiliyorsa.
Araştırdığım kadarıyla takamazsınız ancak şöyle yapabilirsiniz:
Wi-fi kartını söküp yerine mSata Ssd takabilirsiniz ancak sanırım half size denilen Ssd'ler sığıyor. İnternete de kabloyla bağlanırsınız, olmazsa Usb Wifi adaptör alıp kullanırsınız.
-
O siyah şey bence ssd , onun bi vidalarını sökün içinde ssd veya harddisk olabilir eğer o ssd ise çok rahat takarsınız,çıkarın takın bitti bi söküp bakın 2 vidası var.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ama internette de sadece wifi adaptörunu söküp m sata takılabilir gibi gözüküyor büyük ihtimalle başka bişey onun altına ramler falan gizlenmiş anakart a yapışık ram var üstünü kapamışlardır, ramdir o %90 yani msata olarak takabilirsiniz sadece gibi ozaman da wifi olmaz usb wifi almanız gerekir
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
wifi yerine msata takılabilir ancak çalışmaz. kesin bilgidir. girişleri uyumlu olsa bile farklı veri yollarını kullandıkları için çalışmaz. yabancı sitelerde araştırabilirsiniz.
ayrıca msata ların 2 çeşidi vardır. normal mSATA dan farklı olarak bir de "half msata" veya "msata mini" veya türkçe olarak yarım msata diye geçen 22x50 mm boyutunda küçük olanı vardır.
normal msata daha büyük olduğu için hiç takılmaz zaten. diğeri de aynı boyda ama uyumsuz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X