2 3 gündür forumu meşgul eden çalınan psn demon souls hesabıyla ilgili realsatoshi ile konuştum olayı çözdük.
Realsatoshi forumdan demons souls oyununu alıyor. Oyunu aldığı kişinin daha önce çok vukuatı olan Ercüment çakan olduğunu öğreniyor. Hemen şifreyi maili değiştiriyor. Hesabı güvenliğe alıyor. Kendisi hesabın ilk sahibinin hesabı tekrar alabileceğini bilmiyormuş. Daha sonra hesabı blondieee satıyor blondieee de bana satıyor. Ben de aldıktan az bir zaman sonra hesap patlıyor. Geriye doğru giderek ilk sahibini bulmaya çalışıyorum. En son realsatoshiye ulaşıyorum. o bana ercümentten aldığını söylüyor dekont atıyor. dekonttaki tarihten 15 gün sonra aynı oyunun alınık ilanını görüyorum. kendisine soruyorum yanlışın olmasın ilanınız daha yeni eylül ayındaki dekontlara bakın isterseniz diye. O da dekonttaki tarihte aldığını söylüyor. Bende bu olayı ayrıntısıyla foruma yazıyorum oradan bir arkadaş bu tarih olayıyla ilgili realsatoshi ile konuşuyor. Realsatoshide ona ercüment tarafından dolandırıldığımı düşündüm ondan ilan açtım diyor. Bu arkadaş konuşmadan bahsedince bende kendisine whatsapptan bana olayı anlatmasını istiyorum. O an cevap vermeyince bende foruma yazıyorum.Gelsin tezatlığı kendisini açıklasın diye. Ben yazdıktan sonra realsatoshi bana ulaşıyor ve olayı anlatıyor. Şüpheli hesabı satmanın hata olduğunu hesabın tüm bilgilerini değiştirdikten sonra sıkıntı çıkmayacağını düşünerek satışı yaptım diyor. yine de hata olduğunu düşünerek benim ve sec hakkın sahibinin zararını karşılıyor.
Sonuç olarak evet yeni üyelerden oyun alım satımı yapmamak lazım, evet referans arayalım ama yine diyorum en temiz çözüm her ilana İlk sahibini eklemek bunu bildikten sonra kime satarsan sat her türlü kurtarırsın ve bu tür ilanlara kötü niyetliler gelmez.
Forumdan demon souls alırsanız müşteri hizmetlerini arayıp hesabın oyun içi idsi "demonssoulss89" mu diye sorun oyun içi id değişse de MH bulabiliyor. Benim dediğim id ise çalınan hesaptır uzak durun sizde paranızdan olmayın.
Realsatoshi ile aramızda geçen konuşma. kendisi de şüpheli hesabı satmanın hata olduğunu söyledi. Daha önceden sec sahibi arkadaşın zararını karşılamıştı. Biraz öncede benim parayı gönderdi.
Umarım bundan sonra kimse böyle şeyler yaşamaz ve kimse şüpheli aldığı hesabı başkasına satmaz.
Meslek: Makine Mühendisi
Son Giriş: 22 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 387
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 9.554 (Bu ay: 40)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 277 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun