Pc sitelerde neden daha ucuz?
Sinerji, itopya, incehesap gibi sitelerde 11 bin civarı olan kasaları vatan, mediamarkt gibi yerlerden toplayınca 15 bin civarı bir fiyat çıkıyor. Bu kadar fiyat farkı neden kaynaklanıyor? Görevliye sorduğumda o ekran kartlarının mining için kullanılmadığını, 2. el olmadığını bilemeyeceğimizi söyledi. Mesela geçtiğimiz günlerde incehesabın gaming gecesi kampanyasında 6000 liraya 3060 satılmıştı. Sizin görüşleriniz nedir?
Motor Tasarım ve Simülasyonu İçin Program Önerisi?
Motorun termal, manyetik analizlerini yapabileceğim; tasarımını yapabileceğim bir uygulama arıyorum. Mekanik tasarım işleri için Autodesk Fusion'u kullanıyorum fakat Fusion'un böyle bir özelliği yok sanırsam.
Motor-CAD diye bir uygulama gördüm, beğendim. Bunun gibi ücretli-ücretsiz bir motor tasarım ve simülasyon programı arıyorum. Solidworks veya Fusion bu tür elektronik-manyetik tasarımları destekliyor mu?
Bir motor sorusu
Bir uygulama için 3 fazlı asenkron motor üretmemiz gerekiyor. 300 kilogramlık bir arabanın 60 km/h ile gitmesi için motorun ürettiği güç kaç kW olmalıdır? Yuvarlanma direncinin üstünden gelme direnci + hava direncinin üstünden gelme kuvveti olarak hesaplayıp 14 kW buldum. Bu hesaplamaya yaparken Vikipedi'nin sayfasından yaralandım. Bu sayfada 2 farklı hava sürtünme direnci denklemi var. 14 kW biraz fazla geldi, bir yerde hata yapmış olabilir miyim? Bazıları 30km/h'lik hareketi 2 kW'lık motorla sağlıyor. Nasıl olabiliyor? Ayrıca bu motoru tamamen kendimiz yapacağımız için motorun parametrelerini(şaft moment, hız, güç, akım, ağırlık vb.) nasıl hesaplayabiliriz? Çift kutup sayısı kaç olmalı? Bu motorun termal hesaplamalarını, termal modelini, manyetik modelini nasıl yapacağız? Bu motoru Cad ortamında tasarlamak için hangi uygulamaları kullanacağız? Bu bilgileri gerek İngilizce, gerekse Türkçe olarak çok araştırdım fakat herhangi bir şey bulamadım. Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın
Merhabalar, 300 kilogramlık bir aracı en fazla 60km/h olacak şekilde hareket ettirmek için kaç kW'lık bir motor lazım? Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim, başka bir yer bulamadım.
Panerai automatic luminor marina firenze 1860 diver's professional op6541 saatim var, eski. İnternette fiyatını göremedim, hatta saati bile bulamadım. Orijinal olduğunu düşünüyorum. Fiyatı nedir acaba?
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.253 (Bu ay: 60)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware