MSÜ'ye Katılacak mısınız? Önemi ne
Merhaba, daha önceki senelerde katılanların veya bu sene katılacakların cevaplarını merak ediyorum. Buraya katılmayı güden motivasyonunuz nedir? Katılan kişiye ne katar bu sınav?
TOG Trendyol Bursu
25 Ekim'de açıklayacağız dediler ama ne gelen mail var ne de bir açıklama. Acaba kendisine mail gelen oldu mu?
Squid Game Rekabeti vs. YKS Rekabeti DOLUŞUN
Diziyi izledim bitirdim hayat normalinde giderken şu videoya rastladım. dedim ki harbi aynısıymış. lol. çok ilginç bir şekilde ikisini bağdaştırmışlar. abi biz neden okuyoruz neden hepimiz üniversiteye gidiyoruz???
izleyin yorumlayalım
İstanbul Ticaret Odası Bursu Sayfası Açılmıyor!!
İTO'nun burs sayfası açılmıyor. Girebilen edebilen var mı?
Merhaba. Bu seneki sıralamalar nasıl olacak? Bu seneki tercihlerde geriye itme durumları hakkında biraz sınav gözlemlerim ve mantık yürüterek ortaya attığım bir iddiam var. Kesinlikle doğru demiyorum, sadece bir iddiadır. Başlamadan söyleyeyim, felaket tellalı ne de müjdeciyim. Halihazırda üni 2.sınıfa geçtim.
Şimdi geleyim sıralamalara. Bu mantık yürütme kontenjanların sabit tutulduğu varsayılarak düşünülmüştür. Şimdi arkadaşlar bu sene sınav zor olduğundan dolayı sayısalcılar eşit ağırlık/sözel çözemedi ve eşit ağırlıkçılar da sözel çözemedi. Bu yüzden aslında herkes kendi klasmanında yarışmış oldu. Peki bu bize ne söyler?
Geçen senelerde kendi klasmanı dışında çözenler olduğu zaman tercih yapmıyorlardı. Mesela sayısal 3k olmuş eşitte de 4k olmuş. 4klık tercihi yapmıyordu. O yüzden eşitte tercih yapmadığından arkadaki kişiler tercih yapabiliyordu. Ama bu sene öyle bir durum olmadığından özellikle ön sıralarda sıralamalar bayağı öne çekecek.(Sayısal için geçerli değil) Eşit 2k büyük ihtimalle 1.500e çekecek veya 1.7kya çekecek. Aynı şekilde sözelde de durum aynı. Çünkü şu an herkes kendi alanında ve yüksek sıralamalar saf eşitçiler, saf sözelciler şeklinde oluşuyor.
Şimdi biraz daha geri kısma gelirsek. Geri derken arka sıralamalardan bahsediyorum. Eşitte 10kdan itibaren başlatabiliriz. Buralarda ise sıralamaların hayli geri atacağını düşünüyorum. Çünkü matematik faktörü inanılmaz etkili oldu. Eşitçiler matematikte döküldü ve bu sene genel netler bayağı düşük. Sayısalcılar mat yapabildiği için ve tytleri de iyi olduğu için 10kdan itibaren sayısacıların eşitteki yığılması başlayacak. Bu yüzden de 10k ile alan bir yer 12k ile alabilir veya daha fazlası da olabilir.
Bunlar sadece benim çıkarımlarımdır. Ne kimsenin moralini bozmak isterim, ne de kimseye umut vermek. Umarım bir bakış açısı kazandırmışımdır ve umarım hepiniz istediğiniz yerlere yerleşebilirsiniz.
Arkadaşlar herkese merhaba. Boğaziçi’ne geçenler için Boğaziçi Hazırlık Sınavı ile ilgili bilgi vermek istiyorum. (İngilizce hazırlık olduğu için diğer İngilizce hazırlık sınavcılar da bakabilir) Diğer okulların hazırlık sınavı ve hazırlık dönemleri ile ilgili de içerik hazırlatmaya çalışacağım. Öncelikle İngilizce hazırlık sınavı ile ilgili bilgi aktarmak istiyorum. BOUN bazında olsa da genelde İngilizce hazırlık sınavları aynı formatta olduğundan mütevellit iş görebileceğini de düşünüyorum.
Boğaziçi Hazırlık Sınavını Nasıl Atlarım?
Boğaziçi Hazırlık Sınavını atlamak istiyorsanız önce emin misiniz onu sorgulayın derim. Çünkü hazırlık geçme notunuz bir gün karşınıza çıkacak. Öğrenci profilinizde geçme notunuz sürekli yazacak ve aynı zamanda Erasmus-Exchange başvurularında da puan bazında etkileyecek. A=50, B=48, C=46 olarak puanlamaya dahil olacak(Erasmus için puanlama önemli). 2-4 puan ne kadar etkiler bilemiyorum ama etkiler ki böyle bir rütbelendirmeye gitmişler. Aynı zamanda A veya B ile geçmezseniz 1. sömestrınızda Akademik İngilizce dersi de alacaksınız.
Açıkçası çok korkmayın derim ama bunları da bilmenizde fayda var. Boğaziçi Hazırlık Sınavı ile tüm içerikleri yadyok.boun.edu.tr adresinden bulabilirsiniz. Sınav tarihi, sınav formatı örnek sınavlar vs. SSS olarak sorulanları da cevaplandırmaya çalışacağım.
Boğaziçi Hazırlık Sınavında Hangi Bölümler Var?
1- Sınav ücretli değil.
2- Sınav döneminiz başlamadan yapılacak. Sınav tarihi yadyok’tan ilan edilecek.
3- Sınav online olursa büyük ihtimal listening olmayacak.*2 dönemdir yok. Online olursa Careful Reading ve Writing olur(2 essay yazarsınız). Yüz yüze olursa normal reading ve selective&careful listening bölümleri de eklenecek.
4- Hazırlık sınıf kurları BUEPT’ye göre değil, ekstra sınav yapılarak belirlenecek. Yani 2 sınav var.
5- Evet, IELTS sınavınız varsa kullanabilirsiniz.
TOEFL® IBT 79, Writing 22
TOEFL® IBT 79, TWE Pass
IELTS Academic
(Paper-based/ Computer-delivered) 6.5, Writing 6.5
IELTS Academic
(Paper-based/ Computer-delivered) 6.5, TWE Pass*
6- Writing için hangi konular çıkıyor derseniz tamamen şans. Geçen sene FOMO çıkmıştı. Eğer anlamını bilmezseniz bile açıklamasını veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2’den fazla seçenek vardı ve 2 tanesini seçiyorsunuz.
7– İngilizcem iyi değil, derslerde zorlanır mıyım? Evet. Dersi hocadan dinlerken anlarsınız ama kitap vs. okuması verilince zorlanırsınız. Halledersiniz diye düşünüyorum bir şekilde.
İngilizce Hazırlık Sınavı için Yararlı Siteler Nelerdir?
Eğer sınavı geçmek istiyorsanız öncelikle şu birkaç linke bakın derim:
grammarly.com: Yazmış olduğunuz içeriklerde hatalar bularak onlara önermeler yapıyor. Essay yazdığınız zaman buradan gramer hatası vs. kontrol etmek için birebir.
writeandimprove.com: Bu site de geçen sene faaliyete geçti diye biliyorum. Bu sitenin en güzel özelliği ise paragrafların kendi içerisinde contextini kontrol edip uygun mu değil mi onun hakkında da geri dönüş vermesi. Hatta sizi puanlıyor bile. Bunun yanı sıra bol bol essay konusu öneriyor ki bu da sizin elinizi bayağı hafifletiyor.
Google Translate: Mümkünse kullanmayın. Bunun yerine farklı sözlükler kullanın derim. Hatta mümkünse matbu sözlük.
Buowl.boun.edu.tr: Bu site de yadyok’un bir parçası aslında. İçinde yapabileceğiniz alıştırmalar, örnek sınavlar, yapılmış sınavlar ve tam puan almış essayler de mevcut. İçeriyi bir güzel karıştırın derim. Bol bol içerik var.
Essay Taslakları : Buraya tıklayın ve Essay Taslaklarını ezberleyin. Kalıpları ezberlerseniz çok rahat bir şekilde geçersiniz. Hatta abartmıyorum A bile alabilirsiniz.
Essay Taslak Linki:
http://www.yadyok.boun.edu.tr/buept/
http://www.buowl.boun.edu.tr/fessay%20types.htm
Sene içinde 3 vize 1 final olmak üzere toplam 4 tane sınav bulunuyor. Normalde Galatasaray Üniversitesi’nde modül sistemi varken hocalar ders notlarını kendisi getiriyordu. Fakat bu sene Défi isminde bir kitaptan ders işlendi. A1, A2, B1, B2 seviyeleri sırayla işlendikten sonra final sınavını geçerseniz hazırlığı bitirmiş sayılıyorsunuz.
Sınavlarda expression/production orale (Konuşma), compréhension orale (Dinleme), expression écrit (Yazma), compréhension écrit (Okuduğunu anlama) olmak üzere 4 kısım var. Derse katılan ve ödevleri asgari düzeyde yapan biri için sınavın zorluk seviyesi çok yüksek değil. Dönem içerisinde yapılan quizler ve projeler sizin sınavlara hazırlanmanıza yardımcı oluyor. Bunun dışında hocalar sınav başlamadan veya sınav esnasında öğrenciler heyecanlıysa onlara yardımcı oluyor. Bu sene dil öğrenme odaklı olduğu için ve tek dersten (İkinci dönem fakültelerde bölümle ilgili giriş dersleri oluyor. Fakat bunların yoğunluğu az olduğu için tek dersiniz oluyor dedim.) sorumlu olduğunuz için kendinizi çok fazla sıkmanıza gerek olmuyor. Çalışmalarınızın sonucunda yeni bir dili başlangıç seviyesinden iyi bir seviyeye kadar öğrenebiliyorsunuz.
İkinci dönem fakültelerde bölümle ilgili giriş dersleri oluyor. Fakat bunların yoğunluğu az olduğu için tek dersiniz oluyor dedim.
Arkadaşlar herkese merhaba. Boğaziçi’ne geçenler için Boğaziçi Hazırlık Sınavı ile ilgili bilgi vermek istiyorum. (İngilizce hazırlık olduğu için diğer İngilizce hazırlık sınavcılar da bakabilir) Diğer okulların hazırlık sınavı ve hazırlık dönemleri ile ilgili de içerik hazırlatmaya çalışacağım. Öncelikle İngilizce hazırlık sınavı ile ilgili bilgi aktarmak istiyorum. BOUN bazında olsa da genelde İngilizce hazırlık sınavları aynı formatta olduğundan mütevellit iş görebileceğini de düşünüyorum.
Boğaziçi Hazırlık Sınavını Nasıl Atlarım?
Boğaziçi Hazırlık Sınavını atlamak istiyorsanız önce emin misiniz onu sorgulayın derim. Çünkü hazırlık geçme notunuz bir gün karşınıza çıkacak. Öğrenci profilinizde geçme notunuz sürekli yazacak ve aynı zamanda Erasmus-Exchange başvurularında da puan bazında etkileyecek. A=50, B=48, C=46 olarak puanlamaya dahil olacak(Erasmus için puanlama önemli). 2-4 puan ne kadar etkiler bilemiyorum ama etkiler ki böyle bir rütbelendirmeye gitmişler. Aynı zamanda A veya B ile geçmezseniz 1. sömestrınızda Akademik İngilizce dersi de alacaksınız.
Açıkçası çok korkmayın derim ama bunları da bilmenizde fayda var. Boğaziçi Hazırlık Sınavı ile tüm içerikleri yadyok.boun.edu.tr adresinden bulabilirsiniz. Sınav tarihi, sınav formatı örnek sınavlar vs. SSS olarak sorulanları da cevaplandırmaya çalışacağım.
Boğaziçi Hazırlık Sınavında Hangi Bölümler Var?
1- Sınav ücretli değil.
2- Sınav döneminiz başlamadan yapılacak. Sınav tarihi yadyok’tan ilan edilecek.
3- Sınav online olursa büyük ihtimal listening olmayacak.*2 dönemdir yok. Online olursa Careful Reading ve Writing olur(2 essay yazarsınız). Yüz yüze olursa normal reading ve selective&careful listening bölümleri de eklenecek.
4- Hazırlık sınıf kurları BUEPT’ye göre değil, ekstra sınav yapılarak belirlenecek. Yani 2 sınav var.
5- Evet, IELTS sınavınız varsa kullanabilirsiniz.
TOEFL® IBT 79, Writing 22
TOEFL® IBT 79, TWE Pass
IELTS Academic
(Paper-based/ Computer-delivered) 6.5, Writing 6.5
IELTS Academic
(Paper-based/ Computer-delivered) 6.5, TWE Pass*
6- Writing için hangi konular çıkıyor derseniz tamamen şans. Geçen sene FOMO çıkmıştı. Eğer anlamını bilmezseniz bile açıklamasını veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2’den fazla seçenek vardı ve 2 tanesini seçiyorsunuz.
7– İngilizcem iyi değil, derslerde zorlanır mıyım? Evet. Dersi hocadan dinlerken anlarsınız ama kitap vs. okuması verilince zorlanırsınız. Halledersiniz diye düşünüyorum bir şekilde.
İngilizce Hazırlık Sınavı için Yararlı Siteler Nelerdir?
Eğer sınavı geçmek istiyorsanız öncelikle şu birkaç linke bakın derim:
grammarly.com: Yazmış olduğunuz içeriklerde hatalar bularak onlara önermeler yapıyor. Essay yazdığınız zaman buradan gramer hatası vs. kontrol etmek için birebir.
writeandimprove.com: Bu site de geçen sene faaliyete geçti diye biliyorum. Bu sitenin en güzel özelliği ise paragrafların kendi içerisinde contextini kontrol edip uygun mu değil mi onun hakkında da geri dönüş vermesi. Hatta sizi puanlıyor bile. Bunun yanı sıra bol bol essay konusu öneriyor ki bu da sizin elinizi bayağı hafifletiyor.
Google Translate: Mümkünse kullanmayın. Bunun yerine farklı sözlükler kullanın derim. Hatta mümkünse matbu sözlük.
Buowl.boun.edu.tr: Bu site de yadyok’un bir parçası aslında. İçinde yapabileceğiniz alıştırmalar, örnek sınavlar, yapılmış sınavlar ve tam puan almış essayler de mevcut. İçeriyi bir güzel karıştırın derim. Bol bol içerik var.
Essay Taslakları : Buraya tıklayın ve Essay Taslaklarını ezberleyin. Kalıpları ezberlerseniz çok rahat bir şekilde geçersiniz. Hatta abartmıyorum A bile alabilirsiniz.
Essay Taslak Linki:
Buprof.com: Bu sitede de gayet güzel içerikli videolar ve örnekler var. BUEPT kelimeleri vs. de var. Açıkçası ne işe yarar bilemiyorum ama bakılabilir. Aynı zamanda bu kişinin içeriklerine ulaşmak istiyorsanız Hüseyin Demirtaş ismiyle de aratma yapabilirsiniz.
Academia.edu: Makale bakarsınız 1-2, dergi bulursanız okuyun başka bir yerden. Economist, Time vs.
BUEPT Essay Örnekleri Nelerdir? Boğaziçi Hangi Essayler Sorulur?
Essaylerin içeriklerine, hangi essayin ne olduğuna hangi türler vs. olduğuna bu linkten bakabilirsiniz.
İngilizce Hazırlık Essay Taslakları
Buraya kadar yazmış olduklarım sizin de erişebileceğiniz bilgilerdi zaten. Bundan sonrasında biraz daha tecrübe odaklı bir yazı aktarmak istiyorum. Sınavın belli başlı parametreleri oluyor. Özellikle paragraf yazma konusunda. Essay tarzlarının belli başlı formatları oluyor. Bu formatları ne kadar İngilizceye hakim olsanız da bilmeniz gerekiyor diye düşünüyorum. Bunları taslak olarak kendi sitemizde derlemiştik. İsterseniz ezberleyin, isterseniz sadece ilham alın ama belli başlı taslak ve kalıplar var. Bunlar puanlarınızı yükseltecektir. İlgili taslaklar için hemen bu bağlantıya tıklayın !
Yazmaya başlamadan önce lütfen hızlıca planınızı kağıda çizin. Bunu herhangi bir metin bile yazarken yapın ki planlı gözüksün ve ona göre puanlandırılsın.
BUEPT Prosedürleri Nedir?
Boğaziçi sınavı online olursa qualtrics sitesini kullanır. Omzunuzun arkasından kamera yerleştirmek zorundasınız. Ekranı görecek şekilde. Genel hatlarıyla bu kadar. Nacizane fikrimi soracak olursanız zaten lisede bir sene hazırlık okudunuz(Genelde nitelikli liseler için). Eğer biraz biraz altyapınız varsa şu 1-2 ay kendinizi zorlayın ve hazırlığı atlayın derim. Ama hazırlık okuyup eğleneceğim, başka işlerle iştigal edeceğim derseniz keyfiniz bilir.
Sabancı’da ise 2 sınav şeklinde. 1. Sınavı geçerseniz eğer ikinci sınav için hak kazanıyorsunuz. Yok geçemez iseniz hazırlık için kurunuz belirlenmiş oluyor. Test birinci sınav. İkinci sınavda ise writing, speaking var.
İTÜ Hazırlık Sınavı Nasıl?
İTÜ için de genel olarak aynı tarz ilerlerken İTÜ kendi sistemini kullanıyor. Okuma, dinleme ve yazma bölümleri var. Reading üzerinden 10-15 tane şıklı sorular karşınıza çıkıyor. Note-Taking’de önce notlar çıkartıyorsunuz sonra soruları cevaplandırıyorsunuz.
Koç Üniversitesi Hazırlık Sınavı
Koç da kendi sistemini kullanıyor. Speaking kısmı da mevcut. Reading için 1 tane uzun, 2 tane kısa okuma metninden sorular soruluyor. Writing için 1 adet 450 kelimelik essay mevcut. Listening de dahil.
http://www.buowl.boun.edu.tr/fessay%20types.htm
Merhaba arkadaşlar. Geçen sene hakkında bilgi bulmakta hayli zorlandığım ve en çok merak edilen (en yüksek bursu veren) burs için geçen seneki tecrübelerimi paylaşacağım. TEV Üstün Başarı Bursu aşamaları nelerdir? TEV Üstün Başarı Bursu mülakatları için ne yapmak gerekiyor? Belki işinize yarar. 50-55 kişiye veriliyor. İlk 5.000’e girmeniz lazım. 1600 küsür TL olarak belirleniyor, 9 ay, bu sene değişebilir. TEV Üstün Başarı Bursu 6. aşamadan oluşan uzun bir süreç. TEV Üstün Başarı Bursu Aşamaları:
1. Aşama – Belge Yükleme
Bu aşamada klasik olarak belgelerinizi yükleyeceksiniz. Ama hiçbir burs başvurusunda bu kadar belge istenildiğini düşünmüyorum. Tapular, bordrolar, kasko bedelleri, sigortalar vs. havada uçuşuyor. Bunun için bayağı velilerinizden belge toplamanız gerekiyor. Üstün başarı bursu olduğundan mütevellit belgelerin çok önemli olmaması gerekirken dikkatli bir şekilde inceliyorlar. Eğer aile şirketiniz varsa şirket bilgilerini ve şirketin faaliyet raporuna kadar istedikleri oluyor.
2. Aşama – Online Sınav TYT
Geçen sene sınav online olarak bir panel üzerinden yapılmıştı. TYT dememin sebebi ise TYT mantığı gibi çok soru az süre ve TYT mantığı sorular vardı. Biraz görsel zekanızı da zorlayan sorular da var. Yanlış hatırlamıyorsam 60 soru 45 dakika gibi bir şey idi. Geçen sene online yapılırken 1. yapılışında sistem çökünce iptal edilip 2.yi yapmışlardı. Sorular basit ama TYT mantığına çok yakın. Görsel sorular yorabilir.
3. Aşama – Kişilik Testi
Bu testin süresi ve soru sayısını hatırlamıyorum ama genel olarak işe girerken yapılan kişilik mülakatlarından. Zaten sınavlar bir tane İK firmasının platformundan oluyordu. Burada sizin mizacınızı çıkartmaya çalışıyorlar ama eğer burs almak istiyorsanız biraz ideal bir tipleme bulmalısınız diye düşünüyorum. Eğer tüm şıkları da olumlu işaretlerseniz (ki bu da çok rahat anlaşılıyor) direkt elenirsiniz. Bir soru farklı şekillerde birden fazla kez soruluyor. O yüzden verdiğiniz her cevabı aklınızda tutun ki diğer sorularla kendinizle çelişmeyin. Eğer çelişirseniz geçmiş olsun.
4. Aşama – Kompozisyon
Bu Aşamayı Google Forms üzerinden yapmışlardı ve önümüzde 4 tane soru vardı. Bir soru “Şu ana kadar sizi en çok etkileyen kitap karakteri kimdir ve neden?”, diğer soru “Sizce ülkemizin en büyük problemi nedir? Nasıl Değiştirmek isterdin?”, diğer soru “Hayalin nedir?” vs. gibi sorular. Bu sorularda genelde Atatürk cevabını vermemeye çalışın çünkü artık sömürüldüğünü düşünüyorlar. Hatta yönergede Aziz Sancar, Elon Musk, Atatürk yazmayın diyorlar. Bu yüzden güncel, “popüler kültür” şahıslarını kullanabilirsiniz. Köy enstitüleri hakkında yazılmış kitaplar ve karakterleri iş görebilir. Tabii ki sizin tercihiniz kimi yazacağınız. Sorularda olabildiğince idealist takılmaya çalışın ve yüksekten yazın ne yazabilirseniz.
5. Aşama – 60 sn. Mülakat
Evet bu mülakat gerçekten 60 saniye. Belki de daha kısadır. Bana daha kısa gelmişti. Buradaki daha önceden açıklanmamıştı. Bir ekran açılıyor, kamera sizi kaydediyor ve verilen soruyu 60 saniye içinde cevaplamanız gerekiyor. Geçen sene çıkan soru yanlış hatırlamıyorsam “20 Yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz” gibi bir soruydu. 5 saniye düşünün. Sonra cevaplayın. Yine üstten konuşabilirsiniz.
6. Aşama – Online Mülakat
Eğer bu aşamaya kadar geldiyseniz geçmiş olsun. Son 120’ye kaldınız demektir. Size bir mail atılıyor. Burada saatler yazıyor mülakat hakkında. Ortalama 7 dakika sürüyor. Benim mülakatımda 4 kişi vardı. Biraz beklettiler açıkçası. Bir anda odaya alıyorlar ve direkt yapıştırıyorlar soruları. “Neden bu bölümü seçtin, ne yapmak istiyorsun, hayalin ne, şirketin olsa ne üzerine çalışırsın, hangi kitapları okuyorsun” gibisinden sorular soruyorlar.
Burada kesinlikle üstten konuşmayın. Anında anlarlar ve sizi çökertirler. Söylediğiniz her cümlenin, kelimenin dayanağı olsun. Mesela kitap olarak ne okuyorsun diye sorulunca Asimov’un kitaplarını beğeniyorum derseniz “Asimov kim, ne yazmış, neden ünlü?”. Hasan Ali Yücel Serisini okuyorum derseniz “Neden Hasan Ali Yücel, ne yapmış, niye okuyorsun ki, sebep göster” diye anında üzerine gidiyorlar. Hedefim “mass production” derseniz “Neden yazılım değil, neden insanlarla uğraşıyorsun ki, zor iş” gibisinden karşınıza çıkıyorlar. Bir de alanınızla ilgili terimlere hakim olun derim. Ben bölümümü söylediğim zaman “Madem bu bölümü okuyorsun, şu kelimeyi açıkla bakalım” deyip garip bir kelimenin tanımını vs. istemişlerdi. Allah’tan bildiğim yerdi fakat bilmiyorsanız çıkarım yapın derim. Dayanaklı bir çıkarım olsun ki zihninizi kullanabildiğinizi anlasınlar.
6. aşamada mülakata girmeden belgeler yüklüyorsunuz ve bunların arasında bir de “Başarı Yazısı” denilen bir dosya ekliyorsunuz. Buraya o zamana kadar yapmış olduğunuz başardığınız en önemli şeyi ve nedenini vs. yazıyorsunuz.
Geçmiş olsun. Tüm aşamalar bu kadar idi. Tüm detaylara ulaşmak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
üniversitelilerden ne istersiniz?
arkadaşlar merhaba. hemen hepiniz bu yks illeti için çalışıyorsunuz. siz kendiniz bir taraftan çalışırken sınav sonunda üniversitelere yerleşmek için arayışta olacaksınız. hangi üni hangi bölüm vs diye. bunların yanısıra şu anda da çalışmalarınız devam ediyor. bu süreç içerisinde üniversitede okuyan yeni mezunlar vs. size ne konuda yardımcı olabilir?
bu konuyu merak ediyorum.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 106
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 24.438 (Bu ay: 272)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 68 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar