![er](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Yemek Tarifleri Sitemiz Yayında
Ana Yemeklerden Çorbalara, Hamurişlerinden salatalara kadar akılınıza gelen tüm tarifler. Pratik yapabileceğiniz nefis yemek tarifleri, pasta, kek ve kurabiye gibi kolay tatlı tarifleri yemek tarifi kategorileri arasından seçim yaparak dilediğiniz tariflere ulaşabilirsiniz.7'den 70'e her damak zevkine uygun, kolay temin edilebilir ve çoğu evde bulunan malzemelerle oluşturduğumuz yemek tarifleri. tariflezzeti.com sitesi içeriği tamamen bilgi amaçlı olup yemekler hakkında güncel merak edilen tüm anlatımları ele alan ve en doğru bilgileri en güncel haliyle okuyucularına ulaştırmayı amaçlayan kapsamlı yemek sitesi. Yemek Tarifleri kategorisinde merak ettiğiniz şeyler mi var? Peki bunları nasıl yapılır öğrenmek ister misiniz? Sitemizi ziyeret edin ve öğrenin.
Karides Güveç
En az bir balık kadar hatta belki daha da lazzetli karidesi bu şekilde deneyin mutlaka seveceksiniz.
Malzemeler:
200 gram ayıklanmış karides
100 gram tereyağı
4 iri diş sarımsak
Üzerine kaşar rendesi
Yapılışı:
Karidesleri ister kendiniz ayıklayın ister ayıklanmış satın alın. İçlerindeki bağırsaklarını da mutlaka temizleyin. İyice yıkayıp kurulayın. Tavanızı ocağa koyup tereyeğını eritin. Sarımsakları yağın içine rendeleyip biraz kavurun. Ardından karidesleri ekleyin. Çok değil rengi beyazlaşana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp tuzunu ekleyin. İster büyük tek bir çömleğe ister porsiyonluk toprak kaplara pay edin. Yağını eşit dağıtın. Üzerlerini dilediğiniz kadar kaşar rendesi ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kaynak:https://www.tariflezzeti.com/karides-guvec//
![](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http://store.donanimhaber.com/2d/06/cf/2d06cf7ad85cb617cc384885b37888f7.jpeg&t=0&width=480&text=1)
Süt Helvası Tarifi
Osmanlı mutfağından gelme bir lezzet olan süt helvası Bursa helvası olarak da biliniyor.
Kazandibinin atası olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
Yapılışı:
Sütün yarısını ve şekerin tamamını bir tencereye boşaltıp ocağa koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra ocağın altını kapatın, daha fazla ısınmasın. Kalan sütü ve yumurta sarısını da şekerli süte ekleyin kenarda beklesin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra kavrulmuş unu süt karışımına ekleyin ve iyice çırpıp topakları yok edin. Bu sırada sütü ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırırarak pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Kıvamı geldikten sonra altını kapatın. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Kapları çok fazla doldurmamaya dikkat edin, fırında taşma yapmasın. Üzerleri kabuk tutana kadar bekleyin. Önceden ısıtılmış 220 derece alt üst ayardaki fırında ızgara telinde en üstte üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Püf nokta:
Fırın kaplarına paylaştırdıktan sonra hemen fırına atarsanız taşabilir. Üzerleri kabuk tutana kadar bekleyin. Fırının altına tepsi koymayı ihmal etmeyin, taşma ihtimaline karşı. Yumurtasız da yapabilirsiniz sadece kızarması uzun sürer.
Diğer leziz tarifler için www.tariflezzeti.com
![](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http://store.donanimhaber.com/83/f4/24/83f424048d0f4e64ab2780b5e50df5e6.jpeg&t=0&width=480&text=1)
www.tariflezzeti.com |
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Mesaj Sayısı: 0
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 628 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Hobi Forumları
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)