Router (access point) Yasal mı ?
Arkadaşlar elimde huwaei hg630a modem var ve bunu kendi ana modemimle birleştirip 5. kattan giriş kata internet vermeye çalışacam da bu yasal mıdır ? ve yasal ise huwaei hg630a router yapmayı bilen var mıdır ? youtubedekileri denedim maalesef olmuyor arayüzler benzer ama bende bazı eksik yerler var.
TurkNet Fiber 100 MBPS İnternet performans rezaleti
Öncelikle Selamun aleykum, 28 Kasım da Turknete Turk Telekom fiberden geçiş sağladım. Alt yapıp Fiber olduğundan Turknetın bana vaat ettiği 100 mbps internet hızıydı. 28 Kasım da internetimi kullanmaya başladığımdan andan beri İnstagram, Twitter vb. sosyal medyalarda gezinirken sayfalarımdaki paylaşımlar yüklenmiyor. Bazen de sosyal medya da gezinirken videolar da maalesef donmalarda yaşıyoruz ve bu donmaları TV sitelerinde anlık olarak izlerken de donmalar mevcut ve bu donmalar her 1 dakika da 1 olmakta. Ama youtube de 4k videolar sıkıntısız izleniyor. Şöyle bir şey de var ki donmalardan hemen sonra internet hızıma bakınca 90 mbps internet hızı görünüyor galiba bu sadece görünüşte böyle gerçek de ise hız çöp durumdadır. İnternetten bir şeyler indirmeye çalışırken bazen verilen hıza layık bir indirme veriyor ama bazen de o hızın yanından geçemıyecek hızlar ile karşılaşıyorum. EK'de bu sıkıntılarımın ekran görüntüleri mevcuttur. Bu sıkıntıları geçtikten sonra en büyük soruna gelirsek bu sorun ise İnternet kopukluğudur. Mesela dün yani 07.12.2020 tarihinde uzaktan eğitim görürken internetimin bir anda kesilmesi oldu. Bundan önce de ara da bir internet kesikliğide oluyor. Mesela Youtube gezerken bir anda yeniden bağlandı uyarısı alıyorum. Bazen de internette gezinirken internet sitelerine erişim sağlayamıyorum ve o an internetimin kesildiğini farkedıyorum ve 1-2 dakıka icerisinde düzeliyor. Başka bir sorun ise Akşamları bir an da internet hızım 2-3 mbps hıza düşüyor. Bunların hepsini üstünü çiziyorum en en en büyük soruna değiniyorum ve o sorunumuz Müşteri Hizmetlerinin sorunu çözmeye çalıştığını sandığını ya da karşısındakini aptal yerine koyduğu hissiyatına vardım. Çünkü bu sorunlarımı destek kaydı ile yazdığım da bana gelen cevap:
Merhaba, bağlı olduğunuz bölgede sokağa çıkma yasakları nedeni ile artan kullanımlar cihazlarda yoğunluk yaratmıştır. Sorunun tekrarı olmaması için çözüm çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. En kısa sürede bu sorunu çözüme kavuşturacağız. Anlayışınız için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.
Bu cevap resmen karşıdakını baştan sağalım zaten sıkıntılar var bunu inkar edemez bu cevap onu tatmin eder. Şimdi ben bu sıkıntıları 28 Kasım da internetimin bağlandığı andan beridir bu sorunlarla karşılasıyorum. Bundan önce kullandığım yani 28 Kasımda önce Türk Telekom fıber 24 mbps internetim de böyle hiçbir sorunlar yaşamadım. Ne internetim dondu ne de internetim kesildi he tam kesildi diyemem sadece bir gece internetimin koptuğunu gördüm ondan önce ya da sonra hiç böyle sorunlarla karşılaşmadım. Ben zaten Turknetin böyle sıkıntılarının olduğunu biliyordum sonuç olarak az çok arastırdım yakın arkadaslarıma sordum ama şöyle de düşününce alt yapısı fiber olup Türk Telekom da hiçbir sorun yaşamadığımı düsününce aynı alt yapıyı kullanıp ve ve de aynı modem kullandıklarına rağmen maalesef bana vaat edilen internet performansını tam anlamıyla yaşatamadılar ve bana bahaneler üretmeye kalkıştılar. Bundan önce de sokağa çıkma yasakları gibi kısıtlamalar oldu Türk Telekom da bu sorunları yaşamadım. Hadi şöyle bir teori kurayım Türk Telekom bilerek internetimi yavaşlatıyor ya da Turknet hizmeti çok kötü yine diyorum Fiber alt yapıya güvenerekten geçiş sağladım. Gittikçe pişman olma durumuna geldim yine bir umut bu sorunları düzeltmelerini umuyorum.
Destek Numarası
39213068
Bu yazıyı yazar iken İnternet hızım.
07.12.2020 tarihinde yaşadığım internet hızım
Twitter da Yüklenmeme sıkıntısı
İnstagram yüklenmeme sıkıntısı
Bu sorunlarımı İlk günlerden beri yaşadığıma dair bir kanıt. Yeniden söyleyeyim 28 Kasım da geçiş sağladım.
Yine bugün yani 08.12.2020 tarihinde internet kesintisi
idm de indirme hızı bu hız hem farklılaşıyor bazen tam hız verıyor bazen böyle rezalet durum da indirmeler oluyor
Fast sitesinde internet hızım
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 43
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.384 (Bu ay: 3)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar