Şimdi Ara

TurkNet Fiber 100 MBPS İnternet performans rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Selamun aleykum, 28 Kasım da Turknete Turk Telekom fiberden geçiş sağladım. Alt yapıp Fiber olduğundan Turknetın bana vaat ettiği 100 mbps internet hızıydı. 28 Kasım da internetimi kullanmaya başladığımdan andan beri İnstagram, Twitter vb. sosyal medyalarda gezinirken sayfalarımdaki paylaşımlar yüklenmiyor. Bazen de sosyal medya da gezinirken videolar da maalesef donmalarda yaşıyoruz ve bu donmaları TV sitelerinde anlık olarak izlerken de donmalar mevcut ve bu donmalar her 1 dakika da 1 olmakta. Ama youtube de 4k videolar sıkıntısız izleniyor. Şöyle bir şey de var ki donmalardan hemen sonra internet hızıma bakınca 90 mbps internet hızı görünüyor galiba bu sadece görünüşte böyle gerçek de ise hız çöp durumdadır. İnternetten bir şeyler indirmeye çalışırken bazen verilen hıza layık bir indirme veriyor ama bazen de o hızın yanından geçemıyecek hızlar ile karşılaşıyorum. EK'de bu sıkıntılarımın ekran görüntüleri mevcuttur. Bu sıkıntıları geçtikten sonra en büyük soruna gelirsek bu sorun ise İnternet kopukluğudur. Mesela dün yani 07.12.2020 tarihinde uzaktan eğitim görürken internetimin bir anda kesilmesi oldu. Bundan önce de ara da bir internet kesikliğide oluyor. Mesela Youtube gezerken bir anda yeniden bağlandı uyarısı alıyorum. Bazen de internette gezinirken internet sitelerine erişim sağlayamıyorum ve o an internetimin kesildiğini farkedıyorum ve 1-2 dakıka icerisinde düzeliyor. Başka bir sorun ise Akşamları bir an da internet hızım 2-3 mbps hıza düşüyor. Bunların hepsini üstünü çiziyorum en en en büyük soruna değiniyorum ve o sorunumuz Müşteri Hizmetlerinin sorunu çözmeye çalıştığını sandığını ya da karşısındakini aptal yerine koyduğu hissiyatına vardım. Çünkü bu sorunlarımı destek kaydı ile yazdığım da bana gelen cevap:

Merhaba, bağlı olduğunuz bölgede sokağa çıkma yasakları nedeni ile artan kullanımlar cihazlarda yoğunluk yaratmıştır. Sorunun tekrarı olmaması için çözüm çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. En kısa sürede bu sorunu çözüme kavuşturacağız. Anlayışınız için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

Bu cevap resmen karşıdakını baştan sağalım zaten sıkıntılar var bunu inkar edemez bu cevap onu tatmin eder. Şimdi ben bu sıkıntıları 28 Kasım da internetimin bağlandığı andan beridir bu sorunlarla karşılasıyorum. Bundan önce kullandığım yani 28 Kasımda önce Türk Telekom fıber 24 mbps internetim de böyle hiçbir sorunlar yaşamadım. Ne internetim dondu ne de internetim kesildi he tam kesildi diyemem sadece bir gece internetimin koptuğunu gördüm ondan önce ya da sonra hiç böyle sorunlarla karşılaşmadım. Ben zaten Turknetin böyle sıkıntılarının olduğunu biliyordum sonuç olarak az çok arastırdım yakın arkadaslarıma sordum ama şöyle de düşününce alt yapısı fiber olup Türk Telekom da hiçbir sorun yaşamadığımı düsününce aynı alt yapıyı kullanıp ve ve de aynı modem kullandıklarına rağmen maalesef bana vaat edilen internet performansını tam anlamıyla yaşatamadılar ve bana bahaneler üretmeye kalkıştılar. Bundan önce de sokağa çıkma yasakları gibi kısıtlamalar oldu Türk Telekom da bu sorunları yaşamadım. Hadi şöyle bir teori kurayım Türk Telekom bilerek internetimi yavaşlatıyor ya da Turknet hizmeti çok kötü yine diyorum Fiber alt yapıya güvenerekten geçiş sağladım. Gittikçe pişman olma durumuna geldim yine bir umut bu sorunları düzeltmelerini umuyorum.

Destek Numarası

39213068

Bu yazıyı yazar iken İnternet hızım.

07.12.2020 tarihinde yaşadığım internet hızım

Twitter da Yüklenmeme sıkıntısı

İnstagram yüklenmeme sıkıntısı

Bu sorunlarımı İlk günlerden beri yaşadığıma dair bir kanıt. Yeniden söyleyeyim 28 Kasım da geçiş sağladım.

Yine bugün yani 08.12.2020 tarihinde internet kesintisi

idm de indirme hızı bu hız hem farklılaşıyor bazen tam hız verıyor bazen böyle rezalet durum da indirmeler oluyor

Fast sitesinde internet hızım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jekıp25 -- 8 Aralık 2020; 23:39:10 >

• Bizde başvuruyu yapmıştık. Umarım sıkıntı yaşamayız. Altyapı şuan gayet normal ve sitede benim gibi kullanan çok kişide yok gibi. Umarım pişman olmayız. Olursakta e devlet üzerinden anında iptal

Denemekten zarar gelmez. Ttnet bence bilerek yapıyor kendisine geçelim diye ama çok pahalı
  • Arkadaşın sorunu sıkıntılı umarım çözülür. @TurkNetDestek
  • Bu aralar çok meşhur olan satürasyon sorunu bu Turknet'in sistemlerine çalışma yapması gerekiyor.

• Batuhan445 B kullanıcısına yanıt

Türk Telekom fiber gerçekten çok hızli ve ping de çok iyiydi stabil 4 ping alır 24 mbps internette ise en az 22 Mbps alirdim ama maalesef pahalı bundan dolayı diğer firmalar araştırdım. Turknet de daha yeni yeni Türk Telekom fiber altyapı olan yerlere İnternet veriyordu. Bende arkadaşlar aracılığıyla Turknete geçtim. Ben kendi alt yapıma güvendiğimden ve Türk Telekom kullanırken sıkıntı yaşamadığimdan dolayı Turkneti tercih ettim. Tabi müşteri hizmetlerine bağlanma ve iletişim yavaş olacağını bilerekten de geldim. Ama işte alt yapıya güvendik maalesef beni yanılttı gibi ama şu da var ki diğer arkadaşlarım da böyle bir sorunu yaşadığım için şaşkın olduklarını belirtmişlerdi. Bende ilk günlerdir olabilir zamanla düzelir demiştim ama zaman geçtikçe daha kötü bir performans ile karşılaştım. Şöyle bir durum da var ki Türk Telekom fiber altyapı olduğundan ötürü modem ücretsiz şekilde takılıyor ve bu modem de Türk Telekomun kendi fiber modemi. 28 Kasım da Türk Telekom ekipleri geldi eski modemimi yani Türk Telekomun bana verdiği fiber modemi söktü aynı modemin yenisi taktı ve tek yaptıkları buydu kablo aynı modem aynı ama işte hız ise çok kötü. Arkadaşım bugün Turknet fibere geçiş yapti ve bana attığı hız 111 mbps ben daha 92-93 Mbps gecemiyorum 😃 bundan 3 gün öncede ethernet ile deneyim dedim ethernet aynı hızı verdi o zaman da şaşırdım kablolu da aynı hız kablosuz da😃 Turknet bana göre iyi bir firma ama galiba kendilerini Türk Telekoma karşı ya savunamiyorlar ya da bilerek fazla takmıyorlar. Şunu da belirtmek isterim geçiş sağladıktan sonra güvenli internet geçiş yaparken dikkat edin çünkü internet kesintisi oluyor ben ilk gün güvenli internete geçiş yaptım Internet gitti daha sonra kaldırdım geri geldi. O ara da 28 Kasım da destek kaydı oluşturmuştum. 3 Aralık da cevap vermişlerdi. Düşün yani araştırma yapmasaydim internetim o gün aralığın da kopuk olacakti. Unutma başvuru yaparken müşteri hizmetlerine bağlanır çok iyi iletişim alırsın abone olduktan sonra konuşarak iletişim kalkar ve destek kayıtları kendin oluşturursun ve yanıt beklersin. Burada önemli unsur arızan olmasın yoksa yandın anam 😃😂 alt yapın iyi ise senin için fazla bir dert değildir. Ben de böyle düşündüm ama işte bu durumdayiz inşallah düzeltirler. Kusura bakmayij kafanızi biraz şişirdim inşallah siz de bir sıkıntı çıkmaz.

• Neden şişiresin? Bizde altyapı gayet sağlam şuan. Herkes ttnet kullanıyor. Bazılarıda kentnet kullanıyor(ankara ve malatyada hizmet veren iss) yaşadığım mahallede cadde boyuda full fiber. İlk yapılanlar adsl/vdsl değişiyor sadece. Umarım pişman olmayız. Bize 50 60 gelsede yeter. Herkes kullanıyor çünkü. Ama 93 94 görürsemde umarım böyle devam eder diyeceğim

• 09.12.2020 13.00-14.00 saatleri arasında ekran videosu aldığım Twitter donma sorunu. Yazım da belirttiğim gibi 100 Mbps hız vaat edilen internetim de bir anda Twitter gibi sosyal medyalarda videolar da donmalar ve gönderilerin yüklenmemesi gibi sorunlar yaşıyorum ve hemen hız testi yapınca mükemmel bir hız ile karşılaşıyorum. Video da bunu da gösterdim. Bu hız göstermelik bir hızmis gibi görünüyor. @TurkNetDestek  buraya bir bakabilirseniz sevinirim. Şunu da belırtmek isterim ki 19.00'dan sonra internet hızları ciddi anlamda düşüyor. Akşama yeni bir hız testi yapıp buraya atarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jekıp25 -- 9 Aralık 2020; 13:40:41 >
  • 17.45 saatlerin de idm indirme yaparken maalesef download belirtilen hızın altinda olarak görüntüledim. İndirme durdurarak hız testi yapınca hız gerçekten çok iyi lütfen şu sıkıntının bir dermanını bulun alt yapımız fiber ama şu dertlerle uğraşıyoruz. @TurkNetDestek

• indirdiginiz yerın hızıda onemli serverlarla alakalı bır durum

• cuhuku C kullanıcısına yanıt

Türk Telekom kullanırken bu sıkıntıları hiç yaşamadım ve indirdiğim yer her zamanki kullandığım sitedir.

• işte her zaman kullandıgın sitede sorun vardır o zaman hız testını yapmıssın sorun yok sende sorun onda :d

• Aynı sorun bendede var. 100 mbit fiberde rezillik çekiyorum.

VPN siz pubg pingim 180,

ALmanya vpn li 70

Youtube ve surf yaptığım siteler tekte gelmez vpnsiz vpn açıyorum cayır cayır surf yapıyor.

Allah belanızı versin. 85TL para alıyorsunuz. Ama gel gör ki aldığımız hizmet ortada. ZEHİR ZIKKIM OLSUN AGA HEPİNİZE. Çalışanından temsilcisine firma yetkilisine.

Biz bunu hak ediyorsak. Haram zıkkım olsun aldığınız paralar.

• DSMART kullanıyorum bugünlerde Twitter İnstagram vs. görüntülere erişmekte sıkıntı yaşıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

DSMART kullanıyorum bugünlerde Twitter İnstagram vs. görüntülere erişmekte sıkıntı yaşıyorum.

Türk telekom yapıyor kasıtlı olarak. Tüm operatörlerde geçerli. Kendi kullanıcılarına açıyor bantı diğerlerine kısıyor.

• Daha 1.30 saat önce maalesef bu sıkıntıyı yaşadım ve uzaktan eğitim görürken bir an da internetim kesildi bu dün de aynı şekilde olmuştu İlk etap da karşı taraflı diye düşündüm ama hız testi yaptığım da fasta internet hız rezilliğini gördüm ve speedest geçince Internet kesintisi gözüküyor. İnternet kesintilerim maalesef aynı bu şekilde oluyor. Var gibi ama yok zaten Internet hızı şu anda da rezalat durum da

• Şu an ki internet hızım da maalesef bu durum da @TurkNetDestek bir kişi buraya bakabilirse çok sevinirim olmadı bari destek kaydı oluşturduk oradan bir şey yazın.

• cuhuku C kullanıcısına yanıt

Ana konuda yazıklarımı okumuş iseniz bu cevabınız gerçekten trajikomik bir durum. 28 Kasım gününde geçiş yaptım ve bu geçişin gününden beridir bu sıkıntıları yaşamaktayım. Bundan önce yanı 28 kasımdan önceki günlerde Türk Telekom kullanırken bu sorunları neden yaşamadım bir de bu yönden düşünmenizi tavsiye ederim. He indirme yaptığım yer bir tane de değil bu sadece bir örnekti önceden de indirme yaptığım birçok site de aynı sıkıntılar mevcut. Mesela Youtubeden indirirken takır takır indiriyor orada indirme hızı fazla düşmüyor ve 4k video izlerken de bir defa bile donmuşluğu yok ama diğer siteler de sence neden vıdeolar donuyor ve ındırmelerı dusuk olarak gözukuyor. İnşallah anlamıssındır anlamadıysan bırak sorun bende ya da sıtelerde olsun benlık sıkıntı yok 

• https://1337x.to/torrent/4428312/Doom-Extended-Unrated-Sci-Fi-2005-Eng-Fre-Ger-Ita-Jpn-Spa-Multi-Subs-720p-H264-mp4/

bu torent sıtesınden utorrent kullanarak filmi indirmeyi deneyiniz. bakın bakalım aynı yavaslıktamı inecek

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.