Yaz stajının AKTS'si, alttan ders almaya engel mi?
Selamlar, mühendislik ikinci sınıf öğrecisiyim. İlk senenin ikinci döneminden alttan derslerim var ve ikinci sınıfın ikinci döneminde yaz stajı var. Bu staj olmadan alttan derslerimi alabilirim ama staj olduğu için 45 AKTS sınırını aşıyor. Bunun çözümü var mıdır?
Lisans mı daha önemli yoksa lisansüstü mü?
Biraz saçma bir kıyas gibi görünebilir, detay vereyim. Başta mühendislik olmak üzere, kötü bir üniversitede lisans okuyup prestijli bir üniversitede yüksek lisans veya doktora yapan bir insan; sizce dışarıya nasıl bir izlenim verir?
Çok iyi bir üniversitedeki bir lisans programından yeni mezun olan adam, bu kişinin önüne geçebilir mi? Yoksa insanları gözü direkt bu adamın lisansüstü eğitime devam ettiği üniversitenin adına mı takılır?
Arkadaşlar modemi başka bir odaya bağlamak istiyorum. Şuanda bağlı olduğu odada modeme bağlı olan kablo sökülmüyor. Diğer odada o kabloya uygun soket var ama bu konular hakkında pek bilgim yok. Cat 8 ethernet kablosu alıp diğer odadaki sokete ve modeme takarsam modem o odada çalışabilir mi? Yoksa nunun yerine daha fazla para verip menzil arttırıcı cihaz almamı mı önerirsiniz? Modemde 5 Ghz ağda bulunuyor, bunda dolayı modemi taşımak istiyorum.
|
|
AMD ekran kartı arızası
AMD Radeon HD8730M ekran kartı var bilgisayarda. 6 ay kadar önce bilgisayar açıldıktan hemen sonra donuyor ve asla düzelmiyordu. Güvenli moda alıp ekran kartını devre dışı bırakınca düzeliyordu. Ekran kartı tamir olabilir mi, ne kadara mal olur?
Hard disk bilgisayarda görünüyor ama açılmıyor
|
Yurt dışında yüksek lisans
|
İyi akşamlar. Bu sene iyi olamayan bir vakıf üniversitesinde İngilizce Elektrik- Elektronik Mühendisliğine burslu yerleştim ve şuan hazırlık sınıfındayım. İş ilanlarına bakınca yüzüm düşüyor. Şimdiden yazılım öğrenmeye başlamak istiyorum. Hangi dille nasıl başlamalıyım, tavsiyeleriniz nelerdir?
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.713 (Bu ay: 65)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar