< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Hipertansiyon, vücut geliştirmeye engel mi?
-
-
Öncelikle hipertansiyon spor yapmaya engel bir durum değildir. Hipertansiyon ile yapılan bir araştırmada erkek futbolcuların %7 sinde hipertansiyona rastlandığına dair bir sonuç elde edilmişti. Araştırmayıda aradım bulamadım. Ama genelde hipertansiyonun yanında böbrek rahatsızlığı, beyin ile bir rahatsızlığı, büyük damarlarda genişleme gibi rahatsızlığı olan bireylere genel olarak spor önerilmiyor. Benim sana nacizane tavsiyem bir spor hekimine gitmen ve kapsamlı bir test yaptırman. Ben sporcu olduğum halde örnek veriyorum beyin cerrahına gittiğimde spor yapma neden yapıyorsun dendi, ortopediye gittim bu dizle oynama dendi. Spor hekimi ise nasıl yapacağım üzerine düşündü hep. Ve şuanda allaha şükür bir sıkıntım yok. İstanbulda yaşıyorsan baltalimanı kemik hastanesinde spor hekimliğinde Canan GÖNEN AYDIN hoca var. Ona da bir danış. Testlerini yaptır ve hekimin kararına güven :)
-
Teşekkür ediyorum cevabın için, peki spor hekimi için devlet hastanesinden randevu almak mümkün mü peki yoksa kardiyoloji hekimine muayene olmam yeter mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
182 den veya https://www.mhrs.gov.tr üzerinden "spor hekimi" bölümünü seçerek direk randevu alabilirsin. Spor hekimi uygun görürse sana ekg de çektirir. Başka yere randevu almana gerek kalmaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X