NVIDIA Eşyönsüz Örnek Optimizasyonu açık mı olmalı kapalı mı?
Daha yüksek FPS için Eşyönsüz Örnek Optimizasyonu'nu açmalı mıyım kapatmalı mıyım?
Deneme sürümü olan Windows 10'um bitti ve sağ altta Windows'u Etkinleştir yazısı geldi. Bu kısıtlamalarla kullanmaya devam etmek yasal mıdır?
Sadece bu durumun Microfosoft'un kurallarıyla çelişip çelişmediğini merak ediyorum, Microsoft bu duruma izin verir mi (programla o yazıyı kaldırabilirsin tarzı şeyler söylemeyin konu o değil).
Mikrofon taktığımda yanlışlıkla hoparlör seçtim.
Arkadaşlar laptopumda tek giriş var. Mikrofonumu ilk defa taktığımda her zaman gelen o ne taktınız bildiriminde yanlışlıkla hoparlör seçtim... Araştırdım ama bunu düzeltme yeri bulamadım yardım eder misiniz?
Oyunlarda yüksek fps alıyorum ama masaüstünde bilgisayar çok yavaş?
Selamun aleyküm. Dün ikinci el bir laptop aldım. Bilgisayarı açtığımda açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Bilgisayar çok yavaş açılmıştı ve masaüstünde son derece donuyordu, çok yavaştı ve kasıyordu. Boş bir yere sağ tıkladığımda 2-3 saniye sonra açılıyordu. Arama yerine bir şey yazmaya çalışsam 5 saniye sonra tepki veriyordu. Bir uygulama açmaya çalıştığımda bir süre sonra açılıyor, onun üstüne bir de bazen "yanıt vermiyor" sorunu geliyordu, bir süre daha beklemek zorunda kalıyordum.
Bu bilgisayarda CS:GO testi yaptım ve (Nvidia fps ayarlarını yapmıştım) neredeyse her şey yüksek ayarlarda 80 fps civarı alıyordum (fps seyrekti, 100 üstüne çıktığı da oluyordu). Daha sonra Roblox indirdim ve denemek istedim çünkü son Roblox güncellemesinden sonra tüm dünyada fpsler yerlere inmişti. Roblox'ta en yüksek ayarlarda 60 fps kadar alıyordum.
Ancak CS:GO'da oyunun açılması ve yükleme ekranları 3-4 dakika hatta 5 dakika kadar sürdüğü oluyor ki çok garip.
Bunun sebebinin 4 GB Ram ise, 8 GB ram daha eklesem bu sorun çözülür mü? Maalesef Ssd'ler çok pahalandı ve SSD alacak kadar param yok. SSD'den başka ne yapabilirim bunu çözmek için?
Not: Readyboost özelliğiyle USB'den 4 GB Ram ekleyip denedim ama hala masaüstünde yavaştı.
Sistem özelliklerim:
i5-6200U 2.30 Ghz İşlemci
Geforce 940M 2GB Ekran kartı
4 GB DDR3 1600Mhz Ram
1 TB Harddisk (800 GB boş)
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.384 (Bu ay: 4)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware