%100 Boyutlu Mekanik Klavye Önerisi
Merhabalar %100 boyutlu, multimedya tuşları olan, büyük enter, Türkçe Q bir mekanik klavye arıyorum. Red switch tercihimdir. Bütçe sınırı yok. Adata XPG Summoner SUMMONER5A-BKCTR Red Switch'i çok övene rastladım ama hiçbir yerde stok yok. İstediğim kriterlere bire bir uyan bir model.
Empires and Allies Facebook ve Clash of Clans tarzı PC oyun önerisi
Merhabalar Empires and Allies ve Clash of Clans tarzı; şehir kurma, ordu ve savaş mekaniği içeren bir oyun arıyorum. Şehir kurmak için çok güzel oyunlar olsa da çoğunda ordu ve savaş mekaniği mevcut değil. Bildiğiniz bu tarz oyunlar varsa öneri alabilir miyim? Öncelik tabi ki de PC ama en kötü ihtimal mobil oyun da önerebilirsiniz. Oyunun ücretli ya da ücretsiz olması önemli değil. Teşekkürler.
Kulak İçi Kulaklık Önerisi
Merhabalar, daha çok alternatif rock müzik dinleyicisiyim fakat edm, hip-hop ve yabancı pop müzikleri de dinliyorum bunlara uygun, her bir enstrümanı rahat bir şekilde ayırt edebileceğim dengeli bir kulaklık arıyorum. Dengeliden kastım ucuz bas ağırlıklı, tizleri ve midleri olmayan kulaklıklardan olmaması çünkü nede olsa %80 rock müzik dinliyorum ve tizleri, midleri, vokalisti, özellikle de enstrümanları birbirinden ayırt edebilmem çok önemli. Daha önce böyle bir kulaklık kullanmıştım maalesef ki şu an bu kulaklık üretilmiyor. Bu süreçte kullandığım diğer kulaklıklarda aynı hissiyatı bana veremediler. Çok şey istediğimin farkındayım bu konuda bilgili ve daha önce bu tarz bir kulaklık kullanmış ya da halihazırda kullanmakta olan kişiler yazabilirse çok memnun olurum. Bütçeye gelince 650 TL'yi geçmezse süper olur, zaten geçse bile en fazla 700 TL'ye kadar çıkabilirim mümkün olduğunca 650 TL'yi geçmesin. İlla 650 TL'lik bir kulaklık olmasına da gerek yok hani olmaz ya 200 TL'ye de bu özelliklerde bir kulaklık olursa önerebilirsiniz. İyi forumlar, şimdiden teşekkürler. :)
Forza Horizon 4 Açılmıyor
Merhabalar, Steam de FH4 Ultimate Edition sahibiyim Windows 1909 sürümünü kullanırken oyunu sorunsuz bir şekilde oynuyordum. Geçenlerde bildirim geldi ve kullandığım Windows sürümünün artık desteklenmeyeceği söylendi ben de 20H2 sürümüne geçiş yaptım ve oyunu açmak istediğimde oyun başlatılmıyor hiçbir şekilde açılmıyor yani belli bir süre sonra atma falan da yok çünkü o raddeye hiç gelmiyor Steam'ın oyun başlatılıyor yazısı çıkıyor ve devamı gelmiyor. Dediğim gibi Windowsumu güncelledikten sonra böyle bir sorunla karşılaştım belki sadece tesadüfte olabilir. Fakat araştırma yaptığımda benim gibi bu sorunla karşılaşan bir çok kişinin olduğunu gördüm ve hiçbir çözüme ulaşamamış. İlginç olan da bu sorunun herkeste olmaması sadece bazı kullanıcılarda ortaya çıkıyor her 20H2 kullanıcısı bu sorundan muzdarip değil ama şansıma sorun yaşayanlardan biri de benim. Oyunum ve Windowsum orijinal yardımcı olursanız sevinirim. Gerçekten bu konuda çok mağdurum. Teşekkürler.
4x2 ramlerimden birini sköüp yerine 16 GB ram takabilir miyim?
Merhabalar,
Bilgisayarımda 4x2, 2666 mhz cl17 olmak üzere 8 GB ram bulunmakta bu ramlerden biri anakarta dahil öbürü harici ben bu ramlerden birini söküp yerine 16 GB 2400 mhz cl17 ram takarsam uyum sorunu yaşar mıyım? Anakartım en fazla 2400 mhz hıza izin veriyor doğal olarak ramlerimin ikisi de 2400 mhz de çalışıyor şu an aşağıya almayı düşündüğüm rami ve bilgisayarın özelliklerini etkiliyorum:
https://www.itopya.com/kingston-16gb-2400mhz-cl17-ddr4-notebook-ram//
Laptop Ramimi ve Ekran Kartımı Yükseltebilir miyim?
Merhabalar, şu an Asus X509FB model laptop kullanmaktayım ve ramini arttırmak istiyorum ne kadar arttırabilirim ya da arttırabilir miyim?
2. olarak ekran kartını yükseltmem mümkün müdür?
Aşağıya Laptopun özelliklerini ekliyorum:
Anakart: VivoBook_ASUSLaptop X509FB_X509FB (msinfo32.exe de bu şekilde gözüküyor)
İşlemci: İntel(R) Core(TM) i5-8265U CPU @ 1.60GHz, 1800 Mhz, 4 çekirdek (Turbo ile 3.90GHz)
Ram: 8GB, 2400 MHz
Ekran Kartı: MX110
Teşekkürler.
A620M-K 6400mhz | RX 6650 XT Dual | Ryzen 5 7500F 3.7 Ghz | 32GB(16x2) 5200Mhz CL40 DDR5 | 1TB Gen4 Okuma 7000MB-Yazma 4700MB M.2 |
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.035 (Bu ay: 27)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware