Merhabalar, şu an Asus X509FB model laptop kullanmaktayım ve ramini arttırmak istiyorum ne kadar arttırabilirim ya da arttırabilir miyim? 2. olarak ekran kartını yükseltmem mümkün müdür? Aşağıya Laptopun özelliklerini ekliyorum: Anakart: VivoBook_ASUSLaptop X509FB_X509FB (msinfo32.exe de bu şekilde gözüküyor) İşlemci: İntel(R) Core(TM) i5-8265U CPU @ 1.60GHz, 1800 Mhz, 4 çekirdek (Turbo ile 3.90GHz) Ram: 8GB, 2400 MHz Ekran Kartı: MX110 Teşekkürler. |
Laptop Ramimi ve Ekran Kartımı Yükseltebilir miyim?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
ekran kartı anakarta tümleşik bir parça olduğu için yükseltilemez bu tarz laptoplarda anakartın revizyon kodlarına göre ram slot sayıları vb özellikler değişiklik gösterebilir elinizdeki ram çift slot mu tek slot mu onu öğrenmek lazım. üretici sayfalarından incelemiyorum asusun sitesinde laptop un sahip olduğu link ortadan kaybolmuş. başka kaynaklardan baktığıma göre laptop ta tek slot olduğunu görüyorum elinizdeki ramin yerine başka bir ram takabilirsiniz demek oluyor buda. yine de net sonuca ulaşabilmek için arka kapağını söküp anakarta kendiniz bakabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4M00D -- 28 Ocak 2021; 13:1:9 > -
Teşekkür ederim fakat ekran kartım harici diye biliyorum. Laptoplar da ekran kartı yükseltmek genelde nadiren ve meşakatli bir iş olduğunu biliyorum ama belki bir ihtimal yükseltilebilir diye düşünmüştüm. Peki 16GB rami destekliyor mu bu sistem kafamda 16 ya yükseltmek var.
-
-
ekran kartını değiştirebilmek için mxm slotu olması lazım. eğer çok yüksek seviye bir kart taktınız diyelim bu sefer de power yetmeyebilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- page fault in nonpaged area
- whea uncorrectable error nedir
- operating system not found hatası nasıl düzeltilir
- windows gereken dosyaları yükleyemiyor
- www.googleadservices.com bağlanmayı reddetti.
- video boyutu küçültme
- udf indir
- silinen dosyaları geri getirme
- ss alma pc
- iso dosyası nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X