Ben Türknet interneti 5 yıldan fazladır.Farklı adreslerde kullanan birisiyim.Bugüne kadar Adsl vdsl geçişi sırasında yaşadıklarımız hariç memnundum.
Mahallemize vdsl dönüşüm yapılınca 1 sene boyunca 100 mbps interneti sıkıntısız kullandım.Ağustos 2022'de mahallede hız kısıtlamasına gidildi.Sanırım kaldıramadı mevcut altyapı...
İyi dedik sorun yok 88'e sabitleyelim.
Bu tarihten itibaren benim 9-10 gün açık kalıp hiç kopmayan internet bağlantım hiç dikiş tutmaz oldu.
Günde saatte 1 kopmalar,koptuğunda bir saate kadar gelmemeler.
Açılan onlarda destek kaydı sonuçsuz kaldı.Bende bu sırada iç tesisattandır diyerekten dışardan gelen kabloyu modem kablosuyla bantlayıp eklemişlerdi.
Telefon prizi aldım onunla jak bağlantısı yapıp kullanmayı denedim belki fayda eder diye.
Onun dışında yeni switch denedim.Yeni modem denedim.Kullandığım ara kabloları değiştirdim ama bir türlü sıkıntıyı çözemedim.
Crc hataları 500binleri buluyordu geceden sabaha...
En son 18 Nisan tarihinde twitterdan "5 dakikada bir kopan internetim mevcut.Modemi kırıp aboneliğimi iptal etmeden önce benim mevcut hızımı 51 mbps'e sabitler misiniz.Oim'e giriş yapamıyorum.
50 mbps altına almayın lütfen 15mbps uploaddan olmak istemiyorum. " diye bir tweet attım.
Dönüş olarak bana "Merhaba, hizmetinizi kontrol ettiğimizde önceki kayıtlarınız üzerinden iç tesisat bilgisi verildiğini görmekteyiz. İç tesisat kontrolü yaptırabildiniz mi?"
dediler.
Bende teknik ekip ücretini sorup yönlendirin dedim.
1 gün türk telekom bekledik sonrasında ekibi gönderdiler bugün (21 nisan)...
Gelen ekip iç tesisatı kontrol etmek için geldiğini unutmayalım.
Zile bastılar"arıza için geldik "dediler.Buyrun dedim.Ankastre kutusuna göz atar gibi oldular.Bende yerini gösterip "buradan bakabilirsiniz " gibisinden bir şeyler söyledim.
Ekipteki arkadaş "o bizim işimiz değil" dedi.
Bildiğim kadarıyla türk telekom ankastre kutusuna kadar bakıyor.Kutudan sonraki aşama kullanıcıya ait.
Bende bana ait olan kısmı kontrol etmesi için bir ekip istedim türknetten.Gelen ekip "bu benim işim değil."diyince bir halt halledemeyeceklerini ve sinir olacağımla kalacağımı anladım en başta ama buyur ettim içeriye belki dedim yanılırım.Bilgili bir arkadaşlalrdır kendileri.
Neyse modeme baktı direkt "bu modem çok eski" dedi.
Sanki herkesin evinde son modem asus yadaa keneetic modemler varmış gibi...Sabır çektim içimden neyse dedim.
Hız testi yaptılar. 80 mbps gördüler."Bunda sorun yok gibi" dediler.
Bende modemdeki geçmiş kopmaları gösterdim log kayıtlarından.
Crc hatalarını gösterdim. Adam ne derse gülersiniz. "O iç tesisattan oluyor kardeşim biz bir şey yapamayız ona" dedi.İç tesisata bakacak adam dedi bunu.
Sonra nerde senin ek kabloların dedi. Telefon prizini söktü.Jak çakılı olan bir kabloyu kopartıp dışardan gelen kabloyla bantlayıp ek yaptı."Böyle daha sağlıklı" dedi.
Hat yenilendi değerlere baktık.Snr 8'de ama dalgalanıyordu her yenilediğimde. Crc de her seferinde 5-10 artıyordu.
Ben "yine crc artıyor ama "dedim. Oda "kopma olunca bizi arayacaksın,biz gelip bakacağız" dedi.Bende peki deyip gönderdim.
Adama dalmamak için zor tutuyorum ama kendimi...
Yarım saat sonra ekibi yönlendiren kadın aradı."Geldiler mi?" dedi.
Bende geldiler ama gelmeseler daha iyiydi dedim. Crc hatalarımın olduğunu,snr değerinin dalgalandığını ama bağlantının kopmadığını söyledim.(o zaman daha 1 saat olmamıştı)
Hanımefendi de teknik ekipten memnun olmadığımı anladığı için ve bahane bulamadığı için "modem üreticisi ile iletişime geçtiniz mi? Crcler onlardan kaynaklanıyor" dedi.
Sonra "Sizin hattınız 88 mbps tanımlı ama kaldırabileceği hız 82 görünüyor.İsterseniz düşürelim hızınızı böylelikle crc azalır,snr daha stabil olur"dedi.
Bende "zaten 1 ay öncesinde başvurdum hatta sistemde 50 mbps olarak göründüğünü ama hızım 88 halen,yani onu bile beceremediniz."dedim.Oda "türknet sisteminden güncellenmiş ama tt sisteminden güncellenmemiş" düzeltelim dedim.
Olur dedim yap hadi ama "15 mbps upload alıyorum.Bunu kaybetmek istemiyorum.Her download hızında farklı upload veriyorlar.Lütfen 51 mbps üstünde bırakın indirmeyi "dedim.
Kendiside "sorun yok efendim 58 mbps sabitleyeceğim sorun olmaz."dedi.
Teşekkür ettim kapattım. Modem kendine geldi bir baktım indirme hızı 49 küsür upload 8 mbps olmuş.Belki dedim yeni yaptılar belki senkronize olmamıştır.
Yarım saat geçti yine yeniledim baktım hız aynı.Yine yazdım twitterdan arayın dedim.
Aradı yine aynı kadın.
"15 upload kalması için 50'nin altına sabitlememeni istedim ama 49'a sabitlemişsin.Upload 8'e düştü.Bunu düzeltin."dedim.
Oda "sistemde 15 görünüyor emin misin" dedi."Modem arayüzünde 8112 görünüyor hanfendi" dedim.
"Tekrar deneyelim ara değerlere sabitleyemiyorum.50 seçince sistem ya 50 yada 58 seçiyor sizinkini 50 seçmiş"dedi.
Bir şeyler yaptı yine değişen olmadı.
"Üst pakete geçirelim" dedi. 82 mbps'e sabitledi ama upload hızı yine aynı kaldı.
Elleriyle bozduğu şeyi düzeltemediler.Ekip gönderip komisyonunu aldı.Ekip bir işe yaramadı üstüne dedi hızı düşürelim.Düşürdük upload'ı bozdu.Hızı yükseltti yine düzeltemediler.
En son dedim " bırak uğraşma bir halt beceremedik.Bozduğun şeyi düzeltemiyorsun.İptal edeceğim iyi günler dedim.
Kaçar gibi "iyi günler" diyip kapattı.
Ben bu teknik ekibin ücretini ödemem.Bir kablo sıktı adam 300 lira alacak.
Üstüne üstlük hız düşürdük olayı öyle çözdük.Bu durumda ekibin yaptığı iş olmamış demektir.
Ben zamanında sizin için youtube üzerinden çok memnunum diyerekten video çekmiş insanım.
Nasıl teşekkür videosu yaptıysam bu rezilliğinizide anlatacağım bir video yapacağım.
Hız düşürürken yaptığınız beceriksizliği hiç söylemiyorum.
Bu konuyu olduğu gibi twitterdan yazdım.Türknet destek cevap vermedi.
Aynı şekilde türknet forumda yazdım.Onaylanmadı konu.
Sizin beceriksizliğiniz yüzünden 15 upload alırken tekrar 8 almaya başladım.Bunu benim sorunum değil.Kendi beceriksizliğinizi düzeltin lütfen.
Bu konuyu anlatacağım youtube videosu yakında gelecek.(20lik dişimi çektirdim suratım şiş halen)
Bu konuyu 3.kez yazıyorum.3.kez sinirlerim zıpladı,teşekkürler türknet.Önerdiğiniz servis sağlayıcısı var mıdır? Geçelim hemen.Netspeed comnet arasında gidip geliyorum ben.Türknete daha fazla para yedirmek istemiyorum.
Bu adresler ne anlama geliyor?
Arkadaşlar selamlar,tam olarak "birader derdini seveyim." durumu ama merak ediyorum.İnternettede bir şey bulamadım açıkcası merakımı gidermek adına şunu sormak istiyorum.
Tracert attığımızda bazı site adresi gibi adresler görünüyor önünde ip olan...Bunların anlamlarını merak ediyorum ben.
Mesela:
srv.turk.net
dsl.turk.net
static.turk.net
adreslerinden olusan bazı noktalardan geçiyoruz.
Bunların ne olduğunu merak ediyorum ben.
Srv olunca ne değişiyor,dsl olunca ne değişiyor static olunca ne değişiyor.
Ayrıca bunlar nerelerde bulunuyor .
Merakımı mazur görün iyi geceler.
9 gündür yapılmayan VDSL Geçişi((11 Günde Halledildi.)
Herkese selamlar,mahallemizdeki altyapı yenilendi ve VDSL hizmet alabilir hale geldik.Bende bunu görüp başvurdum hemen.
7 iş gününde halledilecek dendi müşteri hizmetleri.
23 Mayıs başvuruyu yaptım.
24 Mayıs öğlen 2 gibi hizmetim kesildi telefonda çevir sesi kalmadi.
27 Mayıs'ta Türk Telekom'dan birisi geldi modeme giren kabloya bir şey taktı 10 dk sonra geri geldi.
Bundan sonrası Türknette dedi 2 güne internet gelir diyip gitti.
O gün akşam etiketleme yapılmasını beklediklerini başvuruyu yaptıklarıni söylediler müşteri hizmetlerindeki arkadaşlar.
Arada sorduğum sorulara asla yanıt vermedi.Kopyala yapıştır tarzı cevaplara devam etti.
31Mayista Turknet saha ekiplerine is emri verdiğini söyledi arkadaşlar.Gun içinde aradıklarını söylediler ama telefon gelmedi.
Etiketleme yapılmadığını belki 4-5 kere söyledim kopyala yapıştır cevaplar geldi sonunada " sabırlar diliyoruz" yazmışlar...
Bugün 1 Haziran sabah
turknet ekipleri gelecek dendi.
Öğlen 13 suları müşteri hizmetleri etiketleme için is emri ilettiklerini söyledi ve ttden otomatik is emri mesajı geldi.
Bunu bana Perşembe günü söylediler kac gündür ustelesemde cevap vermediler buna.
Oyalandim resmen şimdide Türk Telekom bekliyoruz.O gelecek bir iki günde türkneti beklerim.
7 işgünü şimdiden 8 oldu etikete yeni gelebildik.Mukemmel hızlı çalışıyorsunuz.
Btk'ya şikayet edicem orada ds sorun var mahalle kısmını kabul etmiyor.
Ben bu işe akıl sır erdiremiyorum.En azından dürüst olmalarını beklerdim.Hizmet yok, yalan çok.
Bu işi YouTube kanalımda ds duyurmayı düşünüyorum.Herkes duymalı belki düzeltirlerde başkalarının böyle sıkıntısı olmaz.
Son düzeltme.
Sonuçta 11 gün sonunda Vdsl bağlantım sağlandı.
Telefon hizmetimde 13 yada 14 günde aktif edildi.
ADSL Saha Dolaplarının VDSL Dönüşüm Süreci
Herkese selamlar,her şey 2 hafta kadar öncesinde iki mahallenin arasındaki büyük caddedeki türk telekom yer altı kapağının yanında telekom ekiplerini turuncu kablo ile görmemle başladı.
Mahallede VDSL bile yok ADSL ile internete girmeye çalışan benim için altın bulmuş gibi bir şey oldu o an.
Her neyse adamın yanına gittim "fiber mi döşüyorsunuz diye sordum zorla evet diyebildi.Doğulu bir vatandaş olunca anlamadı pek beni her neyse sonrasında Mobil vericiler için mi yoksa ana santrali güçlendirmek için mi?" diye sordum çalışan arkadaş kısa bir error verdi.Anlamadığını anladığım için kolay gelsin diyip giderken Şefleri olduğunu varsaydığım birisi geliyordu elinde harita vardı belli var bir çalışma ama dedim.
Bu gün bir şey dikkatimi çekti.Mahalledeki gördüğüm tüm saha dolaplarının yanına türk telekom rögar kapakları çekilmiş yoktu önceden...
Mevcut kutuların altına bir şey koyup alt taraf gözükecek kadar boşluk bırakılmış.Baktığımda bakır kablolardan başka bir şey görünmüyordu.Bilgisi olan arkadaşlar bunun ne için yapıldığını söyleyebilir mi acaba?
VDSL gelecek diye yorumladım kendi kendime ama bilgili bir dosttan tam öğrenmek isterim.
Teşekkürler.
EDİT: Bunları gördükten 3 hafta sonra TİP 7 tipi dolaplarla değiştirildi tüm mahalledeki saha dolapları.Faal değiller henüz ama bu kadar hızlı değiştirmelerini beklemiyordum.
29 Mart Güncelleme: Cadde üstündeki dolaba elektrik sayacı koyuldu.
8 Nisan Güncelleme anacaddede fiber kablolama işlemi yapılıyordu.
9 Nisan Güncelleme ISS altyapı calısması var diye mail attı.
10 Nisan Güncelleme kontrol ettiğimde fiber hattın geçtiği caddedeki saha dolabına fiber kablo çekilmiş.200 metre asagıdaki benim eve yakın dolaba da fiber için gerekli kazımı yapmışlar ama kablolama olmamıştı.(fiber hattı yoktu hiç)
10 Nisan 2.güncelleme mahalledeki kansızlar nerdeyse tüm TT kapaklarını çalmışlar...
Korkuyorum kutuyu patlatıp çalacaklar.
Kapakları bir hafta içinde tekrar taktılar ve beton attılar üzerine çalınmasın diye...
17 Mayıs tarihli güncelleme bu şekilde.
1 aydan fazla bir süredir dolapları kontrol edememiştim.Bugün baktığımda benim evime yakın olan saha dolabına sonunda elektrik saati takılmış ama aktif değildi gördüğüm kadarıyla...Çalışmıyordu dolap.
Bu dolabın 100 metre ilerisinde cadde üzerindeki diğer dolaba gidip baktım.Onda saat aktif edilmişti ve dolabın kapağının önünde ince ince kablo soymuşlardı.Belli ki kablo bağlantıları yapılmış..
Biraz daha ilerideki dolaba gittim. tip7 ve tip 23 kabinleri var yanyana.
Bir çalışan oturmuş kablolarla uğraşıyodu ordada muhtemelen kablolama işlemiyapıyordu orada..
1 ay içinde bana yakın olan dolabında aktif olacağını düşünüyorum,umarım port kalır:) .
20 MAYIS GÜNCELLEME: Mahallenin ortasından geçen büyük bir cadde var.Oranın üst kısmında sorgulama yaptığımda vdsl hizmetinin aktif olduğunu gördüm.
Aynı anda başlamıştı çalışmalar muhtemelen 1 aya bizim kutularda aktif olacaktır.
23 Mayıs 12.00 Güncelleme: Benim hizmet alacağım saha dolabımın saati aktif olmuş.
23.Mayıs 17.00 Güncelleme: Şuanda dolap aktif olmuş ve 100 metreden 80 mbps alabiliyorum.
Allah olmayanlara nasip etsin.Şu devirde vdsl ile uğraşıyoruz...
Adsl'den Vdsl'e geçmek isteyen arkadaşlar.Mahallesine vdsl dönüşüm isteyen arkadaşlar.Şu videoyu izleyebilirler.
Son Giriş: 17 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 152
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.613 (Bu ay: 33)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 33 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar