2022 Kia Ceed / XCeed Ana Konu
Herkese Merhaba,
Forumu incelediğimde 2022 Yeni Kia Ceed ailesi ile ilgili derli toplu bir başlık olmadığını gördüm. Hem motor seçenekleri hem de donanım çeşitliliği sebebiyle yeni bir konuda bu modeli değerlendirebiliriz. Şu an ülkemizde tamamı turbo motor, DCT şanzıman ile satışta bulunan modeller;
Kia Ceed 1.0 Mild Hibrit 120 PS - Benzin - Cool - 665.000
Kia Ceed 1.5 160 PS - Benzin - Cool - 695.000
Kia Ceed 1.6 Mild Hibrit 136 PS - Dizel - Cool - 745.000
Kia Ceed SW 1.5 160 PS - Benzin - Prestige - 815.000
Kia Ceed SW 1.5 Mild Hibrit 160 PS - Benzin - Prestige - 845.000
Kia Ceed SW 1.5 Mild Hibrit 136 PS - Dizel - Prestige - 907.000
Kia XCeed 1.5 160 PS - Benzin - Elegance - 830.000
Kia XCeed 1.5 160 PS - Benzin - Prestige - 890.000
Kia XCeed 1.5 Mild Hibrit 160 PS - Benzin - Prestige - 920.000
Bana göre burada fiyatına göre alınabilecek en makul araç 695.000 TL'lik fiyatı ile Kia Ceed 1.5 160 PS versiyon. Videolardan görebildiğim kadar ise hem malzeme kalitesi hem de tip olarak Kia Ceed SW Ceed ailesi içinde çok şık olmuş. Ancak HB ile arasında 150 bin TL kadar fark var.
Kullanıcılar bu yeni modelleri hem hibrit seçeneği hem de fiyat hem de kalite olarak değerlendirirse almayı düşünenler için faydalı olur düşüncesindeyim.
SIFIR ARAÇ ÇİFT RENK RUHSAT SORUNU
Herkese Merhaba,
2021 Mart ayında almış olduğum sıfır Kia Stonic aracımda çift renk ruhsat sorunu yaşıyorum. Aracı alırken bayi geçici belgenin yanında faturayı da notere ibraz etmemi ve aracın rengini çift renk olarak yazdırmamı istedi. Araç tescil belgesinde tek renk yazıyordu. Notere bunu bildirdiğimde sistemde ne çıkıyorsa onu verebileceklerini ve ikinci ruhsat için boya faturası ve muayene gerektiğini söylediler. Sıfır araçta neden boya faturası istendiğini anlamış değilim. Durumu bayiye bildirdim ve Çelik Motor araç için yeni bir uygunluk belgesi-teknik belge iletti. Bu belgede iki farklı madde de aracın renklerine yer verilmiş ve tavanının turuncu olduğu belirtilmiş. Bugün bu evrakla tekrar notere gittim ancak noter yine boya faturası ve muayeneye ihtiyaç olduğunu söyledi. Ekranda renk değişikliği yapılmak istendiğinde sanırım muayene numarası vs gibi bir şey istiyor sistem ve işlem yapılamıyor. Durumu tekrar bayiye bildirdim. Onlar da durumu Çelik Motor'a bildirdiler durumu değerlendirip dönüş yapacaklar. Ancak son çare sahte bir boya faturası, muayene ve ruhsatın bu şekilde çıkarılması gibi duruyor. Ben bunu yapmak istemiyorum. Sonuçta aracım sıfır neden boya faturası alayım? Eğer alırsam aracım boyalı vs gözükür mü? Ne yapmam lazım?
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 61
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.574 (Bu ay: 93)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 31 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası