Herkese Merhaba, 2021 Mart ayında almış olduğum sıfır Kia Stonic aracımda çift renk ruhsat sorunu yaşıyorum. Aracı alırken bayi geçici belgenin yanında faturayı da notere ibraz etmemi ve aracın rengini çift renk olarak yazdırmamı istedi. Araç tescil belgesinde tek renk yazıyordu. Notere bunu bildirdiğimde sistemde ne çıkıyorsa onu verebileceklerini ve ikinci ruhsat için boya faturası ve muayene gerektiğini söylediler. Sıfır araçta neden boya faturası istendiğini anlamış değilim. Durumu bayiye bildirdim ve Çelik Motor araç için yeni bir uygunluk belgesi-teknik belge iletti. Bu belgede iki farklı madde de aracın renklerine yer verilmiş ve tavanının turuncu olduğu belirtilmiş. Bugün bu evrakla tekrar notere gittim ancak noter yine boya faturası ve muayeneye ihtiyaç olduğunu söyledi. Ekranda renk değişikliği yapılmak istendiğinde sanırım muayene numarası vs gibi bir şey istiyor sistem ve işlem yapılamıyor. Durumu tekrar bayiye bildirdim. Onlar da durumu Çelik Motor'a bildirdiler durumu değerlendirip dönüş yapacaklar. Ancak son çare sahte bir boya faturası, muayene ve ruhsatın bu şekilde çıkarılması gibi duruyor. Ben bunu yapmak istemiyorum. Sonuçta aracım sıfır neden boya faturası alayım? Eğer alırsam aracım boyalı vs gözükür mü? Ne yapmam lazım? |
SIFIR ARAÇ ÇİFT RENK RUHSAT SORUNU
-
-
Niye kendin sifir aracin muamele işlemleriyle uğraşıyorsun? Ver vekaleti kia ugrassin:)
250 liranin hesabini mi yapiyorsun:) -
mesele para değil. iş çözülmüyor. sıkıntı orada. parayı kia verecek zaten.
-
Bu memlekette iş bilmezlik had safhada o yuzden ugrasan siz olacaksiniz. Servis size boya faturasi verecek muayeneye gireceksiniz yeni ruhsat alacaksiniz ortalama maliyet 1000 tl civari artik bu parayi kim karşilar bilmem -
Merhaba maliyeti Kia karşılayacak. Benim canımı sıkan fake fatura yüzünden ilerde sıkıntı yaşar mıyım bu araç boyanmış filan diye. -
Sikinti yasamazsoniz ilk ruhsatin resmini ckin saklayin arac zaten fabrikasyon cift renk kimse arac boyali diye dusunmez
-
Ben de öyle düşündüm. Faturasında teknik belgesinde her yerde yazıyor. -
İlk başta ruhsatı çıkartmayıp tekrar bayiye başvurmanız gerekirdi. Doğru uygunluk belgesi ile doğru ruhsat çıkartılırdı. Şimdi uygunluk belgesi düzeltilmiş ama bu seferde noterin sistemine takılmış. Araç üzerinde sonradan yapılan her türlü değişiklik muayene tabi çünkü.
Çelik motorun Ulaştırma Bakanlığı ile görüşüp noterin sistemine bu araçlar için doğru renkleri tanıtması gerekli ki yeni ruhsat çıkabilsin. Yoksa noter yönetmeliklere göre kafasına göre gelen evrağa göre yeni ruhsat çıkartamaz.
Kısa vadeli çözüm boya faturası düzenlemek ama bu durumda ana firma yani Çelik Motor tarafından size şu uygunluk belgesine göre sehven araç yanlış renk olarak düzenlenmiştir ve şu şeri numaralı ruhsat çıkmıştır. Sonra şu tarih ve seri numaralı uygunluk belgesi ile düzeltilmiştir. Bu hatadan dolayı araca boya faturası kesilip muayenesi yapıldıktan sonra şu seri numaralı ruhsat şu seri numaralı ruhsatın yerine verilmiştir türünde net bir şekilde yazı alırsanız sizin açınızdan sorun ortadan kalkar bana kalırsa.
-
Bakalım onlar da çözmek için uğraşıyorlar. Anladığım kadarıyla muayene olayını onlar da istemiyor son çare olarak görüyorlar. -
Peugeot 3008lerde de bu sorunla karşılaşan çok oldu, prosedürü bilmiyorum fakat bayiler tüm işlemleri halledip duzeltiyordu.
Sizin bayinin de yapması gereken masrafını karşılayarak vekalet alması, sizi uğraştırmadan işlemleri halletmesi. -
Teşekkürler bilgi için uğraşıyorlar bakalım. -
Sorun çözüldü. Hem Çelik Motor hem de bayi çok gayret gösterdi. Kendilerine teşekkür ederim. Bilgi amaçlı yazmak istedim.
-
kusura bakmayın neyine teşekkür ediyorsunuz baştan hatayı yapan onlar düzeltmesi gereken onlar sizin zamanınızı çalan onlar -
Yakinda bayiye tesekkur ediyorum araba sattilar yazilacak buraya bu gidisle :)
-
Arkadaşlar sakin. Altı üstü teşekkür ettim ne bu öfke. -
Sorun nasıl çözüldü, farklı bir teknik belge mi sağladılar?
-
Teknik belge ile düzeltme yapıldı. Belgede çift renk olduğu yazıyordu. Yeni mi düzenlediler mevcut belge mi o şekildeydi bilmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X