|
80-82tyt / 55ayt (ea)
|
arkadaşlar selam, başlıktan tahmin edeceğiniz gibi en son üniversite sınavıma 2014'te girdim ve sistem fazlasıyla değişmiş :d biraz güncel bilgi akıtmanızı rica ediyorum j^j;
şimdi benim zamanımda mesela bir mf alanının 4 alt kolu vardı, her birinden ayrı sıralama gelirdi ve mühendislik/tıp falan için derslerin ayrı önemleri olurdu vs. şimdi bu yok sanırım ve dolayısıyla bölümlere göre tyt/ayt sorularının katsayısı da nerdeyse aynı ((YKS (TYT-AYT) Katsayıları - Puanlarınız Böyle Hesaplanıyor! » ÜniRehberi (unirehberi.com)) şu sitedeki bilgiler güncelse eğer))
ea'dan hazırlanıyorum bu sefer ve bu sayısalda bahsettiğim mesele diğer alanlarda da olduğu için ea'cı arkadaşlarım fen çözmezdi mesela ve çok bir kayıpları da olmazdı ygs'de. şimdiki durumda ilk 1000e oynayan birinin fen çözmesi elzem midir sizce?
bir de 2018 yks çözdüm en son, müfredattan kaldırılan 3(galiba :d) mat sorusunu doğru sayarsam 2.4k gibi bir sıralama geldi. tarih tyt/ayt 0a yakınım ama fen de öyle. 1-1.5k'ya çıkarmam için siz şu kalan sürede hangisine ağırlık vermemi önerirsiniz?
sanırım şimdilik bu kadar,
bi de madem buraya kadar okudunuz, ufak birkaç motivasyon cümlesi:
üzerinizdeki stresi tahmin ettiğimi ve aynı yoldan geçtiğimi bilmenizi istiyorum, biraz gelecekten konuşuyormuşum gibi düşünün. hiçbir şey sizin psikolojinizden daha önemli değil. lütfen bunu önemseyin. mezuna bırakmak, 1 yıl "kaybedecek(!)" olmak, sınavda kötü yapmak falan filan, öylesine küçük meseleler ki. malesef kontrol edemediğiniz ve söz hakkınızın olmadığı bir eğitim sisteminin içindesiniz, ama bunun bir dışı var ve çıkmanıza az kaldı. ordan baktığınızda daha iyi anlayacaksınız. zaman sizi kovalayan bir şey değil, onunla yan yana yürüyebilirsiniz.
kendinze dikkat edin :d
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 64
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.123 (Bu ay: 8)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 58 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar