Şimdi Ara

mutlu olmayacağınız bölümü nolur seçmeyin :')

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar, sonuçlarınız umarım tatmin etmistir sizi. tercihler yaklaşırken birkaç şey söylemek istiyorum.

ben 2014te İTÜ mimarlığa başlamıştım. ortaokuldan beri hayalini kurduğum bir bölümdü ve nasıl heyecanla içine girdiğimi tarif edemem. bugun 7 yıl sonra, 4. sınıfta okulu bırakıp yeniden sınava hazırlanmis biri olarak karsinizdayim. seneye psikoloji okumaya başlayacağım.

başlıkta mutlu olmayacağınız bölümü nolur seçmeyin dedim, ama bu "ben hangi bölümde mutlu olacağımı bilmiyorum ki" diye dusunenlerinizi karamsarlığa düşürmesin. alt metninde yatan şey; "severek yapacağınız şeyleri aramayı sürdürün, bulduğunuzu hissettiğinizde de uzerin gitmekten korkmayın"di. inanın hiçbir zaman geç değildir. sevmeyerek, her gün bir çıkış yolu arayarak, içinde sıkışmış hissederek devam edeceğiniz şey, isterse ucunda en iyi üniversite diploması olsun, sizi tüketir.

bu hayat ne partnerinizin, ne ailenizin ne de alt komşunun hayatı. istediğiniz noktada dinlenmeye, istediğiniz yöne direksiyonu kırmaya hakkınız var. umarım her şey gönlünüzce olur 🤸‍♂️

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Keşke hocam ama bazı şeyler sadece bizim tercihimizle olmuyor :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle aile baskisi seçimleri çok etkiliyor gerçekten. Kendilerinin mutlu olacakları bölümleri zorla önümüze sunuyorlar. Hazır erken açıklanmışken 5 ağustosa kadar uzun uzun düşünüp kendi kararınızı verin

• 1 yıl daha beklessydniz keşke hocam, bitti bitecekmiş bölüm

onun dışında haklısınız, sırf popüler diye ceng gibi bölümleri seçip kepaze olmayın. Bırakın onları yapabilenler yapsın. Millete kanıp yazıyorsun, zor gelince bölümü kötülüyorsunuz.

seçimi siz yapın, çevrenizdekiler yapmasın. sevdiğinizi seçin

• Kesinlikle katılıyorum. 11-12de sayısaldım fen derslerini hiç sevmezdim. Sevmeyerek yapmaya çalıştım 60k yapabildim mezun senemde asıl isteğim olan tm geçtim 381. Oldum

• yok hocam ya, birçok bölümde geçerli ama hele mimarlıkta sevmeyince yapması o kadar zor ki. psikolojiye kesin karar verir vermez saldım :d

• Bahtsizadam76 B kullanıcısına yanıt
    binbir türlü aile var hocam haklısınız, ama hayır diyemiyorsaniz üniye başladıktan sonra yeniden sınava girmek ya da geçiş yapmak da bir seçenek. geç olsun güç olmasin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.