Şimdi Ara

İşsiz Güçsüz Olsanız Ne Yapardınız Tavsiye Lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
2
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşım 26 önlisans kıytırık bir bölüm mezunuyum daha önce vasıfsız işler de çalıştım ama artık meslek öğrenip hayatımı kurtarmak istiyorum. Bilgisayar ile evden icra edebileceğim bir mesleğim olsun istiyorum kendimi nasıl eğitebilirim? Evde udemy'den video setleri satın alıp çalışsam bir şey olur mu? Hangi alana yönelmeliyim hangi alanda iş öğrenmeye çabalayayım? Yoksa artık çok mu geç? Yaşın çok, tecrüben yok, diploman yok otursan 2 yıl da buna çalışsan 30'a geleceksin bir şey olmaz umut etme mi dersiniz. Bilgi sahibi arkadaşlar yol gösterseler çok mutlu olurum kafam gerçekten çok karışık.

• Aklına yatarsa grafik tasarıma, fotoğraf düzenlemeye, video düzenlemeye, hareketli grafiklere, makale yazarlığına ve kodlamaya girişebilirsin, hangisini aklından geçirirsen, hangisine yatkınlık hissedersen. İyi düşün, buna göre eğitim alıp yolunu çiz, elini alıştırırsın, işini yaparsın fakat talep yaratman için cidden uğraşman gerekiyor, ülkede para kazanmak zorlaştı, dikkat çekmek hemen gerçekleşen bir olay değil. Oturup uğraşacaksın ayrıca, vakit harcaman lazım, insanların taleplerini dikkate almak durumundasın. Gireceğim bu tarz faaliyetlere diyorsan kafanda güzelce planlamanı öneririm, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 5 Mayıs 2022; 21:27:20 >
  • Askerliğini yapmadıysan aradan çıkart. Ardından İstanbul gibi büyükşehirlerde ismek tarzı kurumların kursları oluyor(bilişim uzmanı yetiştirme programı) gibi. O tarz bir kursa gidip temelden başlarsan zaman içerisinde iyi yerlere gelebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışma hayatı anlamında hiçbişey geç değil bence. Nereye yöneleyimden ziyade önce kendinizi bir tanımaya çalışın.
    Ben ne yaparsam mutlu olurum?
    Network ile uğraşmak beni mutlu eder mi (cisco ccna, ccnp falan filan)?
    Veya grafik tasarım video kurgu vs uğraşmaktan keyif alır mıyım?
    Veya kod yazmak hoşuma gidiyor mu, bununla uğraşır mıyım?
    Veya el sanatları icra eder miyim?
    Veya çevirmenlik yapabilir miyim?

Gibi gibi soruları kendinize sorarak hareket ederseniz hem yaptığınız şeyden keyif alabilirsiniz hem de zamanla maddi kazanç elde edersiniz.

Kıytırık iki yıllım bölüm demeyin. Su ürünleri okuyup global bir şirkette baba gibi sözleşmelere imza atan arkadaşım var.
    İki yıllık programlama okuyup şu an 35 net alan arkadaşım var.
    İki yıllık okuyup IT dünyasında çok sağlam işler yapıp çok iyi para kazanan arkadaşlarım var. Benim iyi para anlayışım şu anda 15-20 aralığı ayrıca. Bu örneklerin tamamındaki kişiler sizin yaşlarda oturup çalıştılar. Videolar izlediler kurslara gittiler vs vs.
    Çalışırsanız olmayacak şey yok yeter ki ümitsiz olmayın ve yol çizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extra34 -- 6 Mayıs 2022; 16:4:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende senle aynı durumdayım yaş 29 yakında 30 a gireceğim. Bu anlattığın zorlu ve uzun bir süreç. 2-3 yılını ayırman lazım. İngilizce istiyor ve eğitim setleriyle olmaz pratiğe dökecen ya da sağlam bir kursa gideceksin. Bu sürede maddi kaybın olacak ve yaşadığın psikolojik sıkıntı da çabası. Askerliğini yapıp aradan çıkart. Çok fazla rakibin var bu sektörde mühendisi, bilgisayar programcısı yazılımcısı... umudunu kırmak istemiyorum fakat freelance çalışman zor. Kurumsal bir şirkette diploma ve tecrübe ister. Sıfırdan matematik öğrenmeye benzer.

Farklı alanlara yönel askerlik, polislik veya başka memurlukları kovala. Geç değil ama kısa yol varken uzun yolu seçme derim garantisi yok.

• Ustalık öğren. Su tesisatı, kaynak vs.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.