İTÜ Uçak vs. Özyeğin Çift Anadal (Tam Burslu)
An itibariyle Özyeğin Üniversitesi'nde tam burslu makine mühendisliği okuyorum ve bilgisayar mühendisliğinden ÇAP yapıyorum. Önümüzdeki güz döneminde 3. sınıfa geçmiş olacağım. 2019'da tercih yaparken sıralamam İTÜ uçak mühendisliğine yetiyordu ancak arkadaşlarım orayı tercih ederken ben vakıf üniversitesinin olanaklarından ve başarı bursundan yararlanmak istedim. O sırada, açık konuşmak gerekirse, üniversiteler hakkında yaşıtlarım kadar bilgi veya ilgi sahibi değildim. Elimde sadece derecem vardı. Özyeğin'de kurum içi yatay geçiş imkanımın daha kolay olacağını bildiğim için makineden girip bilgisayara geçmek istemiştim. Daha sonra makine mühendisliği de hoşuma gidince ÇAP yapmaya karar verdim. Şu an ise aradan iki sene geçti ve uzaktan eğitimin sonuna yaklaşırken seçeneklerimi tekrar gözden geçiriyorum. İTÜ Uçak Müh. bölümüne merkezi puanla yatay geçiş yapma şansım var. Yurtdışında çalışmayı ve hayat kurmayı hedefliyorum. İki yabancı dilim var. Günlerdir hummalı bir düşünme sürecinden geçiyorum. Akademik kadro, lablar, yurtdışı olanakları ne varsa inceledim ve hem İTÜ'lü arkadaşlarımdan hem de bazı mezunlardan fikir aldım. Hepsinin sonunda yine kararsızım. Başvurmadığım bir tek forumlar kaldı ve sırf bu soruyu sormak için hesap açtım. Sizce Özyeğin'deki çift anadalı bırakıp İTÜ uçağa geçmeli miyim? Her iki üniversiteyi de bilenler yanıtlarsa sevinirim.
NOT: Uçaklara özel bir ilgim yok ama ders içeriklerinden gördüğüm kadarıyla uçak mühendisleri makinecilerle aynı dersleri ve fazlasını alıyor. Bu bölümden mezunlar arasında da görece yüksek bir başarı oranı var.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 732 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Üniversite Eğitimi ve Yüksek Lisans, Doktora