Reklamsız Facebook uygulaması var mı?
Facebook'un gösterdiği akıl dışı reklamlar beni iyice sinir etmeye başladı. 3-4 tane falan gruptayım ve bikaç sayfa takip ediyorum. Her gün acayip acayip reklamlarını görüyorum ancak son zamanlarda karşıma gelen dolandırıcı reklamları canıma tak etti. Zaten pek sevgili devletimizin sızdırdığı veriler bir yana, bu dolandırıcıları bir de reklamlarda görmesi inanılmaz kıl etti beni. Bu reklamların olmadığı bir uygulama var mıdır? Ya da tüm reklamları engelleme yolu var mı? Son gördüğüm reklam tamamen birbirine benzer reklamlardı. Görselde mevcut. Şikayet ediyorum gördükçe tabi ama malum yetkililer sırf uyudukları için hiçbir şekilde dönüt olmuyor dolandırıcı reklamları için.
Baz istasyonu hızını nasıl yükselttirebilirim?
Konu aslında basit. Şu anki istasyon'un upload hızı yerlerde sürünüyor. Boş zamanlarında 200 Mbps hızı zorlasa da bile upload hızı 5-6 Mbps gibi komik rakamlarda. Evimdeki upload hızı daha yüksek ve stabil. Aslında sadece Türk Telekom'a özgü değil. Vodafone ve Turkcell'de aynı durumda. Nereye şikayet etsem upload hızını arttırabilirler? İlçe merkezindeki istasyon çok rahat 60-70 Mbps upload verebiliyor. Bu durum oldukça sıkıntılı hale gelmeye başladı. En baştaki test ilçe merkezinde istasyon yakınında yoğun zamanında bu şekilde. BTK'ya şikayet ettim yüzlerce kez ama 0.1 Mbps hıza bile yeterli denerek geri çevrildi. İşin komik kısmı ise E-Devlette ölçüm bilgisi de yok. Muhtemelen istasyon genişletici istasyon. Bu hızlar başka istasyondan geliyor. Diğet bölgelerde test ettim ve bir ton ölçüm bilgileri verdi. Bu arada çift hat kullanıyorum. Türk Telekom ve Vodafone.
Lantiq Saha dolabı için uyumlu modem önerisi
64 Mbps internetim var. Ancak elimdeki modem Keenetic. Tahmin edersiniz ki mediatek denen çöpü kullanıyor. Sizden Lantiq saha dolabıyla güzel çalışacak ve CRC basmayacak bir modem önerisi istiyorum. Önerileriniz nelerdir?
merhabalar. asus dsl n16p modeme sahibim. bu modem kadar lanet bir modem görmedim. durduk yere sürekli hattıma reset atıyor. hattımda hiçbir sorunu olmamasına rağmen sürekli ama sürekli hattıma reset atıyor ve yeniden başlatmadığım sürece de bağlanamıyor asla. bıktım bu lanet asus modemden. ne yapabilirim yeni modem almak dışında? aşağıda dsl logunu atıyorum. PTM reset hold der demez hemen internetim gidiyor ve yeniden başlatmadığım sürece de asla gelmiyor. çok sağolsun asus denen lanet firma bu modeme 1 tane güncelleme göndermiş 2019 yılında ve başka da göndermemiş. beta yazılımına geçtim düzelir diye ama o da işe yaramıyor. hatta beta yazılımından sonra iyice azıtmaya başladı. ne yapmalıyım? aynı şeyi şimdi de yapmakta. asus desteğe mail attım ama hiçbir geri dönüş yapma zahmetine bile girişmediler. bıktım cidden. özellikle yeni saha dolabına geçtiğimizden beridir bunu yapıyor. modemin işlemcisiyle saha dolabındaki DSLAM'ın chipseti uyumsuzluk tarzı bir şey mi yaşıyor? modemim sanırım mediatek kullanıyor. bağlı bulunduğum dolap Infineon(Lantiq) chipsetini kullanıyor.
sanırım burada bir şey yazmamı bekliyorsun. hayır yazmıyorum çünkü neden olmasın? |
slm |
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 232
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.576 (Bu ay: 114)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 29 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar