Şimdi Ara

Baz istasyonu hızını nasıl yükselttirebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu aslında basit. Şu anki istasyon'un upload hızı yerlerde sürünüyor. Boş zamanlarında 200 Mbps hızı zorlasa da bile upload hızı 5-6 Mbps gibi komik rakamlarda. Evimdeki upload hızı daha yüksek ve stabil. Aslında sadece Türk Telekom'a özgü değil. Vodafone ve Turkcell'de aynı durumda. Nereye şikayet etsem upload hızını arttırabilirler? İlçe merkezindeki istasyon çok rahat 60-70 Mbps upload verebiliyor. Bu durum oldukça sıkıntılı hale gelmeye başladı. En baştaki test ilçe merkezinde istasyon yakınında yoğun zamanında bu şekilde. BTK'ya şikayet ettim yüzlerce kez ama 0.1 Mbps hıza bile yeterli denerek geri çevrildi. İşin komik kısmı ise E-Devlette ölçüm bilgisi de yok. Muhtemelen istasyon genişletici istasyon. Bu hızlar başka istasyondan geliyor. Diğet bölgelerde test ettim ve bir ton ölçüm bilgileri verdi. Bu arada çift hat kullanıyorum. Türk Telekom ve Vodafone.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireKzH -- 23 Temmuz 2023; 12:13:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boşa vakit kaybı işler

• AMC A kullanıcısına yanıt

Vakit kaybı ve boş olan nedir?

• Kimse dinlemez boşuna vakit kaybı yaparsın kendine he he diyip geçecekler.

• AMC A kullanıcısına yanıt

Yine de şansımı denemek istiyorum farklı mecralarda. En azından denemedim demem yani. Belki düşük ihtimal ama el atmaya karar verirler belki.

• Up. Bilen yok mu gerçekten?

• boşuna uğraşma, asla bir çözüm bulamazsın

• tekst79 T kullanıcısına yanıt

Hocam en azından denemedim demem yani. Olumsuz da olsa bir şeyler yapmak istiyorum. Nereye başvuracağımı bilmiyorum. BTK'ya başvurduğumda 0.1 Mbps hıza yeterli demişti (Vodafone). Bunları ortak denetleyen bir yer falan yok mu hiç?

• Sorun orda işte, sinyal alıyorsa ilgili lokasyon onlar için biz hizmet veriyoruz oluyor, btk kukla, firma son sözü söylüyor

• tekst79 T kullanıcısına yanıt

Bari en azından upload hızı bassalar iyiydi. Bir tek bizim bölge 5-6 Mbps veriyor. Yazın etraf dolunca bildiğin kullanamıyorsun hatları. Tamamen tıkanıyor.

• up.

• ben 0-5 Mbps alıyorum oturduğum bölgede ve defalarca şikayet oluşturdum her kanaldan. Yatırım gerekli, yeterli sinyal seviyesi, vowifi kullanın (hız için ne alakaysa :) ) gibi yanıtlar aldım.

• kadir1003 kullanıcısına yanıt

vowifi konusunda haklılar, evde neden şebeke kullanılır ki? eve gelince hemen uçuş moduna alıp vowifi ye geçiyorum. hem pilim daha fazla gidiyor hem gereksiz radyasyon yemiyorum hemde hızım yüksek oluyor.

• power-pc P kullanıcısına yanıt
    benim şikayetim hız düşüklüğü ve bunun çözümü vowifi değil. sinyal seviyemde iyi, vowifi kullanıp kullanmamak benim tercihim zorunluluk değil. 0,05 mbps gördüğüm bile oluyor bariz bir sorun var ortada çözüm için yaklaşımlarını söylemek istedim sadece

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bana da 0.01 Mbps hız için yeterli dendi. :D Şaka gibiler. Hadi upload hızından da geçtim yazın kalabalık oluyor ve istasyon az kalabalıkta anında cortluyor. Sadece Vodafone'a özel de değil. Türk Telekom ve Turkcell ortak istasyon kullanıyor ve hepsi birden cortluyor.

• power-pc P kullanıcısına yanıt

Aynısını yapıyorum. Mesaj hariç dezavantajı yok. Arayan ulaşıyor sorunsuz.

Gerçekten bunun için harekete geçmiyorlar. Bölgeye genişletici takacaklarına bize ait bir istasyon bağlansa da en azından rahatça hız alsak. E-Devlet baz istasyonu ölçüm sorgusunda bölgemizde istasyon görünmüyor. Ama başka her yerde istasyonlar ve bunlara ait bir ton ölçüm sonuçları geliyor. Ne yapmalıyım ki bunlar ya hızı arttırsınlar ya da ayrı bir istasyon kursunlar? Şunları ortak denetleyen bir ana kurum yok hangisine ağlasak bilemiyorum.

Bir de sanırım Turkcell kullanıyorsunuz. Turkcell olduğu halde bu hızdaysa eğer yani allah kurtarsın ne diyeyim. Turkcell bile hız veremiyorsa genelde o bölgede umut olmuyor. Baz istasyonu hızını nasıl yükselttirebilirim? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireKzH -- 26 Temmuz 2023; 15:52:2 >
  • Vodafone kullanıyorum, Turkcell yoğun saatlerde bile 70-80 üzeri hız veriyor bölgemde. Bir çok kanalı denedim hiç birinden elle tutulur bir çözüm alamadım, evime gelip ölçüm bile yapıldı Vodafone tarafından. Evimde en üst kat ve önü açık ölçüme gelen arkadaşta 5 farklı istasyondan ölçüm yapmıştı ve ilk defa bu kadar çok istasyondan sinyal alabildiği bir şikayet olduğunu söylemişti.

Vodafone yanlış bilmiyorsam 4.5G ihalesinde en kötü fekansları alan firmaymış. Bunun etkisi var zaten. Biraz da ucuz etin yahnisi hesabı. Ucuz olmasa şu an kullanmazdım herhalde. Yaz harici evimde yine güzel hızlar veriyor. 200-250 Mbps gördüğüm oldu ama yazın az millet dolsa hemen cortlamaya başlıyor. Gerçi istasyondan mı Vodafone'dan mı emin değilim ama yükleme hızı ve gelen hız her iki operatörde de aynı olduğundan biraz da istasyon yüzünden az hız geliyor. Ama istisnasız KYK yurdumda belki de en kötü operatör olabilir. Vodafone'un ayılıp bayıldığı odada Türk Telekom sorunsuz 30 Mbps'e kadar hız verebiliyor. Bizzat test ettim kendim. Hatta bu sorun yüzünden kaç kez Vodafone üst birimiyle bu durumu 20 dakika civarı konuştuk ama netice sıfır diyeyim. Ancak saat gece 2'den sabah 9-10'a kadar kullanılabilir oluyor. Sırf bu yüzden öğrenci halimle Türk Telekom kullanıyorum. İnsan biraz Türk Telekom'dan feyz alır.

• FireKzH kullanıcısına yanıt
    Üç operatöründe baz istasyonları bana yakın mesafede, Turkcell 320 TT’de 260 hızı gördüm Vodafone da sabah 5-6 sularında 50 görüyor geri kalan saatlerde çok kötü. Evet frekansları kötü ancak yakın bir bölgede başka bir istasyonda 100 görebiliyorum benim bölgemde ayrı bir sorun var 1km ötede kuzenim oturuyor o taraflara gittiğimde direkt tek dişe düşüyor sokağa girdiğimde müzik bile duruyor o derece bir kaç şikayetimde yatırım gerekiyor demişlerdi zaten ancak yatırımda durmuş diyebiliriz. Benim görüşüm Vodafone 4G yi gözden çıkarmış yatırım yapacaksam 5G yi beklerim modunda ancak bu fiberle de nereye kadar bakalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.