Şimdi Ara

Sizce bir BAZ İSTASYONU ne kadar elektrik harcar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: REDMOD Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizce bir  BAZ İSTASYONU ne kadar elektrik harcar?

• Bize 163,712 ytl geldi.
    Ben daha çok tahmin etmiştim
  • Çok mu demek bu şimdi?

Baz istasyonu, tüm gün açık olan ve gerçekten büyük alana sinyal yayan, ordan gelen sinyalleri alan, sonra telekominikasyon şirketine gönderen, ve bunları %100 randıman ile yapması gereken bir araç diye biliyorum. Az bile bence.?
  • @Kubilay, buda benim fatura. Sizi geçtim

Sizce bir  BAZ İSTASYONU ne kadar elektrik harcar?

@Çağrı, bence çok. Ses sinyalleri aktarımı için bu kadar çok enerji bence biraz çok Ama durum ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seizure -- 2 Şubat 2008; 0:34:27 >
  • o kadar km2 kapsama alanı için ne kadar güçte yayın yapıyor o siz biliyor musunuz?

radyo vericilerini küçümsememek lazım. babam her asker konusu açıldığında anlatır, (uzun dalga sanırım dediği)yüksek güçteki askeri telsizin yanına tee o zamanlar floresan ampul yaklaştırdığında lambayı hafiften yaktığını.

edit: ayrıca o fatura çokta abartı değil aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccaparli -- 2 Şubat 2008; 0:41:07 >
  • Alınacak extradan 3-5 lira için hayatınızı mahvetmeye değmez. Kendinizi düşünmüyorsanız ufak çocukları düşünün. Yurtdışındayım ve bu baz istasyonlarının şehir içindeki kurulum şartları yüzünden firmalar daha pahalı yatırımlar yapmak zorunda kalıyorlar. AMa bizde firma normalde yapması gerken yatırımın 1000de 1ini apartman sahibine veriyor alıyor elindeki şekeri. Bilmeyenler spekülasyon yapar bu konuda ama bir gerçek varki komşularınızda en az sizin kadar bu zararın içinde.
  • yuh napıyosunuz o kadar ya.163 milyon?kaç kişi yaşıyosunuz?biz 5 kişiyiz..elektrikli şofben kullanıyoruz.+pc nerdeyse 7/24 açık.çamaşırı, ütüsü vs. 40milyonu geçmedi hiç..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

yuh napıyosunuz o kadar ya.163 milyon?kaç kişi yaşıyosunuz?biz 5 kişiyiz..elektrikli şofben kullanıyoruz.+pc nerdeyse 7/24 açık.çamaşırı, ütüsü vs. 40milyonu geçmedi hiç..

Hiçmi başlığa bakmadın Allahım ya.
  • bizim binaya kurmak istediler adam ın dediği yanlış hatırlamıyosam ya 5000 watt dedi yada 7000 watt demişti
    iki tonluk bir birim bilgisyar baz istasynou klima felan toplam demişti
  • bizim evin yanıdada var kim dikiyor bunları.diktiği yere para ödüyorlarmı.gün geçtikce teknoloji insanları öldürmeye başladı yaa
  • bizim binanın yanındada var bizimkinede dikmek istediler izin vermedik toplam yıllık binaya 8000 dolar verdiler izin vermememizin sebebi yandaki binada baz takıldı takılalı kanserden 3 kişinin ölmesi idi alakası varmı bilmiyoruz ama yinede yok dedik ama artık kamufle halde takılıyormuş gsm operatörlerinin çoğalamsı ile mantar gibi çoğalmış
  • o ne ki yaaa
    565ytl cik geldii biz napalım işyeri falan değül bildiin ew
  • hımm.bizim evin yanındaki evin sahibide öyle bi insanki aç öyle bi açki anlatamam cinsinden.geçenlerdede sübyancı bi kiracısı vardı evi taşladılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarikanarya567

quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

yuh napıyosunuz o kadar ya.163 milyon?kaç kişi yaşıyosunuz?biz 5 kişiyiz..elektrikli şofben kullanıyoruz.+pc nerdeyse 7/24 açık.çamaşırı, ütüsü vs. 40milyonu geçmedi hiç..

Hiçmi başlığa bakmadın Allahım ya.

en üstteki değil..Kubilay ve ikinci resme göre yorum yaptım..onlarada mı baz istasyonu sebebiyle geliyo?
  • tarattım faturayııı
    menderes AŞ bizden kazanıyoo
    apartmanın toplam faturası bile bu kdar değüll

tık

yok yükleyemiyorum resm yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agili -- 2 Şubat 2008; 1:38:47 >
  • bizim binada vodafone t.cell avea hepsi var.binalar için iyi gelir kaynağı.bunların yaydığı radyasyon evinizde oturma odanızdaki tvlerin 24te 1 i kadardır.yanlış hatırlamıyorsam İTÜ nün raporuydu.benim akrabam avea nın baz istasyonlarının arıza bakım vs. işlerine bakıyor (antalya-kaş ilçesindeki baz istasyonları).ufak jeneratörlerle çalışabiliyor bu cihazlar.kabinlerde split klimalar oluyor.bunlar 24 saat çalışmak zorunda.elektrik tüketiminin büyük bir kısmını bu oluşturuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canozpinar

bizim binada vodafone t.cell avea hepsi var.binalar için iyi gelir kaynağı.bunların yaydığı radyasyon evinizde oturma odanızdaki tvlerin 24te 1 i kadardır.yanlış hatırlamıyorsam İTÜ nün raporuydu.benim akrabam avea nın baz istasyonlarının arıza bakım vs. işlerine bakıyor (antalya-kaş ilçesindeki baz istasyonları).ufak jeneratörlerle çalışabiliyor bu cihazlar.kabinlerde split klimalar oluyor.bunlar 24 saat çalışmak zorunda.elektrik tüketiminin büyük bir kısmını bu oluşturuyor.

Zaten kansere neden olan yaydıkları radyasyon değil ve kimse radyasyohnu konu bile etmiyor. Mahalledeki Mehmet amca radyasyon diye adlandırdı diye radyasyonun üstüne gitmemek lazım. Ayrıca cihazların düşük güç tüketimi ile verdikleri zarar bir kıstas değildir. . Konuyu daha iyi öğrenmeniz lazım.

• Bizim aylık 220 ytl 250 ytl arası geliyor normal yani o fatura.
  • Avea baz istasyonu için ne ödüyor size
  • quote:

Orjinalden alıntı: 4n1L

Avea baz istasyonu için ne ödüyor size

Ev bizim değil. Biz 3 arkadaş öğrenciyiz başka ev bulamadık mecburen kalıyoruz.
    Zaten eve korkarak taşındık şimdi birde olumsuz yorumlar gelince iyice tırsmaya başladım..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.