Şimdi Ara

telefon vb. cihazları şarj etmek ne kadar elektrik harcar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
42.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar telefon vb. cihazları şarj etmek ne kadar elektrik harcar ? kıyaslama yapabilecek olan var mı. mesela kafadan atıyorum 2 saatlik telefon şarj etmek 5 saat 60 w lık ampulün açık kalması kadar harcar gibisinden.
    teşekkürler

• şarj cihazı üzerinde kaç watt yazıyorsa o kadar harcar.mesela benim adaptörün üzerinde 65 watt yazıyor demekki saatte 65 watt yakıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: yedikeresekiz

arkadaşlar telefon vb. cihazları şarj etmek ne kadar elektrik harcar ? kıyaslama yapabilecek olan var mı. mesela kafadan atıyorum 2 saatlik telefon şarj etmek 5 saat 60 w lık ampulün açık kalması kadar harcar gibisinden.
    teşekkürler

• Elimde orjinal bir Nokia şarj cihazı var üzerinde 230 V 21 mA yazıyor
    W= V x I
    W = 230V X 0,021A
    W = 4.83Watt
    Yani bu adaptör anlık olarak harcadığı güç 4.83 Watt mış. Şöylede diyebiliriz. Bu adaptör 1 saat fişte kalsa 4.83 Watt/saat elektrik harcar.
    Elektriğin birim saati KiloWatt cinsinden satıldığı için bu adaptörün 1 KiloWatt harcaması için;
    1 saatte 4.83 Watt
    X saatte 1000 Watt
    1000/4.83 = 207 saat geçmesi gerekir.

Kısacası 1 KiloWatt saat elektirk yaklaşık 150.000 TL = 15 Kuruş olduğuna göre adaptörün bu kadarlık elektrik harcayabilmesi için 207 saat (8.5 gün) fişte takılı ve telefon şarj ediyor olması gerek.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laciwert -- 20 Ocak 2008; 14:37:52 >
  • benim merak ettiğim bir soruydu
    teşekkürler
  • arkadaşlar 2 haftaya kadar yetiştirmem gereken bir ödev var ve akıllı telefonların şarj olurken ne kadar enerji harcadığını bulmalı ve tel full şarj olunca şarjı kesen şarj aleti gibi bir projem var lütfen yardımcı olur musunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.