Şimdi Ara

Bir baz istasyonu en fazla kaç telefona hizmet verir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Arkadaşla konuşurken konu konuyu açtı ve bu soru aklıma takıldı. Bir baz istasyonu en fazla yada ortalama kaç telefona hizmet verebilir? Bunu nereden bulabilirim? Teşekkürler.

• Avea müşteri hizmetlerine mail at bence
  • Gerçek cevabı, düşüncesi olan varsa PM'sini bekliyorum.
  • Bildigim kadariyla bunu bi standarti yok. Istasyonlara yogunluga gore kapasite arttirmak icin kartlar takiolar. Minimum 48 diye duymustum. Ama yogun yerlerde bu rakam kapasite artirimi ile daha da yukariya çıkıyodur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baz istasyonundaki taşıyıcı sayısı ile ilgili bir şey. Bir taşıyıcıda herhalde sekiz görüşme yapılabiliyor. Artık 7, 8 kaç taşıyıcı varsa ona bağlı. Bir de iki taşıyıcı da 3G için oluyor sanırım. Artık ses için 5 taşıyıcı data için iki mi kaç bilmiyorum onu. Baz istasyonuna göre değişen şeyler hani, kapasite yüksekse daha fazla taşıyıcı olur mesela.
    Operatörlerin yanıt vermesi gereken bir şey.
    Hız olarak da iki taşıyıcı 42Mbit'e kadar kapasite sunar. Operatörün elindeki 5 - 10 MHz frekansa göre onun da bir kullanıcı sınırı var da, şebekeyi aktif kullananlar çok olduğu için sıkıntı olmuyor pek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 28 Şubat 2015; 13:37:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kapsamlı bir sorun. Ancak profesyonel bir çalışan cevap verebilir diye düşünüyorum.

• Aynen cok kapsamli bir soru bu,cunku 2g kullanicisi ayri faydalaniyor 3g ayri sekilde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Normal sesli konuşma sanirim 20kHz
    2 g turkcell 900mhz bandında 30mhzlik banda sahip olsa. Bir bas istasyonuna 3 anten koysa anten başı 10mhz (her antene 30 verirse sinyal cakisir) 10.000/20=500 sesli görüşme. Internetkullanimi yok saysayılmıştır. Sadece 2g için yaklaşık değerler

• Yani 1 bas istasyonu 3 anten ile 1500 kişi sesli görüşme yapar. Internet icin Sadece 2g (edge) tek başına 1 telefon nete girdiğinde 10 sesli görüşmeyi devre dışı bırakır

• ultrakanarya_94 kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde GSM900/1800 frekansları standart olarak benimsenmiştir Şehirleşmenin yoğun olduğu bölgelerde GSM1800 frekansı kullanılırken, kırsal kesimlerde genelde GSM900 frekansı kullanılmaktadır. GSM900 aynı anda 7x124=868 kişiye hizmet verebilirken,
    GSM1800 frekansında bu sayı
    7x124x2=1736’dır.
    Ayrıntılar:www.mustafaerdinc.net/pusula/deprem-ve-dogal-afetlerde-turkiyenin-gsm-alt-yapisi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3g gelmeden önce şebeke meşgulü gören çok olmuştur. O günlerde internete girmeye çalışınca edge meşgul de derdi :)

• Hepinize çok teşekkür ederim. Bu yazdıklarınız beni bilgilendirdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.