Zyxel VMG3625-T50B Mobil Hız Sorunu
Merhaba
TurkNET üzerinden Zyxel VMG3625-T50B modem satın aldım. Bir aydır mobil cihazlarda kablosuz hız problemi yaşıyorum. Twitter’a girdiğimde fotoğraflar ve videolar; Youtube’a girdiğimde ise ana sayfa çok geç yükleniyor. Instagram’da bu sorun yok fakat diğer internet gerektiren uygulamalarda da aynı sorun var maçkolik uygulaması gibi.
İnternet hızımı test ettiğimde 2.4g bağlantıda 40-50mb download,7mb upload hız alıyorum. Sorunu TurkNET online işlemlere yazdım hat değerlerimin normal olduğunu; sorunun modemden kaynaklanabileceğini söyleyip beni Zyxel’e yönlendirdiler. Zyxel teknik personeli ile uzaktan onların yönlendirmesiyle modem ayarlarını yaptık. Sorunun “noise margin downstream” değerimin düşük (8 dB) olduğundan dolayı ortaya çıktığını söyleyip TurkNET’e yönlendirdiler. TurkNET ile görüştüğümde bu değerin normal olduğunu söylediler ve bir çözüm sunamadılar.
Daha önceki ISS ile böyle bir sorun yaşamamıştım. Amcam da aynı modemi satın aldı şu anda kullanıyor kendisi TürkTelekom müşterisi ve yan yana oturuyoruz. İki ev de müstakil ve aynı direkten ayrı kablolarla bağlantı sağlıyoruz. Onda bu problem yok ben tam anlayamadım. Sadece mobil cihazlarda bu sorun var yani evdeki tüm telefonlarda durum aynı dizüstü bilgisayarımda bu sorunu yaşamıyorum. Böyle bir problem yaşamış ve çözüme ulaşmış birisi var mı? Canımdan bezdirdi beni bu iş. Sürekli mobil veriye geçip fotoğraf ve videoları açmak sinirlerimi bozuyor artık.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 694 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: TurkNet