Şimdi Ara

Zyxel VMG3625-T50B Mobil Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TurkNET üzerinden Zyxel VMG3625-T50B modem satın aldım. Bir aydır mobil cihazlarda kablosuz hız problemi yaşıyorum. Twitter’a girdiğimde fotoğraflar ve videolar; Youtube’a girdiğimde ise ana sayfa çok geç yükleniyor. Instagram’da bu sorun yok fakat diğer internet gerektiren uygulamalarda da aynı sorun var maçkolik uygulaması gibi.

İnternet hızımı test ettiğimde 2.4g bağlantıda 40-50mb download,7mb upload hız alıyorum. Sorunu TurkNET online işlemlere yazdım hat değerlerimin normal olduğunu; sorunun modemden kaynaklanabileceğini söyleyip beni Zyxel’e yönlendirdiler. Zyxel teknik personeli ile uzaktan onların yönlendirmesiyle modem ayarlarını yaptık. Sorunun “noise margin downstream” değerimin düşük (8 dB) olduğundan dolayı ortaya çıktığını söyleyip TurkNET’e yönlendirdiler. TurkNET ile görüştüğümde bu değerin normal olduğunu söylediler ve bir çözüm sunamadılar.

Daha önceki ISS ile böyle bir sorun yaşamamıştım. Amcam da aynı modemi satın aldı şu anda kullanıyor kendisi TürkTelekom müşterisi ve yan yana oturuyoruz. İki ev de müstakil ve aynı direkten ayrı kablolarla bağlantı sağlıyoruz. Onda bu problem yok ben tam anlayamadım. Sadece mobil cihazlarda bu sorun var yani evdeki tüm telefonlarda durum aynı dizüstü bilgisayarımda bu sorunu yaşamıyorum. Böyle bir problem yaşamış ve çözüme ulaşmış birisi var mı? Canımdan bezdirdi beni bu iş. Sürekli mobil veriye geçip fotoğraf ve videoları açmak sinirlerimi bozuyor artık.

Zyxel VMG3625-T50B Mobil Hız Sorunu

• arcooty A kullanıcısına yanıt

Anlık bir düzelme oldu teşekkür ederim. Fakat bazı uygulamalarda sorun devam ediyor. Umarım kalıcı bir çözüm bulunur yoksa modemi değiştireceğim.

• akyuzgokhan A kullanıcısına yanıt

Maalesef yine eskiye döndük. Sorun çözülmüyor.

wifi 2.4ghzde 11 5ghzde 44 kanalına ayarlayın modem icinde internet ayarlarınfa Mtu degeri diye bir deger var onu 1450 yapın bir deneyin turknet kullanmıyorum ama ben de olay storea giris problemin vardi mtu ayarıyla cozmustum ben.. internete zyxel mtu degistirmek diye aratı yerini bulun degeri 1450 yapın kaydet ya da uygula deyin altta.. oyle bir deneyin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bu problem modemden kaynaklanmıyor diye tahmin ediyorum. Twitter'da Superonline ile tam olarak aynı problemi yaşıyordum. Yazılar sayfayı aşağıya kaydırdıkça hızlıca yükleniyor ama fotoğraflar ve videolar geç yükleniyordu ve bunun internet hızımla bir ilgisi yok çünkü FTTH altyapıda 100/10 internet kullanıyorum. Ya medyalar yüklenene kadar beklersem ya da uygulamadan çıkıp girersem bu problem kısa süreli ve geçici olarak çözülüyordu bir süre sonra devam ediyordu. Ek olarak Instagram bildirimleri 5-15 dakika arası gecikmeli geliyordu. Bu problemin ana sebebi olarak CGNAT kullanılması olduğunu tahmin ediyorum bu sebeple ilk olarak statik IP alındığında bu problem muhtemelen ortadan kalkacaktır.(Superonline'da bu kesin çözüm Türknet için tam emin değilim)

Bu problem bende Android kullandığım zaman aşırı fazla oluyordu sonrasında iOS'a geçtim, 1.1.1.1 DNS kullanmaya başladım ilk başlarda biraz devam eder gibi oldu ama sonrasında bıçak gibi kesildi. Bu arada Instagram bildirim problemi iOS'a geçer geçmez düzeldi ama statik IP alsaydım da çözülecekti ben aylık ek ödeme yapmadan çözmüş oldum.

• furkanorta00 kullanıcısına yanıt

Konusu vardı burda superonline twitter problemini mtu degistirerek çözenler vardı.. zaten mtu modem problemi degil.sanirim.. ben forumda gordugumu ve kendi problemimi bu şekilde çözdüğum icin aciklama yaptim ayrica dsmart nette de bu tarz problemi mtu degistirerek cozenler var.. kesin diyebilir miyim çözmede diyemem.. ama denemekte fayda var.. mtu 1450 benim icin cozum olmuştu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antrakinon A kullanıcısına yanıt
    Ayrıca belirtmeyi unutmuşum, şu anda bu problem hiçbir mantıklı çözüm yapmadığım halde kayboldu. Yani genel Ping sorunu haricinde sıfır problem ile internet kullanıyorum. Umarım günün birinde tekrar çıkmaz çünkü nasıl çözüldüğünü ben de bilmiyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TurkNET forumunda birisi ipv6 özelliğini modem arayüzünden kapat demişti. O özelliği devredışı bırakınca sorun çözüldü. ipv6 nedir ne değildir pek anlamam ama onu hayatımdan çıkardım şimdilik. Artık sorun yok. Yani şimdilik...

Merhaba, sorunun çözümlendiğine sevindim. Tekrar sorun yaşamanız durumunda PM üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz. İyi günler dilerim.
  • Merhaba,

Özellikle Zyxel tarafından "güncelleme yapın" denildikten sonra bende de bu problem oluştu. Sadece android cihazlarda (farklı telefonlar ve android projeksiyonda denedim). Mesela telefona VPN kurunca problem düzeliyor. Modem arayüzünden dns değiştirince de düzeliyor ama bu anlık bir çözüm oluyor. Ben de henüz bir çaresini bulamadım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.