|
Playstation 5 SSD Kapasite Artırmak
Öncelikle belirtmek istediğim PS5 kutusundan çıktığı anda SSD artırma yapılamayacak. Bu daha sonra güncelleme ile sunulacak.
Arayüz aynı olsa dahi bazı ssdlerin PS5 ssd kontrol ünitesi ile uyumlu olmayacağı, bazıları ise kalınlık nedeni ile yuvaya giremeyeceği söyleniyor. Resmi uyumluluk listeleri yıl sonuna kadar açıklanacakmış.
Şu anki tüm içerik bilgi verme amaçlıdır. Resmi uyumluluk listeleri açıklanmadan ssd almayanız.
Ülkedeki döviz yükselişini de göz önüne alıp eğer maddi durumda el veriyorsa uyumluluk listesi açıklandığında harekete geçmekte fayda var. Bu ürünleri Amazon yurt dışı üzerinden almak mantıklı olabilir.
Şuan için bilinen desteklenen M2 sata PciEx 4.0 ara yüzüne destek veriliyor.
Sony tarafından yayınlanan parçalama videosundan elde ettiğim üstteki görsele göre 2230, 224, 2260, 2280 ve 22110 (yani bütün boyutlar) destekleniyor.
Fikir vermesi açısından bu görseli inceleyebilirsiniz. (Boyutların gösterildiği bu resimdeki ssd ler ps5 uyumlu değildir. )
Ancak kapasite artırımı yapıyor isek minimum 500 GB kapasiteli bir ssd almak faydalı olacaktır. Bu da bizi 2260, 2280 ve 22110 boyutlarına götürüyor.
Bu işin birde hız tarafı var tabi ki. Bildiğiniz üzere PS5 üzerinde dahili 5.5 GB hızında bir ssd mevcut. Performans istiyorsak alacağımız ssd bu hızların üzerinde olmalıdır. Bu benim şahsi görüşüm.
Şuan benim bildiğim en hızlı ssd XPG GAMMIX S70 PCIe Gen4x4 M.2 2280 Ocak ayı gibi piyasada olacak. 7,4 GB okuma / 6,4 Gb yazma hızına sahip. Ancak üzerindeki soğutucu ile PS5 e sığmaz gibi emin değilim. Belki PS5 için ayrı bir sürüm üretilir. Ürün linki :https://webapi2.adata.com/redirect/index/tr/feature/685/
Kalınlık olarak uyabilecek ve hız olarak yeterli olacağını düşündüğüm bir diğer ürün ise; Samsung 980 PRO NVMe M.2 SSD
Üründe 6,9 GB okuma / 5,0 GB yazma hızı var. Ürün linki : https://www.samsung.com/tr/memory-storage/nvme-ssd/980-pro-pcle-4-0-nvme-m-2-ssd-1tb-mz-v8p1t0bw//
Piyasada şuan Adata XPG S50G 1TB 5000MB-4400 MB/s M.2 PCIe 4.0 SSD ürünü bulunabiliyor. Hepsiburada fiyatı 2650 TL / Amazon.de fiyatı 201€
Harici usb disk kullanımı ile ilgili olarak, PS4 oyunlarınızı (Geriye dönük uyumluluk) bu diskten oynayabilirsiniz. Ayrıca oynamadığınız ancak daha sonra oynarım diye silmek istemediğiniz PS5 oyunlarınızı da bu diske taşıyabilirsiniz. Ancak oynamak istediğinizde geri taşımak zorundasınız.
PS4 Slim Güncelleme İçin Yardım Lazım.
Arkadaşıma ait bir adet PS4 Slim var. Yazılım sürümü 7.55 uzun zamandır açılmamış. Oyun açmak istediğimizde güncelleyin dedi klasik.
8.0 yazılımını indirdi kendi içinde ancak dosya bozuk dedi ve kuramadı.
Dosyayı sildirip tekrar denedik. Dosyayı yeniden indirdi ve yine olmadı.
Cihazı fabrika ayarlarına döndürdük. Oturum falan açmadan kullanıcı oluşturduk. Tabiki olmadı.
USB yöntemine geçtim. 2 farklı usb ile denedim. Ya dosya bulunamıyor yada 7.55 ve üzeri lazım diyor.
HDD sıkıntı olabilir diye söktüm pc ye bağladım. Bütün partition ları sildim. HDD testi yaptım sorun yok. Sıfır disk gibi yine taktım.
8.0 update dosayı (450 MB), 8.0 install dosyası (1GB), 7.55 Update dosyası hepsini indirip denedim.
Ya dosya bozuk ya da güncelleme dosayı bulunamadı diyor. Bazen siyah ekrana geçip orada kalıyor.
Dosyayı x:\PS4\UPDATE\PS4UPDATE.PUP şeklinde atıyorum
HDD değiştirdim 500 gb başka bir disk taktım sonuçlar aynı.
Fikri olan var mı?
Playstation 5 Türkiye Sipariş Verenler
|
Bulgaristan' dan Playstation 5 Getirmek
Arkadaşlar Merhaba,
Bulgaristan Playstation 5 getirmeyi planlıyorum. Her ay bir ya iki hafta sonu gidip dönüyorum. Bazen aracımla bazen de otobüs ile.
Amacım genel bir ticaretten öte kendi ürünümü bedaya getirmek ve pandemi dolayısı ile aracamı kullanma isteğim.
Digital edition 800 Bulgar levası yani bu günkü kurla 3700 tl gibi. Türkiye fiyatı tahminen 7200 olacak diye okudum. Bu ürünü 4750 Tl gibi getirsem alıcı bulabilir miyim. Önerilerinizi bekliyorum.
Uluslar arası garanti var mı şuan bilmiyorum. Ancak önemli bir sorun olduğun da giderken götürür sonraki gidişimde geri getirim. Tabi kısa bir süreç olmaz.
2 adet Fenerbahce-Galatasaray migros bileti
|
Meslek: Bilgiişlem Yöneticisi
psn : mbrroot |
Son Giriş: 7 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 492
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 61.653 (Bu ay: 612)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 361 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun