İkinci el piyasasında diyelim iki tane araba var ve bu arabalar 200 bin tl olsun. İlk araba 2004-2006 model bir BMW olsun. Diğer araba 2014 model standart marka bir arabası olsun.(renault, opel, hundai vs ne derseniz artık.) Bu kişilere kalsa aynı paraya 2004-2006 model BMW alma elinde kalır sanayiden çıkamazsın diyor. Türkiye'de yaşıyoruz aynı paraya aldığımız renault, opel, hundai vs markalar ne kadar temiz olabilir? Ben bu mantığı yıllardır anlamıyorum. O paraya aldığımız bmw ne kadar sorun çıkaracaksa diğer marka araçlarda aynı sorunu çıkaracak. Sırf 10 yaş daha büyük diye sıfır araba muamelesi yapmayın arabalara. En azından sorununa katlanır bmw yada mercedese biniyorum dersiniz. Bence aynı paraya denk arabalar arasında eski ama lüks araba almak daha mantıklı teneke almaktan. Belki 5 yılda cebinizden çıkacak total para 2 yılda çıkar ama sonrasında aslanlar gibi binersiniz aracınıza. Teneke araçlarınıza ise 2 yılda değil 5 yılda aynı masrafı yapıyorsunuz ne değişiyor? Sonuç olarak eski araba alıyorsanız bmw olsada opel olsada sanayiden çıkma gibi bir durum yok.
Örnek vereyim. Bmw e36 100 bin tl. (1994 model) birde aynı paraya 2004 model hundai accent var. Şimdi ikiside eski arabalar dolayısıyla sorunları olacaktır. Bmw alsanızda masraf olacak diğer aracı alsanızda masraf olacak. Bu durumda bmw almak daha mantıklı değil mi? Sonuçta artık 2022 yılında yaşıyoruz artık 3d yazıcı ile bile araba malzemeleri basıp uyduruyorlar. Eskidendi o bmw , mercedes yada diğer premium marka araçların yedek parçası pahalı ustası az lafı. Günümüzde artık ne yedek parça , ne usta ne başka bir problem var. Ama hala kafalar aynı. Tabi boya takıntısı olan adamlara bunu anlatamam benim gibi aracın 50 yeri değişse bile orjinal olmasa bile önemsemeyen insanlar benim dediklerime hak verir. Yoksa araba çizildi diye arabasını çöpe atacak tiplere laf anlatacağımı sanmıyorum. Elinizde bir para varsa bunu tenekelere vermek yerine az daha yaşlı ama lüks arabalara verin cidden pişman olmayacaksınız. Bana zamanında aynı lafları söylediler yok 200 bin tlye BMW alınır mı falan diye . Aldım ilk 3-5 ay sıkıntısını çektim şimdi aslanlar gibi biniyorum arabama. O parama teneke alsam yine masraf yapacaktım. En azından BMW'ye biniyorum değer dedim.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.268 (Bu ay: 38)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil Genel