Adaptör Seçimi için Yardım
Arkadaşlar, li-on bataryası değişebilen bir şarjlı süpürgem var ama bilemedim. Nasıl bir adaptör almalıyım?
Süpürge üzerindeki etiket:
Power Nom: 120W
Voltage: 22.2V
yazıyor.
Li-on batarya üzerindeki etiket:
22.2V
48.84Wh Secondary(rechargable) Lithium-ion
yazıyor.
Nasıl bir adaptör almalıyım. Üzerinde hangi değerler yazmalı?
Teşekkürler.
Arkadaşlar, benim eski bir MacBook Pro'm var. 2013 late. Ama günlük olarak idare ediyorum. 16 GB RAM kurtarıyor beni. Ama performanslı işlerim ve biraz oyun merakım sebebiyle bilgisayar topladım. Ryzen 5600, 64 GB 3600 RAM, RTX 3070 gibi iyi denebilecek bir cihaz yaptım. Fakat monitör olarak LED TV'ye bağladım ve FIFA24 falan oynamayı planlıyorum. Her neyse sorum bu değil, hemen soruma geleyim. Oyun harici zamanlarda da koca TV'de küçük yazılarla boğuşmak yerine, MacBook'u RDP ile bilgisayara bağladım. Sanırım teknik bir hata yapıyorum çünkü 1000MBPS internetim var hem de aynı evdeyim bağlantı local. PC gayet iyi, Macbook'a düşen sadece güzel görüntüyü retina ekranıyla göstermek ki bu da zor olmaması lazım diye düşünüyorum. Performans gayet yerinde olmasına rağmen görüntüler çizgi film gibi. Ya da diğer bir tabirle, eskiden format sonrası ekran kartı grafiklerini kurana kadarki görüntüyü hatırlarsınız. Bu şekilde bir görüntü alıyorum. Bunun normal olmadığına eminim çünkü aynı sistemi iş yerinde bambaşka 2 farklı bilgisayarla uyguluyoruz (bilgisayarların arası 35km) fakat gayet şahane cam gibi görüntü var. Sanki hiç başka bilgisayara bağlanmamışım da kendi bilgisayarımı kullanıyormuşum gibi. Fakat görüntü kalitesini, bir oda içinde 2 bilgisayarın bağlantısından alamıyorum. Sebebini bilen ya da öngören kimse var mı?
Arkadaşlar, benim eski bir MacBook Pro'm var. 2013 late. Ama günlük olarak idare ediyorum. 16 GB RAM kurtarıyor beni. Ama performanslı işlerim ve biraz oyun merakım sebebiyle bilgisayar topladım. Ryzen 5600, 64 GB 3600 RAM, RTX 3070 gibi iyi denebilecek bir cihaz yaptım. Fakat monitör olarak LED TV'ye bağladım ve FIFA24 falan oynamayı planlıyorum. Her neyse sorum bu değil, hemen soruma geleyim. Oyun harici zamanlarda da koca TV'de küçük yazılarla boğuşmak yerine, MacBook'u RDP ile bilgisayara bağladım. Sanırım teknik bir hata yapıyorum çünkü 1000MBPS internetim var hem de aynı evdeyim bağlantı local. PC gayet iyi, Macbook'a düşen sadece güzel görüntüyü retina ekranıyla göstermek ki bu da zor olmaması lazım diye düşünüyorum. Performans gayet yerinde olmasına rağmen görüntüler çizgi film gibi. Ya da diğer bir tabirle, eskiden format sonrası ekran kartı grafiklerini kurana kadarki görüntüyü hatırlarsınız. Bu şekilde bir görüntü alıyorum. Bunun normal olmadığına eminim çünkü aynı sistemi iş yerinde bambaşka 2 farklı bilgisayarla uyguluyoruz (bilgisayarların arası 35km) fakat gayet şahane cam gibi görüntü var. Sanki hiç başka bilgisayara bağlanmamışım da kendi bilgisayarımı kullanıyormuşum gibi. Fakat görüntü kalitesini, bir oda içinde 2 bilgisayarın bağlantısından alamıyorum. Sebebini bilen ya da öngören kimse var mı?
windows server 2022 mi kullanmalıyım?
arkadaşlar benim eski bir macbook pro'm var. grafik anlamında hiç bir işime kullanamıyorum ama diğer işlerimi görüyor. yenisini almaya gerek duymamakla beraber bütçe de ayıramıyorum. bütçem olup alsam da yine grafik işlerimi halledemeyeceğim. daha sonra aklıma iş yerinde kullandıkları çözüm geldi. canavar gibi bir bilgisayar kuruldu ve herkes ona windows server 2022 üzerinden bağlanıp kullanıyor. ben de bu fikir ile daha hesaplı güzel bir desktop topluyorum şimdi. hem hesaplı hem performanslı olsun, ben de gerektiğinde macbookum ile bağlanıp kullanabileyim istiyorum. benim sorum windows server 2022 mi almalıyım, çok da pahalı görünüyor neden bilmiyorum. yanlış bir sürümüne mi bakıyorum? ana bilgisayar üzerinde tüm render gibi oyun oynamak gibi grafik işlemlerimi windows server 2022 sayesinde macbooktan da yapabilir miyim. yoksa windows serverdan daha akıllıca bir çözüm mevcut mu? bunları sormak istedim. yardımcı olursanız çok sevinirim.
desktop: ryzen 5 5600 (6/12), 64gb 3600mhz ram, ekran kartı 3060 ti yada 2080s olacak. evde internet 1000mbps fiber ve kablo ile bağlayacağım desktopa.
Akıllı ev sistemi tercih yardımı
Arkadaşlar herkese selamlar.
Benim bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. İhtiyaca yönelik bir kaç akıllı aparatı kullanmak istiyorum. 2 tane ev tipi kameram ve meross ss315 wifi pluglarım var. kameraları kendi aplikasyonları ile kullanıyordum. Plugları satın alırken iphone ile çalıştığını okuyunca satın aldım. Ama kazın ayağı öyle değilmiş. İphone hub gerektiğini söylüyor, homepod satın al diyor. Benim için pahalı bir ürün. Ben akıllı ev sistemlerinde daha işin başındayım. Çok bilgi sahibi değilim. Tek istediğim plugları evde değilken kapatabileyim. Eşim veya ben, ikimizinde evden uzaklaşması durumunda bazı plugların otomatik kapanması senaryosunu oluşturabilelim (çay makinesi,tost makinesi v.s) kameralar biz evdeyken bile sürekli hareket algılıyor. Sadece ikimiz birden evde değilsek hareket sensöründen bildirimler gelsin istiyoruz. şu an günde 100 bildirim almaktan sıkıldık. Öyle abartılı bir sistem düşünmüyorum yani akıllı perdeler, neon ambiyans ledler falan olmayacak. Sadece kameralar ve elektrik plugları.
Bu durumlar için Hub şart mıdır? Şart ise iphone için homepod şart mıdır? alexa veya başka bir hesaplı çözüm kullanabilir miyiz? bana genel hatlarıyla hesaplı bir tavsiye verirseniz, bahtiyar olacağım.
Şimdiden vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın.
YARDIM LÜTFEN. M1+16GB vs 8750H+32GB
merhabalar bir sorum olacak. aslında bilgisayar uzmanıyım bilmem gerek cevabı fakat hiç macbook almadım daha önce. ikinci el macbook alacağım iki model arasında kalıyorum.
1'inci model : m1 işlemcili 16gb ram 512gb ssd
2'nci model: 8750h işlemcili 32gb ram 256gb ssd
sorum şu: evet m1 işlemcinin farkındayım fakat yakın zamanda 16gb bile yetmiyor olacak. sırf 32gb ram almak için m1 işlemciden vazgeçip 8750h işlemciye düşmeli miyim? bu arada windows da kurup, alışana kadar windows ile işlerimi ilerletmem lazım. yani 32gb olan modeli alırsam yeterli yerim kalıp kalmayacağından da şüpheliyim. bir yandan da parçalar değişmediği için 16gb ram almaktan da korkuyorum. çok arada kaldım. ne önerirsiniz?
2. sorum: apple işlemcili cihazlarda sanal ram diye bir olgu varmış, ve sadece mevcut ram ile yetinmeyip, ssd üzerinde ek ram yaratıyormuş. bunun aslı astarı nedir? işe yarayan bir performans farkı yaratıyor mu? bu belki benim 16 gb korkumu bertaraf edebilir.
m1+16gb vs i9 8950hk+32gb
arkadaşlar 2.el macbook düşünüyorum. hangisinden performans alırım?
(macbook air) : 8 çekirdek m1 + 16 gb 2400 mhz ram
(macbook pro): 6 çekirdek i9 8950hk + 32 gb 2400 mhz ram
web tasarımı yapıyorum. genel olarak single core kullanımındayım. ara sıra premiere pro ile render işlerim oluyor.
fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
iki farklı GTX970 karttan hangisini seçmeliyim ?
arkadaşlar selamlar. bir konu hakkında bilginize ihtiyacım var.
ben polonya'da yaşamaktayım. eşimin ekran kartını değiştirmek istedim. burada açık artırma ile satış yapılan bir siteden iki adet gtx 970 kartını kazandım. şimdi birini satın almam gerekiyor.
asus geforce 970gtx 1700 TL civarı alıyorum. fakat bu ekran kartı mini ITX kasa için aslında.
MSI geforce 970gtx kartı da 2375 liraya alabiliyorum. bir tık daha pahalı. fakat mini ITX kasa tipi değil.
bizim bilgisayarda normal boyut. Mini ITX falan değil.
acaba daha hesaplı olan asus (mini ITX kasa) alsam, performans diğerine göre daha mı az olur? hangisini tercih etmeliyim sizce?
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 57
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.725 (Bu ay: 44)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware