Merhaba. 4 yıllık örgün bir lisans düzeyinde okula kayıtlıyım "şu an pasif durumda" ve Anadolu Üniversitesi'nin ikinci üniversite olarak bir 2 yıllık bölümüne kayıtlıyım.
Anadolu Üniversitesi'nin 2 yıllık ikinci üniversite kapsamında bir bölüm sececektim, bunun yanı sıra 2 üniversite bitireyim şansım artsın atanma konusunda diyerekten "uzaktan" bir üniversite tercih etmek istedim. Fakat AÖF ikinci üniversite de sorun çıkar diyen birisi sayesinde içime şüphe düştü ve Anadolu Üniversitesi'ni aradım durumu izah ettim.
Kendisi halihazırda bulunan Anadolu Üniversitesi ikinci üniversitedeki kaydımı sildirirsem hem uzaktan başka bir okula hem de Anadolu üniversitesine kayıt olabileceğimi söyledi fakat kendi sitesindeki açıklamada böyle demiyor.
Sorum çok karışık gibi duruyor farkındayım fakat son bir günüm. Kaldi ve bunu öğrenmem gerekiyor.
Ben hem uzaktan başka bir ön lisans programına, hem de Anadolu Üniversitesi'nin "2. üniversite kapsamında bir ön lisansına kayıt olabiliyor muyum?"
-4 yıllık pasif örgün bir eğitimim devam ediyor.
-2 yıllık Anadolu üniversitesindeki 2-3 sene önceki ikinci üniversite olan bölümüm duruyor "sildirmem gerek"
Ve istediğim birisi uzaktan ön lisans diğeri Anadolu Üniversitesi'nin ikinci üniversite ön lisans programına kaydolmak.
Bu mümkün mü?
Eğer değilse ve şu anki yapacağım uzaktan ön lisans tercihi ile Anadolu üniversitesine kayıt yaptiramayacaksam şu an kayıt yaptirmayacagim çünkü Anadolu üniversitesindeki ikinci üniversite 2 yıllık ön lisans programları tutturabildiklerimden çok daha iyi
Yavru kargaların durumu ne olur?
Merhabalar. 1 Ay önce evimin önünde yuvadan düşmüş 2 karga yavrusu bulduk, binbir uğraş, çatıya koyma yuvaya koyma derken defalarca düştüler anne ve babası yavrularına yaklaşınca bize düşman kesiliyordu ama bir türlü de yavrular bir yerde duramıyordu. Öyle böyle derken sonunda evimize alıp besledik.
Gayet evcil oldular, sağlıklı ve mutluydular.
Bugün uçurmaya karar verdik ve balkonda 2 saat bekledik, etrafı izlediler yemek yiyip su içtiler derken sonunda birisi uçtu, diğeri de arkasından gitti ama yetişemedi. İlk giden çok iyi uçuyordu ama bu daha o kadar uçamıyordu. Evimin ilerisindeki apartmanların arasına düştü ''Balkon demirlerine tutunmaya çalıştı bir süre sonra düştü''
10-15 dakika bekledim göremiyordum, ardından evime doğru hızlıca uçup evimin çatısından yukarıya uçtu gitti göremedim.
Uçması diğeri kadar iyi değil ama yavru da değil artık. Evim 3 katlı bu arada, çatısına doğru uçtu gitti.
Tam iyi uçamasa da kısa mesafelerde tutunma yeteneğini geliştirirse 1-2 güne tamamen toparlayacağını düşünüyorum ama içime bir kurt düştü.
Bunlar dışarıda yemek bulabilir mi? Hemen susuyorlardı su bulabilirler mi ölürler mi vs...
4 saattir bu kargaları düşünüyorum, tabi üzüldüm de.
bu evi bulurlar belki diyerek 2 saat durdukları balkona su leğenlerini ''duş alıyorlardı'' sularını yemeklerini hepsini koydum.
Bu kargalar yaşar mı? Hele ki o çok iyi uçamayan? Yemek, su bulabilirler mi ve birbirlerini bulurlar mı tekrardan tanırlar mı? Son olarakta bize ziyarete gelirler mi :)
Kişi oluşturma/ Yapay Zeka
Merhabalar.
Erkek bir fake hesap oluşturmak istiyorum ama bu kişinin hesabın kapatılmaması için herhangi birisi olsun istemiyorum.
Yapay zekadan aynı yüzden oluşan farklı fotoğraflar oluşturabilir miyim? Ve bunu nasıl yapabilirim?
Yardımcı olabilir misiniz
Öncelikle merhabalar.
Hep tahtadan bir ev yapmak istemişimdir. Arsa tapu olaylarına ve maliyet olaylarına girdikçe kafam allak bullak oluyor. 2 adet sorum var.
1: Köy yoluna giderken sağda solda çok sayıda prefabrik, 1-2 katlı betonarme evler görüyorum, demek ki bu adamlar buradan arsa alıp ev yapabiliyorlar. Böyle köylük yerleşkelerde, en ucuza yarım dönüm yer ortalama kaça mal olur? Ev yapılabilir cinsten bir arazi.
Giriyorum tapu durumuna arıyorum ev yapılabilir cinsten tapulu arsalara 2-3 milyonluk arsalar çıkıyor. Ya hocam ben köyümden hatta köyümün uzak noktalarindan Ege'nin herhangi bir ücra köşesinden yarım dönümlük yer alicam. Bu kadar maliyetli olamaz ya. Hadi geç yarım dönümü 200-300 metrekare alayım o bile yeter ev için. Bu bahsetmiş olduğum arsa üç aşağı beş yukarı kaç paraya mal olur? Dağlık alan bile olabilir. Yani yok mudur ev yapılabilir cinsten 60-120 bin TL arası 300-500 metrekare arsalar? Mevki: Denizli
2. Sorum: 80 M2 tahtadan dayanıklı bir evin maliyeti ortalama ne çıkar? Tahtaların en lüksünü ve evin görünümünü muazzam yapmayı düşünmüyorum. Tek düşündüğüm sağlam olması, görüntüsü mide bulandırmayacak kadar olması benim için kafi. Bu 80-100 m² tahtadan evin maliyeti ne olur hocam?
Allah aşkına bır fikriniz varsa benimle paylaşın kafam çok karışık. Teşekkür ederim :)
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 623 (Bu ay: 42)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Evcil Hayvanlar