final dershaneleri yks denemeleri
Dostlar eylülün sonunda deneme çözmeye başlamayı düşünüyorum, sürekli evde çok rahat çözerim diye evin yakınlarındaki dershanelerin denemelerine girmek mantıklı geldi. Eve çok yakın final eğitim kurumları var. Töder falan yapıyorlarmış iyi baya ama bunun haricinde 50 deneme falan final yayınlarının denemeleriymiş. Final denemeleri hakkında bilgisi olan varsa bi yorumlasa süper olur. Kaliteliyse eve çok yakın:D dershanedekileri üzmeye gidicem:D
10 saat çalışma
bugün tam 10 saatlik bir çalışmayla günü kapatıyorum. Dehşet keyifli gelmeye başladı çalışmak. Saat 11 de kalkmama rağmen 10 saat süreleri gördüm çok az mola aldım masa başından kalkasım gelmedi resmen:D çok iyi biyoloji notları çıkardım ihtiyacı olanlara gönderebilirim:D
Dün yapılmasını listelediğim her şeyi bitirdim.Hatta fazlasıyla
Biyoloji 120 soru(Biyotik)
Geometri 95 soru(Acil)
Paragraf 30 dk 46soru 9Y
Yarın yapılacaklar :
Ebob-ekok soru taraması
Rasyonel sayılar video+soru taraması
Periyodik cetvel soru taraması
Kimyasal türler video+soru taraması
Sözcükte yapı soru taraması
Paragraf 30dk
Problem 30dk
Matematik biyoloji günü diyebiliriz
Çalışmalarımı 12-13 saate sabitlemek istiyorum yarın hedef 12
VE 24 gün sonra(çalışmaya başlayalı 5-6 gün oldu) 2022 TYT çözmeyi planlıyorum. Eğer planladığım gibi giderse 24 gün sonunda matematikte problemlere kadar gelmiş, biyoloji kimya ve dil bilgisi bitmiş olacak. Problemlere konu olarak bu 30 günün sonunda başlamayı düşünüyorum ama yarından itibaren problemler kitabına başlamayı düşünüyorum paragraf rutini gibi. 24 gün sonra sınava giriyormuş gibi çalışmaya devam yani:D
yks BOMBASI
birkaç gündür sahalarda yokum psikolojik olarak toparlanmaya ihtiyacım vardı ama bugün BOMBA gibi geri dönüş yaptım, 10 saatle kaldığım yerden devam.
Bu aralar youtube'da benölümmakinesiyim karşıma çıkıyor. Günde 16 saat çalışıyormuş. Açıkçası uykumdan keşke ben de o kadar kısabilsem. Uyku hakkında tavsiyelere açığım:D
Bugün yaptıklarım:
-TYT matematik denemesi Acil-32D 1Y(sene sonu fullenecek)
-TYT matematik ebob ekok konu dinleme+geçmiş konulardan karma soru çözümü
-Dil bilgisi sözcükte yapı konu çalışması
-TYT kimya periyodik cetvel konu çalışması+soru çözümü
Matematik denemesini merakımdan çözdüm eylül ayı için gayet iyi:D Haftada bir çözmeyi planlıyorum.
HIRSTAN GÖZÜM DÖNMEYE BAŞLADI
Açıkçası bugün kafam dağınıktı youtube'a daldım yks konusunda yakında silmeyi düşünüyorum.
YARIN 12 SAAT NET! AŞABİLİRİM BÜYÜK İHTİMAL:D ÇÜNKÜ BUGÜN 6.30 DA KALKTIM VE İSTEYEREK SALDIM.
Yarının programı:
-30 soru paragraf
-Biyoloji konu tekrarı+inorganik maddeler ve karbonhidratlar soru çözümü(64)
-Lipitler,proteinler,vitaminler konu çalışması+soru çözümü(56)
-Geometri üçgende açı(24)
-Özel üçgenler konu çalışması+Soru çözümü
GEOMETRİ VE BİYOLOJİ GÜNÜ!!!!!!!!!!
OKUDUYSAN ŞANS DİLEMEYİ UNUTMA BOĞAZİÇİ İŞLETMEDE GÖRÜŞÜRÜZ:D
yks 2. gün
AŞIRI YETERSİZ BİR GÜN
Dehşet hırslanmaya başladım ilk yetersizliğimde bile. Hemen uyuyup uyanmak ve bomba gibi başlamak istiyorum.
-Geometrinin ilacı ve acil mattan ilk konu eritildi. Kenan kara videolarıyla beraber
-Türkçe ve kimyada dünün tekrarını yaptım. soru çözümleri vs.
-Biyoloji Canlıların ortak özellikleri selin hocadan izleyip biyotikten sorular eritildi.
-Türkçe yarım saat paragraf taraması yapıldı.
-Ekstra hazırlık sınavına çalıştığım için (14 eylülde) ingilizce çalışması yapıldı.
yks 1. gün
Bu pazartesi itibari ile ders çalışmaya 10 saat ile başlamış bulunmaktayım. 2023 EA 1.si bu forumda:D
Yaptıklarım:
3.5 saat tyt matematik konu ve soru çözümü rehber matematikten ilk 4 video ve 345ten konunun sorularını erittim
3 saat kimya çalışması kimya adasından 1. üniteyi bitirip bilgi sarmaldan soruları erittim
3 saat türkçe çalışması ses bilgisi konularının tamanını rüştü hocadan dinleyip bilgi sarmaldan soru çözümü yaptım
30 dk paragraf alıştırması 38 soru 31 D 7Y
3te uyuyor olacağım, yarın zımba gibi kalkıp çalışmaya devam.
İlk günün azizliği geç uyandım ve geç çalışmaya başladım. Yarın 7 de kalkmayı planlıyorum.
2023 YKS Günlüğüm
Selam arkadaşlar, burayı bu sene yks sürecimde günlük olarak kullanmaya karar verdim. Açıkçası anonimlik beni rahat hissettiriyor. Çünkü yks konusunda garip bir vaka mıyım bilmiyorum ama kendime garip geliyorum. 2021 yksde üniversiteye yerleştim ve bu seneyi hazırlık okuyarak geçirdim. (Bu sene üniversite kütüphanesinde gizli ders çalışacak gibi duruyorum) Olduğum üniversite kötü bir üniversite değil aynı şekilde bölüm de.. Fakat ne olursa olsun insan bulunduğu ortama kendini ait hissetmiyor ve bulunduğu konumdan dolayı yetersiz hissediyorsa etrafında iyilik, güzellikler olsa da gözünü kapatıyor. "Aklın hazır değilse göz görmezmiş" bu cümle benim durumumu bana göre tam olarak açıklıyor. Üniversiteye hazırlanırken bence bu kadar önemli olduğunun farkında değildim. İçinde olduğumda daha çok farkında oldum ve bir sene tüm enerjimi buna ayırmaya karar verdim.
Açıkçası zamanında eşit ağırlık 27k yapan bir öğrenciyim. Temelim var, başlangıcımın çok düşük olacağını düşünmüyorum. Hedefim Boğaziçi İşletme. Ben ilk 100'e gireceğime eminim :D
Burayı hırslarımı, heveslerimi, çözdüğüm kitapları, günlerim nasıl geçtiğini, bunaldığımda neler yaptığımı paylaşmak için kullanıyor olacağım. Belki bu süreçte beraber hırslanır ve beraber ilerlediğimiz zamanlar olur.
Şu an ingilizce için başka bir sınava yoğunlaşmış durumdayım fakat bu 2 hafta sonunda bitecek. Bu iki haftayı kendime çalışmaya ve hedefin peşinde yorulmaya başlangıç haftası olarak görüyorum. Kitaplarım ve programım hazır. Kendimi çok yoğun tempolara zamanında alıştırdığım için zorlanacağımı düşünmüyorum bu nedenle 9-10 saatlere kolaylıkla çıkabileceğimi düşünüyorum. (Bölümüm zor değil ve 1. sınıf derslerindeki matematik neredeyse ayt mat :D)
Not: Kullanacağım kaynaklar
TYT Matematik - 345 ve 3D
Türkçe - hızverenk ve 345
Geometri - Geometrinin ilacı ve acil geometri
Kimya - hızverenk ve palme
Biyoloji - hızverenk ve palme
(Eşit ağırlıkçı olduğum için dönemin başından fizik çalışmamaya karar verdim. Açıkçası son dönemde en çok çıkan konulara bakıp özellikle üzerine yoğunlaşmamayı düşünüyorum. Sosyal kısmında da ayt sosyalle paralel gittiği için ayt ile beraber götürmeyi düşünüyorum.)
Planlarıma göre 70 gün sonra ayt ye geçeceğim. Öneriniz varsa duymak çok isterim, şimdiden çok teşekkürler.
(Tüm sene beraberiz :D)
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 29
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.213 (Bu ay: 117)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar