Rtx 3060 ti Ses Sorunu (Cırcır Böceği gibi)
Öncelikle merhaba arkadaşlar, Gigabyte rtx 3060 ti windforce ekran kartım 50 dereceden önce zero fan speed teknolojisi ile normal olarak aktif olmuyor, ama her 50 dereceye geldiğinde çalışırken videoda gördüğünüz şekilde cırcır böceği sesi şeklinde ses çıkarıyor, genelde de 50 derece civarında çalıştığı için sürekli çalış dur şeklinde ilerliyor ve sürekli bu sesi duyuyorum, bu duyduğumuz ses bir sıkıntı mı ve kronikleşecek bir sıkıntıya sebep olur mu ? Bu arada fan devreye girdikten sonra çalışmaya devam ederse ses kesiliyor, sadece çalışmaya başlarken bu sesi çıkarıyor, yük altında falan ses yok. Kart daha 2 günlük, bu bir sıkıntıysa iade edeceğim. Bu arada fanların birbirinden bağımsız ayrı zamanlarda çalışması normal mi? bir tanesi genelde diğerine göre daha fazla çalışıyor.
Konuya bir güncelleme getiriyorum arkadaşlar,
afterburner karıştırırken sorunu az çok farkettim gibi, olay şöyle 50 dereceye geldiğinde 1300 - 1400 rpm civarında çalıştırmaya çalışıyor, fanın 1 tanesi çalışıyor diğeri çalışmıyor ve ses çıkarıyor ama sürekli dıt dıt dıt şeklinde kesile kesile videodaki gibi, haliyle tam soğutma gelmediğinden sıcaklık az daha yükselince rpm 1500 e geliyor ve 2. fanda çalışmaya başlıyor, sanırım 1500 rpm ve altında o fana uygulanan güç yetersiz kalıyor ve çıkan sesde zorlama sesi gibi. Mesela zero fan speed i devre dışı bıraktım stabil 1400 e çalıştırmaya çalışıyorum 2. fan hiç çalışmıyor ve sürekli kesik kesik videodaki sesi çıkarıyor, ama rpm i 1500 e çekince ses kesiliyor ve 2 fanda çalışıyor. Az çok anladığım bu kartın 1 fanında bir sıkıntı olduğu, alttaki şekilde teki çalışıyor teki çalışmıyor ve sürekli ses çıkarıyor 1500 rpm altında.
Son Giriş: 12 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 488 (Bu ay: 9)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ekran kartı