Şimdi Ara

Rtx 3060 ti Ses Sorunu (Cırcır Böceği gibi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar, Gigabyte rtx 3060 ti windforce ekran kartım 50 dereceden önce zero fan speed teknolojisi ile normal olarak aktif olmuyor, ama her 50 dereceye geldiğinde çalışırken videoda gördüğünüz şekilde cırcır böceği sesi şeklinde ses çıkarıyor, genelde de 50 derece civarında çalıştığı için sürekli çalış dur şeklinde ilerliyor ve sürekli bu sesi duyuyorum, bu duyduğumuz ses bir sıkıntı mı ve kronikleşecek bir sıkıntıya sebep olur mu ? Bu arada fan devreye girdikten sonra çalışmaya devam ederse ses kesiliyor, sadece çalışmaya başlarken bu sesi çıkarıyor, yük altında falan ses yok. Kart daha 2 günlük, bu bir sıkıntıysa iade edeceğim. Bu arada fanların birbirinden bağımsız ayrı zamanlarda çalışması normal mi? bir tanesi genelde diğerine göre daha fazla çalışıyor.

Konuya bir güncelleme getiriyorum arkadaşlar,

afterburner karıştırırken sorunu az çok farkettim gibi, olay şöyle 50 dereceye geldiğinde 1300 - 1400 rpm civarında çalıştırmaya çalışıyor, fanın 1 tanesi çalışıyor diğeri çalışmıyor ve ses çıkarıyor ama sürekli dıt dıt dıt şeklinde kesile kesile videodaki gibi, haliyle tam soğutma gelmediğinden sıcaklık az daha yükselince rpm 1500 e geliyor ve 2. fanda çalışmaya başlıyor, sanırım 1500 rpm ve altında o fana uygulanan güç yetersiz kalıyor ve çıkan sesde zorlama sesi gibi. Mesela zero fan speed i devre dışı bıraktım stabil 1400 e çalıştırmaya çalışıyorum 2. fan hiç çalışmıyor ve sürekli kesik kesik videodaki sesi çıkarıyor, ama rpm i 1500 e çekince ses kesiliyor ve 2 fanda çalışıyor. Az çok anladığım bu kartın 1 fanında bir sıkıntı olduğu, alttaki şekilde teki çalışıyor teki çalışmıyor ve sürekli ses çıkarıyor 1500 rpm altında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertm3rt -- 19 Şubat 2023; 19:50:32 >

• gigabyte'ın bu fanları kronik sorunlu.

tam dönmeye başlarken ve de tam durmak üzereyken takırdama yapar.

Bende de vaktiyle 1070ti vardı Gigabyte'ın, ordan biliyorum.

• Peki sıkıntılı bir durum mu bu? ses olarak evet rahatsız ediyor ama performansta birşey görmedim, gayet stabil çalışıyor genelde 45 - 50 derecede, yük altındada daha 70 i geçmedi, fps oyunlarında da ortalama 60 derece. Dün değişim talebi oluşturdum ama napsam bilemedim

• mertm3rt M kullanıcısına yanıt

çalışmasına engel değil; ama masaüstünde falan zırt-pırt devreye girip çıkınca takır-tukur ses bi yerden sinir ediyor.

• shruikan kullanıcısına yanıt

1 günlük kart, dediğiniz gibi ses olayı çok itici bir durum, en iyisi değişim için göndereyim ben kartı, teşekkürler bilgiler için

• Ses dışında sorun olmaz, fan tasarımı ile alakalı bir sıkıntı ama içinize sinmediyse değişim-iade talep edin. Tabi yine ses yapan bir kart gelebilir şans işi.
  • bluelife27 kullanıcısına yanıt

teşekkürler yarın için hepsiburadaya değişim talebinde bulundum, aslında tüm değerler iyi FurMark testine soktum mesela max 72 derece gördü 10 dk da, ki anti-allasing değerinide 8X MSAA şekilde yaptım testi, fande en çok %82 de çalıştı ve sessizdi baya. Ama işte boşta sürekli 50 derece civarında olduğu için devamlı bu sesi duyuyorum ve rahatsız ediyor, yoksa performans olarak hiç sıkıntısı yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zamanla daha kötü hale geliyor bu durum.

karta 50 derece fan devreye girecek diye bios yazmışlarsa, kart 50'de devreye giriyor, takırdıyor, kart 49'a düşüyor, takırdıyor, kart gene 50'ye çıkıyor, fan gene takırdıyor... böyle gidiyor bu şanzıman dişlisi kırılmış araba gibi.

• shruikan kullanıcısına yanıt
    Aynen, her durup çalışmada o sesi duyarsınız.
  • evet arkadaşlar olay tam olarak dediğiniz gibi, ben bi deniyeyim şansımı değişim talebi oluşturdum bakalım, hepsiburada uygun görürse değişim olur, onlarada video sunamıyorum şaka gibi sadece metin ve fotoğraf ile açıklama kabul ediyorlar ve açıklamada kelime sınırı getirmişler, birşeyler karaladım bakalım.

• Fanın ilk çalışması esnasında çıkan ses muhtemelen fanın kalitesiyle ilgili. Ancak 50 dereceye kadar zero rpm özellikli bir kartın sürekli 49-50 derecelerde gezinmesi normal değil. Çok büyük ihtimalle kartın soğutma bloğu, termal macun ve termal padler yetersiz geliyordur. Şu kış günlerinde dahi boşta bu derecelerde geziniyorsa sistem yaz gelince boşta 60-65 derece yükte 80-85 dereceleri görecektir.

Bir an önce kartı undervolt ve underclock etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca zero rpm özelliğini devredışı bırakıp kendiniz custom bir fun curve oluşturun. Fanı boşta %20-30 şeklinde ayarlarsanız zaten ses duymazsınız. Hemde rahatsız edici fan dönme sesinden de kurtulursunuz.
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

Undervolt ayarları nasıl yapılır bilmiyorum, sanırım afterburner dan oc sekmesinden gözatmak için scan edip denemiştim, tüm ayarları geri aldım, ortalama 50 derece civarında çalışıyor hala, ama şöyle kış ayıda olsa ev ortalama 25 derecelerde. 20 - 30 derece stabil i denedim onuda şimdi altta ayrı bir mesajda foto ile açıklayacağım, sıkıntı muhtemelen 1 fanda gibi duruyor.

• Arkadaşlar afterburner karıştırırken sorunu az çok farkettim gibi, olay şöyle 50 dereceye geldiğinde 1300 - 1400 rpm civarında çalıştırmaya çalışıyor, fanın 1 tanesi çalışıyor diğeri çalışmıyor ve ses çıkarıyor ama sürekli dıt dıt dıt şeklinde kesile kesile videodaki gibi, haliyle tam soğutma gelmediğinden sıcaklık az daha yükselince rpm 1500 e geliyor ve 2. fanda çalışmaya başlıyor, sanırım 1500 rpm ve altında o fana uygulanan güç yetersiz kalıyor ve çıkan sesde zorlama sesi gibi. Mesela zero fan speed i devre dışı bıraktım stabil 1400 e çalıştırmaya çalışıyorum 2. fan hiç çalışmıyor ve sürekli kesik kesik videodaki sesi çıkarıyor, ama rpm i 1500 e çekince ses kesiliyor ve 2 fanda çalışıyor. Az çok anladığım bu kartın 1 fanında bir sıkıntı olduğu, alttaki şekilde teki çalışıyor teki çalışmıyor ve sürekli ses çıkarıyor 1500 rpm altında.

• Modelini tam hatırlamıyorum ama gtx 970 windforce tu sanırım pc açılırken fanlar son devir traktör gibi çalışıp sistem masa üstüne düşünceye kadar ses yapıyor sonra yavaşlıyordu aynı gün iade ettim. O zamanlar hayret etmiştim koca firma bu fan işini nasıl çözemiyor diye görüyorumki hala bu şekilde sorunlu kartları var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.