Razer Blackshark V2 X çift jak sorunu
Öncelikle merhabalar. Masaüstü bilgisayara geçmeden önce, laptop kullanıyordum. Kullandığım kulaklık Razer Blackshark V2 X. Kulaklık tek jak girişine sahip, kutu içeriğinde mikrofonu ve kulaklığı ayrı jak girişlerine takmak için çoğaltıcı bulunuyor. Laptopta tek jak girişinden kulaklığı kullandığım zaman hem kulaklığı ses çıkışı olarak hem de mikrofonunu ses girişi olarak kullanabiliyordum. Masaüstü bilgisayara geçince çoğaltıcı kullanarak hem mikrofonu hem kulaklığı kullanmak istedim. Fakat ne yaptıysam hem mikrofonu hem kulaklığı aynı anda çalıştıramadım. Jakları doğru yerlere takınca sadece kulaklık çalışıyor, mikrofon çalışmıyor. Kasa üstündeki jak girişlerine ters taktığımda ise bu sefer sadece mikrofonu kullanabiliyorum. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz? Bilgi yeterli gelmediyse daha fazlasını da söyleyebilirim. Şimdiden teşekkürler.
TürkNet alabileceğim maksimum hız
Herkese merhabalar. TürkNet'e yeni geçecek bir kardeşinizim. Size öncelikle yaşadığım olayı anlatacağım ve danışacağım. 9 Ekim gece 4 saatlerinde TürkNet'ten altyapı sorguladığımda 50mbps,diğer sitelerden sorguladığımda 56mbps VDSL altyapı görünüyordu. Neyse, 10 Ekim sabahı beni TürkNet'ten aradılar. Altyapımın 16mbps göründüğünü söylediler. Ben de gece sorgulattığımda 50 görünüyordu dedim. Onlar da merak etmeyin altyapınız en fazla kaç veriyorsa siz o kadar alırsınız dediler. Ön başvuruyu yaptım, daha sonrasında sitelerde altyapım yok görünmeye başladı. Önce bunu anlamadım ama internetkutusu ve NetSpeed üzerinden sorgulattığımda internetkutusu sitesinde altyapım vdsl2 görünüyor ama boş port yok görünüyor. NetSpeed'te ise altyapı bilgisini göremiyorum ve boş port yok görünüyor. Ekran görüntülerini bırakacağım. Yani anladığım kadarıyla son portu bana ayırmışlar. Ama benim çözemedim mesele,benim TürkNet online işlemlerde görünen paketim 16mbps. Altyapım 50 destekliyorsa ben yine 50 alır mıyım yoksa 16 mbps maksimum sınır mı? Bir de başka bir arkadaş 16 görünüyorsa ADSL bağlarlar demişti, doğru mudur? Bunu müşteri hizmetlerini arayarak vs. öğrenme şansım var mı varsa VDSL bağlanmasını özel olarak talep edebilir miyim?
i5-11400H undervolt değerleri nasıl olmalı?
Öncelikle iyi forumlar. i5-11400h işlemciye sahip bir laptop kullanıyorum. BIOS'tan undervolt için gerekli ayarları açtım. Şu anda ThrottleStop üzerinden değerleri ayarlayabiliyorum. Fakat hangi değerleri vereceğim hakkında bir bilgim yok. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz? Bilgisayar özelliklerini aşağıya bırakıyorum. Şimdiden teşekkürler.
RTX3060 6 GB.
16x1 GB RAM.
512 GB SSD.
15.6 inç 144 Hz 1080p ekran.
i5-11400H undervolt değerleri nasıl olmalı?
Öncelikle iyi forumlar. i5-11400H işlemciye sahip bir laptop kullanıyorum. Önceki konumda gerekli kilitleri açamadığımı belirtmiştim. BIOS'tan Undervolt için gerekli ayarları açtım. Şuanda ThrottleStop üzerinden değerleri ayarlayabiliyorum. Fakat hangi değerleri vereceğim hakkında bir bilgim yok. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz? Bilgisayar özelliklerini aşağıya bırakıyorum. Şimdiden teşekkürler.
RTX3060 6GB
16x1 GB RAM
512 GB SSD
15.6 inç 144 HZ 1080P ekran
i5-11400H undervolt yapılabilir mi?
Öncelikle herkese iyi forumlar. Başlıktan da anlayacağınız üzere i5-11400H işlemcili bir laptop kullanıyorum fakat ısınma sorunlarından şikayetçiyim. Isınma yüzünden cihazı hep "Turbo Boost" kapalı kullanıyorum. Bu da ister istemez performansa etki ediyor. İnternette nereye baktıysam bütün işlemleri yapmama rağmen ThrottleStop'ta bir türlü FIVR sekmesinde "Unlock Adjustable Voltage" kısmı açılmıyor. Intel XTU uygulamasında da voltajı ayarlayamıyorum. İşlemcimi undervolt etmenin bir yolu var mıdır?
Merhaba arkadaşlar. Bu sene Mayıs ayında Acer Nitro 5 AN515-57 Laptop aldım. Şimdi aklımda bunu satıp masaüstü bilgisayar toplama fikri var. Şimdi sizden destek istediğim konu: bu laptop ne kadar eder ve edeceği fiyata 144hz monitör dahil daha iyi bir masaüstü sistem toplayabilir miyim? Ekipman olmayacak, ekipmanlarım var.
Laptop Özellikleri
i5 11400H İşlemci
RTX 3060 6GB GPU
16x1 GB RAM
512 GB SSD
15.6 inç 144 hz ekran
Kutu,fatura var. Donanımsal ve kozmetik açıdan hiçbir sıkıntısı yok.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.743 (Bu ay: 25)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware