Merhaba pycharmda tkinter kullanarakbir kordinat sistemi oluşturdum bunu arduinoya bağlayarak servo motoru hareket ettirmek istiyorum kordinat sisteminde x eksenlerine basarak derece dönüşlerini yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?
GUİ kodları bu arkadaşlar
import tkinter as tk import tkinter.ttk as ttk from tkinter import Canvas import math pencere = tk.Tk() pencere.title("Koordinat Sistemi") X = 800 Y = 600 can = Canvas(pencere, width=X+1, height=Y+1, bg="white") can.pack() can.create_rectangle(800, 600, can.winfo_width(), can.winfo_height(), fill="white") can.create_line(0, 300, 800, 300, fill="black", width=2, arrow=tk.BOTH) can.create_line(400, 0, 400, 600, fill="black", width=2, arrow=tk.BOTH) width = 800 height = 600 cell_size = 25 # Her bir hücrenin boyutu # Dikey çizgileri çizme for x in range(0, 800, cell_size): can.create_line(x, 0, x, height, fill="black",dash=(4, 2)) # Yatay çizgileri çizme for y in range(0, 600, cell_size): can.create_line(0, y, width, y, fill="black",dash=(4, 2)) # nokta oluşturmak ov_size=(6,6) def get_oval_centre(coords): x = (coords[0] + coords[2])//2 y = (coords[1] + coords[3])//2 return [x,y] def set_oval_coords(t, xy): x,y = xy can.coords(t, (x-5, y-5, x+5, y+5) ) def evn(e): xx = can.canvasx(e.x) yy = can.canvasy(e.y) #cc = c.find_closest(xx,yy) t = can.find_withtag('point') #c.move(t, 20,20) #print(c.find_all()) #c.itemconfig(t, ) oc = get_oval_centre(can.bbox(t)) oc[0] += cell_size oc[1] += cell_size def mot(e): xg = (e.x+cell_size/2)//cell_size yg = (e.y+cell_size/2)//cell_size t = can.find_withtag('point') set_oval_coords(t, (xg*cell_size, yg*cell_size)) # Fare imlecinin yeni konumunu ekrana yazdır print(f"Fare İmleci Konumu: ({xg-16}, {(yg-abs(12))*-1})") # Label içeriğini güncelle mouse_position_label.config(text=f"X: Y: ({xg-16}, {(yg-abs(12))*-1})") mouse_position_label.pack(side="bottom") # Metni sola hizala # Fare pozisyonunu gösterecek Label widget'ı oluştur mouse_position_label = tk.Label(pencere, text="X: Y: (0, 0)", font=("Helvetica", 14)) mouse_position_label.pack(pady=25) mouse_position_label.pack(side="left") # Metni sola hizala #Fare Tıklama Olayı can.bind('<Button-1>', evn) can.bind('<Motion>', mot) ov = can.create_oval(-3,-3, 3, 3, tags='point', fill='red') def fare_konumunu_guncelle(event): x = (event.x + cell_size / 2) // cell_size - 16 y = ((event.y + cell_size / 2) // cell_size - abs(12)) * -1 fare_konumu_etiketi.config(text=f"Fare Konumu: x={x}, y={y}") # En yakın 25 pixel aralıklı noktanın koordinatlarını bul nearest_x = round(event.x / 25) * 25 nearest_y = round(event.y / 25) * 25 # Canvas üzerine nokta çiz can.create_oval(nearest_x - 10, nearest_y - 10, nearest_x + 10, nearest_y + 10, outline="red") fare_konumu_etiketi = tk.Label(pencere, text="Fare Konumu: x=0, y=0", font=("Helvetica", 14)) fare_konumu_etiketi.pack(pady=20) # Fare hareketlerini dinlemek için canvas'a bağlanma can.bind("<Button-1>", fare_konumunu_guncelle) pencere.mainloop()Kod
Yığını:
Alıntı
metni:
Tasarımda ince detaylar
Merhaba, her üründe görmüşsünüzdür bir hava kanalları, düz çizgiler, çıkıntılar vb. bu detaylar neye göre hazırlanıyor bir kitabı falan var mı merak ettim.
float horizontalInput = Input.GetAxis("Horizontal"); transform.Rotate(0, horizontalInput * Time.deltaTime * horizontalspeed, 0); float verticalInput = Input.GetAxis("Vertical"); transform.Translate(0, 0, verticalInput* Time.deltaTime*speed);Kod
Yığını:
Kullandığım kod bu karakter geri geri gelirken s - d yaptığımda sağa yerine sola dönüyor sebebi nedir ?
horizontalInputu -1 le çarptım bu seferde öne giderken terslik oluyor.
Autocad Hayali Çizgi Komutu
Merhaba, line komutu ile birlikte kullanılıyordu özellikle çizgilerin üzerinden giderken kalıntı bırakmıyordu hayali çizgi çiziyorduk komutu unuttum bilen varsa yazabilir mi ?
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 800 (Bu ay: 51)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Web Tasarım - Programlama