prim hak edişi keyfi midir ?
merhaba . satış danışmanı olarak çalışıyorum. biliyorsunuz ki bu dümen prim usülü ilerliyor. bir yönetici 10 adet google sayfasına müşteri memnuniyeti almaz isem prim hak edişimi iptal edeceğini bir daha ödemeyeceğini belirtti. haklı fesih yapabilir miyim veya bununla ilgili bir bilgi verebilir misinz?
iş sözleşmesindeki madde.
merhaba . 6 aydır bir firmada satış danışmanlığı yapıyorum. şirkete başlarken imzaladığım sözleşmede 14 maddelik bir ' mağaza temizliğine dikkat edeceğim , ürünlerin çalınması zarar görmesi gibi durumlarda maaşımdan kesileceği ' gibi durumları gösteren bir sözleşme imzaladım. bir maddesi kısaca şöyleydi. Müşteri memnuniyeti maddelerini yerine getireceğim. burada belirtilen madde bu kadar. şimdi şirket bizden mağazasının google üzerinde bulunan noktasına ayda en az 10 yorum yaptıracaksın , yaptırmazsan savunmanı alırım gibi bir tutum sergiliyor. böyle bir hakkı var mı . eğer bunu yapmazsam savunma yazarsam bu bana problem olur mu ? desteklerinizi bekliyor , iyi geceler diliyorum.
Fazla Mesai ve Çalışma saati
Haftalık çalışma saati 45 saatin üzerine işveren tarafından arttırılabilir mi ?
Günlük 9saat çalışıyorum . 40 45 dakika mola hakkı veriliyor . 8.20 dakika çalışıyorum ve 15 dakika öncesinde mesaiye çağrılıyorum . bunun mesai olmadığı ve ' ŞİRKETİN KURALI ' olduğu söyleniyor . ortalama olarak 10 kişi çalışıyoruz ve küçük bir şirket değil . bordroları imzaladım . bu işten çıkmayı düşünüyorum fakat benden sonra çalışacak insanlar için bunu kolaylaştırmak istiyorum . nasıl bir yol izlemeliyim ?
günlük olarak 1 saat fazladan çalıştırılıp bunun ücreti ödenmiyor ve ekstra yapılan mesailer 15 dakika ise yazılmıyor .
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 19
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 581 (Bu ay: 22)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri